16 930    9    1  

Erfaring med laminat benkeplaten fra IKEA?

 230     0
Hei
Er det noen som har erfaring med pragel laminat benkeplate fra ikea i steinmønstret sort?

Eller er det bedre med heltre?
Mvh Huffdyrt

   #1
 318     0

Vi kjøpte først ferdigkappede benkeplater av typen Prägel steinmønstret sort, men byttet etter en tid til Numerär helte bøk (kun pga utseende, da sort ble for mørkt på vårt kjøkken), men jeg må si at jeg nok foretrekker førtsnevnte.

Platene i heltre måtte for det første oljes regelmessig for å holde seg fine (prøvde allverdens fancy oljetyper uten at det hjalp så mye), men problemet var at den etter en tid sprakk opp i limingen mellom "stavene" både i endene og midt på, pluss at platene over tid gulnet. I tillegg ble det fort flekker i området rundt vasken pga vannsøl.

Vi reklamerte på oppsprekkingen og fikk byttet til sølvgrå benkeplater som var kappet etter mål fra Ikea, med kanter med pålimt "tre". Dette er vi svært fornøyd med. Heltre er veldig fint å se på, men dessverre (i mine) øyne, litt for krevende med tanke på vedlikehold som benkeplate :-)
   #2
 22 342     Akershus     0

Hei
Er det noen som har erfaring med pragel laminat benkeplate fra ikea.
Jeg har montert slike plater i et kjøkken. Disse var ikke ferdigkappet så da får du med ekstra "ender" som kan limes fast. Jeg tror det skal mye til for å få dette pent. Kvaliteten på sponet virket også "litt så der". Ikea har bedre laminatplater, men Pragel er billig. Hvor lenge den varer vet jeg ikke, men som ny så den bra ut.

Personlig liker jeg tre, men det har sine ulemper. Vedlikehold, bruken må være forsiktig og den kan krumme seg. Den store fordelen er at den kan slipes og blir da som ny.
   #3
 22 342     Akershus     0


Platene i heltre måtte for det første oljes regelmessig for å holde seg fine (prøvde allverdens fancy oljetyper uten at det hjalp så mye), men problemet var at den etter en tid sprakk opp i limingen mellom "stavene" både i endene og midt på, pluss at platene over tid gulnet. I tillegg ble det fort flekker i området rundt vasken pga vannsøl.
Heltreplater må oljes regelmessig ellers blir de stygge. Det er oljen som beskytter treet og den vaskes bort etter hvert.

Jeg har heltreplater fra Ikea, ingen har sprukket. Har du montert den du hadde riktig eller utsatt den for mye vann? Disse platene er laget av oljet tre, og tre påvirkes av sollys...
   #4
 7     1
Vi har pragel laminatbenkeplater på kjøkkenet vårt, og er fornøyde med kvaliteten. Platene ser helt som nye ut, selv etter 3 års bruk. Har tålt både vannsøl og at vi har mistet ned ting på benken uten at det vises. Ikke noe problem med de endebitene som må limes på dersom platen kappes. Er bare å tenke litt logisk når man sager platene, slik at endene kommer inn mot komfyr eller skjøt.
   #5
 351     0
Jeg hadde prägel i stenmønstret sort, men etter ett år valgte jeg å bytte i de ut i tilsvarende benkeplater fra fibo trespo. Grunnen til det var at platene var fort blitt veldig stygge i skjøtene, selv ved bruk av silikon.

Fibo platene har lagt der nå i 3,5år og ser helt nye ut enda Wink
   #6
 299     0
Vi har heltre eik på ene benken med ovn og rustfri ståltopp på andre benken der det er vask. Er veldig spent på hvordan det å ha rustfritt stål på benken.. Det er jo det som er brukt i proffe kjøkken ofte, så jeg håper det er praktisk.   ???

Rustfri topp kan man få laget vet jeg. Synes det er litt hardt, så det kommer vel ann på hva man har på resten av kjøkkenet. Vi har mye eik som myker opp litt, men det er ikke til å komme fra at det blir veldig industielt.  :)

Ei venninnde har laminat benkeplata i sort fra Ikea på kjøkkenet og den har holdt seg bra så langt (ca 1,5 år eller så) Blir lett litt stygg på endekanten ja, som nevnt her.
   #7
 13     0
Vi hadde Prägel Sten Sort på vårt gamle kjøkken (den gamle typen plate som var 60.6) De nye platene er faktisk litt bedre enn de gamle, laminat overflaten går helt inn under undersiden av benkeplata og den er forseglet med voks.

Dette stopper effektivt svelling pga. vannsøl.

Pass på å tette alle hull du lager i benkeplata, til oppvaskkum og platetopp f.eks.

Laminatplater med sponkjerne sveller fort og laminaten sprekker.

Slikt dekkes normalt ikke av garanti da det er feilmontering.

Vi har i dag Personlig Laminat (spesialtilpassede fra IKEA) og er veldig fornøyd med dem.

Spar kvitteringen om det skulle bli noe problemer med dem i fremtiden Wink

   #8
 13     0
Vi har denne, og jeg er veldig fornøyd!!
Har bare hatt den ett år da, men foreløpig er det ingenting å klage på. I fjor sommer sto alle plantene mine på benken mens vi var på ferie (lettere å vanne for vanne-hjelpa Wink) og han hadde sølt vann utenfor en av pottene. Det var en hvit flekk der i noen dager, men den er borte for lenge siden. hadde litt småpanikk da ja, siden platen var helt ny!! Men det er ofte vannsøl og annet som gjerne ligger en hel dag (barn i hus) men ingen skade skjedd av den grunn.

De stripene man limer på der man kutter fungerer helt topp!
   #9
 802     Akershus     0
Mener det var en slik jeg kjøpte for 3 år siden, i steinmønstret(grå) da jeg skulle forte meg å gjøre ferdig utleiedelen.
Gikk for den billige typen som jeg tror vi snakker om her (rette kanter med en tynn kantlist, samt ekstra endeflater)- som var lagervare, da den andre, og dyre typen var bestillingsvare.

Har hatt ordentlige leieboere, men for hvert år oppdages nye punkter der platen har svellet. Nå sist langs kanten på langsiden.
Virker som om sponet trekker fukt veldig lett, og at laminatet veldig lett får små skrammer og utettheter.

Styr unna om det ikke har skjedd vesentlige produktforbedringer de siste par årene.