38 405    18    0  

Luft-luft: Panasonic vs Toshiba

 145     Haugesund     0
Ønsker innspill og erfaringer når det kommer til vårt valg av ny varmepumpe i huset.
Har ett stort murhus uten isolasjon i veggene og trenger nye varmepumpe i hovedetasjen som er eneste varmekilde vi har foruten ved ovn som vi bruker om høst og vinter.
Skal varme opp, spisestue, finstue, tv-stue kjøkken. Dørene ut til gangen står alltid åpne slik at varmen slipper ut dit og kan trekke opp til gangen oppe med soverommene.


Jeg føler at hovedvalget står mellom Panasonic Flagship HE12LKE  og Toshiba Daiseikai Polar 45

Men jeg lurer også på om hadde vært lurer å gått for en Panasonic Flagship HE9LKE eller Toshiba Daiseikai Polar 25Grunnen til dette er at disse pumpene ikke lager så mye lyd.
For en av varmepumpe installatørene jeg hadde hjemme hos meg anbefalte faktisk en Panasonic Etherea NE9MKE og grunnen til dette var at den laget mye mindre lyd enn de større modellene og også mindre lyd enn Panasonic Etherea NE12MKE som er den største i Etheria NExx-MKE serien.


Men jeg er redd for å spytte inn mange tusenlapper bare for å finne ut at jeg har kjøpt en pumpe som er for liten.
Hvis man tar ytterpunktene så vil en Panasonic Etherea NE9MKE på maks være 40dB mens Panasonic Flagship HE12LKE max er 44dB og Toshiba Daiseikai Polar 45 45 dB


Jeg er klar over at lyde dobles med en økning på 3 dB men spørsmålet er jo om dette nivået egentlig er så høyt og om pumpen i det hele tatt vil gå med dette nivået.
Har en kollega som har en Fujitsu ARCTIC14 som det står i produktinfo at på max har 44dB.
Vi var hos han i går og satte varmepumpen på 30° og Full og jeg må inrømme at den laget en del lyd. Men hvor ofte vil en pumpe gå på maks?
Og vil ikke en mindre pumpe (typ NE modellene til Panasonic) oftere måtte gå på ett høyere nivå enn topp modellen til Panasonic eller Toshiba?

Problemet når jeg samenligner topmodelleneToshiba Polar og Panasonic Flagship er at tabellene (se skann under) ikke er identiske.
Toshiba opplyser om nom. varmeefekt og tilført efekt, dette finner jeg ikke hos Panasonic.

Noen som har erfaringer og kan komme med noen innspill?


Beklager dobbel post (tror denne er identisk med den andre og at jeg ikke hadde editert noe etter at jeg hadde tatt [Ctrl]+[C] på posten min før jeg publiserte den.
Erroren kom etter at jeg hadde glemt å legge ved bildene som vedlegg etter det fikk jeg bare 500 Internal Server error
Har lagt ved link til bildene på bildr.no under her nå.


Panasonic

Toshiba (ser ut til at preview ikke fungerer (This image has been deleted due to inactivity) men bildet kommer når man klikker)
Signatur

   #1
 3 955     0
Vi gikk for Panasonic Flagship HE12LKE  og naboen for Toshiba Daiseikai Polar 45.. Hver gang vi møtes ute i hagene får jeg høre hvor mye han angrer på at han ikke gikk for Panasonicen han også.... Veit ikke om han har vært spesielt uheldig med akkurat sin pumpe, men jeg veit at han har hatt besøk minst 1 gang for å få reparert utedelen sin...... Hadde vistnok problem med at vifta var montert skjevt - og skapte vibrasjoner som gjorde det syyyykt vanskelig å få sove Tongue
   #2
 864     Sokna, Ringerike     0
Jeg har toshiba polar 16, Veldig fonøyd med den. Den varmer godt selv om temperaturen kryper under -20. (Noe den ofte gjør der jeg bor)
Signatur
nik
   #3
 633     0
Har Panasonic HE 9 LKE, og er fornøyd med den.
Støynivået inne er upåklagelig så lenge man har vifta i auto-modus.
Når det er skikkelig kaldt, hører vi ute-delen innefra men det er ikke spesielt sjenerende. (Man blir lurt til å tro at det kommer en bil i tunet når utedelen går over i avriming) Har du muligheten er det en fordel om du kan plassere utedelen i litt avstand fra stue eller soverom.

