4 224    15    0  

Kjølerom av elementer eller ferdig kjølerom(boks)

 142     0
Vurderer kjølerom i mitt hus som skal bygges. Er det noen fordel/ulemper ved å kjøpe et ferdig kjølerom eller et som man må sette sammen selv av elementer?

   #1
 215     Østfold     0
Hei Stiandree
Jeg kan nevne et par ting siden jeg har litt erfaring på dette.

Kjøper du et element rom ferdig, bruker du en kvelde etter jobb på å installere, da det er klart til bruk, fordelen er da at du får et rom som har hygieniske overflater (enkle å holde rene og bakerihemmende), rommet monteres normalt med et klikk system så det er enkelt å montere opp og ned. Den største fordelen slik jeg ser det, er at rommet er helt fukt tett, det gir et godt miljø inne i kjølerommet og eliminerer fuktskader/kondensskader i vegger/huset. Et slikt rom isolerer ofte mye bedre og tar mye mindre plass grunnet tynne vegger. 

Bygger du selv kan du spare noen tusen lapper, bruker du snekker er prisen ofte veldig likt ferdig element rom. Tidsmessing bruker en snekker 3 til 4 arbeidsdager på et lite kjølerom.
her er det viktig og ikke jukse med fuktsperren, bruke godt med isolasjon.

Begge løsninger kan tilpasses de målene du måtte ønske.

Jeg har fra før et innlegg på Byggebolig.no om kjølerom som jeg har vedlagt en link til her:
http://www.byggebolig.no/generell-kjokkenprat/slik-bygger-du-det-perfekte-kjolerommet/msg568894/#msg568894

Men jeg svarer gjerne om du har flere spørsmål Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 142     0
Hei og takker for godt svar. :)

Er det slik at jeg kun trenger å ha en bod ledig når jeg bygger, så kan jeg innrede den med elementene, eller bør/behøver det ikke være i et eget rom?
   #3
 215     Østfold     0
Hei Stiandree bare hyggelig!

Det er ikke slik at du må ha en bod for å plassere elementkjølerommet inni, denne typen kjølerom kan plasseres stort sett over alt, jeg vil derimot anbefale og kle/integrere kjølerommet om det skal plasseres lett synlig som på et kjøkken el.
Setter du av plass i huset som du tenker at her skal jeg ha kjølerom etter vært, kan det være smart og tilpasse plassen/rommet etter et standard kjølerom, slik at når du skal bestille kjølerom senere slipper du bestille etter mål, men få et komplett standard kjølerom levert hjem på 3/4 dager, rom etter egne mål koster litt mer, men ikke mye og har ca. 14 dagers leveringstid. 
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 142     0
Hei igjen!

Har montert kjølerom fra nordcool, 180x180. Er litt på ville veier når det hjelder montering av hyllene, det følgte ingen monteringsanvisning og har ikke anelse om hvordan gå gjort dette.

Skjønner at skinnene med huller i skal skrus på vegg, men vet ikke hvordan disse trekantene som hyllene og kurvene skal hektes på, hvordan feste disse på skinnene.

Håper noen kan hjelpe!
   #5
 215     Østfold     0
Hei Stiandree

Jeg har ikke noen monterings anvisning på dette, men etter og ha lett litt i arkivet, har jeg funnet et bilde som muligens kan hjelpe deg. bilde viser hyllene ferdig montert i et nordcool kjølerom.
Kjølerom av elementer eller ferdig kjølerom(boks) - kjølerom hyller.png - Thermocold
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 142     0
Hei igjen! Jeg skjønner fortsatt ikke mye. Jeg får inni de nederste spilen på knekten, men da får jeg ikke inn den øverste. Hos meg står den nederste rett ut mot skinnen, og den øverste spilen peker rett oppover. De passer derfor ikke i hullet. Skal se om jeg får lastet opp et bilde for å vise.
  (trådstarter)
   #7
 142     0
SLik ser knektene min ut, skjønner ikke bæret av hvordan få dette til å henge, med mindre jeg må bøye øverste spile..
Kjølerom av elementer eller ferdig kjølerom(boks) - 2015-12-19 23.06.30.jpg - stiandree
Kjølerom av elementer eller ferdig kjølerom(boks) - 2015-12-19 23.06.39.jpg - stiandree

HSt
   #8
 17 062     Sørum     0
Du trer inn den øverste piggen ( den som går til venstre) (du vipper den ut nede men du gjør det) og så smetter du inn den nedre. Mulig en går lett i gal oppskrift modus hvis en først har startet feil.
  (trådstarter)
   #9
 142     0
Men da må den øverste(den til venstre) bøyes med kraft for at den nederste skal kunne smettes inn?
HSt
   #10
 17 062     Sørum     0
Nei, du ser piggen på den øvre er litt forskjøvet i innfestingen mot 3 kanten så trer du denne inn og vipper den ned så kommer piggen inn. Men jeg begynner å lure på om du ikke spør om hullavstanden egentlig er feil. Kan du sette den inn som jeg beskriver og ta et nytt bilde når du prøver å tre inn den nederst?