19 913    42    0  

Ny vaskemaskin i morra, hva skal jeg ha?

 725     Lier     0
Min trofaste 3 tusen kroners bosch fra 2006 har dessverre tatt kvelden. Nå skal jeg ha ny maskin og vet pokker ikke hva jeg skal ha. Den nye maskin må kunne spise både kobberspon og skruer, penger og tyggis. Dette har min trofaste bosch gnagd i seg uten å klage, før den nå nekter å pumpe ut mer vann, den har dog det siste året gitt fra seg smerteklynk i ny og ne. Men den nye maskin bør ivertfall tåle møkkete arbeidstøy og overnevnte. Jeg er heller ikke intr i å ruinere meg på f.eks en miele maskin så lenge jeg er håndverker. Så hva bør jeg velge? Noen som sitter med insider tips?

Jeg hater siba og skal aldri ha noe med den drittsjappa å gjøre. Samme gjelder expert.
Da står jeg igjen med elkjøp.

Jeg skal forresten handle i morra så kjappe svar mottas med største glede!
Signatur

   #1
 5 550     0
Når ein får ei Miele til 6000,- ( hos Elkjøp) hadde valget for meg vore enkelt. Nøyaktig samme pris som eg betalte for 22 år sidan for mi Miele som står og vaska trufast i kjellaren.

Og den har kjørt maaaaange maskiner med diverse i og, tau, segl, legoklosser og likande.
   #2
 22 342     Akershus     0
Helt klart miele når du får dem til 5-6ooo spenn.

Ellers kan BSH og AEG fra Tyskland være et alternativ hvis de er mye rimeligere enn Miele.

(Elkjøp er en drittsjappe det også....)
   #3
 24     Oslo     0
Siba skal du nok slippe all den tid de har gitt opp hvitevarer, først i Norge og nå også i Svergie. Det er hårde bud og lave marginer i elektrobransjen.

Du nevner jo Miele, og kjedene kappes om å kaste etter forbrukerne kampanjemodeller. Det fine med Miele er jo at pris ikke går på bekostning av kvalitet, men funksjon. Maskinene blir solgt langt under "villende"/liste- priser, så det har Miele gitt opp på frittstående produktene, men finnes fortsatt på innebygg for å tilfredstille kjøkkenbransjen.

Det beste kjøpet du kan gjøre nå slik jeg ser det er denne W3-serien fra Miele, og du trenger langt fra å blakke deg.

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/vaskemaskin/W3122NDS/miele-vaskemaskin-w-3122-nds

Da styrer du unna de forferdelig kjipe W1-serie maskinene til Miele uten skånetrommel. Den mangler riktig nok display som mange finner kjekt dersom de liker å sitte og følge med på hvor lang tid det er igjen av vasken før den er ferdig.

94 kg med god Miele-kvalitet til god pris, og som gjør det en vaskemaskin skal uten dikkedarier, nemlig vaske reint.

Velger du lagerstatus i butikk i fanen kan du også se lagerbeholdning, og benytte collect@store dersom din nærmeste butikk har den inne. Da kan du bare hente den i butikk uten engang å måtte prate med en selger.

Fra BSH fant jeg ikke noe veldig umiddelbart bortsett fra denne IQ300 som har en listepris på 6990,-

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/vaskemaskin/WM14E466DN/siemens-iq300-vaskemaskin-wm14e466dn

Selv er jeg ikke begeistret for dårlig skjulte italienere fra Elux (Elux, AEG og Zanussi) og Whirlpool, men man kan gjøre ok kjøp der også.

Uansett, Viel glück!
Signatur
   #4
 24     Oslo     0

... AEG fra Tyskland..."Våte" produkter fra AEG produsert i Tyskland er long gone. De siste i toppseriene som fortsatt var produsert i Tyskland rullet ut i 06/07, mens de rimeligere/midt-på AEG'ene har vært italienere siden slutten av 90-tallet.

De tyske AEG vaskemaskinene har blitt italienere og de tidligere italienerne har blitt kinesiske (rimeligste Zanussi-serie blir produsert i Kina).  ::)
Signatur
   #5
 279     Haugeby     0
Er vel bosch som er best av di billige maskinene.
Gikk for Bosch selv for 2 år siden og da var det di som hadde lavest feilrate på maskiner, i billig klassen.
   #6
 1 459     Trondheim     0
Kjøp Miele.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 725     Lier     0
Da får jeg ta en kikk på miele likevel da, visste ikke at de hadde blitt så billige. Har meget god erfaring med miele produkter så får vi se med flaksen min. Dette er tydeligvis min ulykkesmåned :\

Hans du har helt rett angående elkjøp, men det er den av drittsjappene jeg har hatt minst dårlige erfaringer med Smile kjøpte alle hvitevarene mine på siba i 2006. Hadde en runde med de som burde vært filma Smile
Signatur

   #8
 3 109     Norge     0
Vi har nettopp kjøpt ny vaskemaskin, vi har alle våre kvitevarer i Miele (og det er endel)
foreslo derfor at vi skulle kjøpe miele vaskemaskin også, men ho som vaskar fant ut at ho skulle ha LG, sidan dei skulle vere så bra.
Kjøpte derfor ei stor LG (11 kg) fant denne i Danmark for 3000 kr mindre en kva Elkjøp skulle ha. Vi betalte nesten 10000,- levert på døra.
No har eh aldri vaska klede, men ho som gjør det er strålande fornøgd, det er endatil en stor LCD skjerm på den. (ser rimelig tøft ut, og det er jo halve vitsen)
  (trådstarter)
   #9
 725     Lier     0
Nå skal jeg vri litt på spørsmålet. Den miele maskin til 6000, og en bosch til 3000. Vil miele maskin fortsatt være i egen liga eller vil den siden dem er "kjipeste" miele maskin ikke være av typisk miele kvalitet? Altså mer på linje med f.eks bosch?

Er og åpen for lg som aktiv foreslår, noen som har erfaring med de over tid?
Signatur
   #10
 557     Sørlandet     0
Har ikke vurdert å bytte pumpe på den?

Hadde en gammel Elto maskin av aller billigste sort som holdt i 12 år med to pumpebytter (jobben var gjort på 30min, pumpa kosta ca 400,-).