Toshiba har jeg ingen erfaringer med.
   #5
 827     Kongsberg     0
Jeg er strålende fornøyd med vår toshiba daisekai 45. Den står montert i trappegangen og varmer/kjøler begge etasjene.

Når den ble montert husker jeg det var ett eller annet jeg reagerte på. Jeg fikk da til svar at sånn ble det gjort for å fjerne all vibrasjon. Kanskje det var "dette" montøren til naboen til Børge glemte.

Selgeren jeg handlet av sa forøvrig at det er hipp som happ om man velger panasonic eller toshiba. Den lille fordelen med toshiba var at den starter avisning ved behov og ikke fast hver x'te time. Panasonic hadde en annen liten fordel, men jeg husker ikke hva det var.
Signatur
   #6
 2 116     Trondheim     0
Har verken Toshiba ellene Panasonic, men gjennom allmenne inntrykk har jeg en knapp på Toshiba.
http://issuu.com/mediaview/docs/vuab_varmepumpstest_2010?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fdark%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

Dog så og si uvesentlige forskjeller, men stod jeg overfor valget mellom de to og til samme pris ble det Toshiba.
Signatur
   #7
 5 990     Finnmark     0
Støynivået er veldig avhengig av hvor innedelen er montert. Det hjelper lite med støysvak Vp om den blåser ut rett over hodet der man sitter......
dessuten  skal VP gå med vifte på høy fart for å være mest mulig effektiv ;)

Så i prinsippet kan to identiske VP oppfattes helt forskjellig med hensyn til støynivå pga plassering av innedelen.....
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 145     Haugesund     0
Hva i alle dager, tråd fra Juni, og en halv uke etter at jeg endelig har gjort valget mitt og gikk for Panasonic Flagship HE12LKE så detter det inn 2 "pro-Toshiba" poster...  :(  (regner med det er grunnet at tråden er postet på forsiden, hva er foresten grunnen til at den er kommet dit? Det var jo ingen nye svar når den ble satt der.)

thoran:
Da valgte jeg hipp Wink, og håper jeg blir fornøyd med det.

dkt850:
Jeg antar at jeg hadde gått for Toshiba Daiseikai Polar 45 jeg også hvis det var samme pris som Panasonic Flagship HE12LKE. Men nå er Panasonic Flagship HE12LKE mer lik Toshiba Daiseikai Polar 35 - 7,7 kW ytelsesmessig.

Da jeg la inn førsteposten så kunne man få Toshiba Daiseikai Polar 45 til prisen av Toshiba Daiseikai Polar 35 - 7,7 kW grunnet leveringsproblemer med 35'en.

Veil priser:
Toshiba Daiseikai Polar 45 28.990,- ("på salg" til 25.990,-)
Toshiba Daiseikai Polar 35 - 7,7 kW 25.990,-
Panasonic Flagship HE12LKE 23.500,-

Nå kjøpte jeg min Panasonic Flagship HE12LKE på salg hos MPX.no for 13.990,- (Veil. 15.990,-) eksklusiv montering.
Men går å frykter at det kommer en ny toppmodell fra Panasonic nå ettersom det kunne virke som om MPX ville tømme lageret for disse  :-\ (det er jo nå det er høysesong for denne type produkt...?)

finnmark4ever: VP monteres under vinduet så da vil d jo ha en litt støydempende effekt kontra å ha den montert over vinduet.
Signatur
   #9
 2 116     Trondheim     0
Du har fått en god pumpe til god pris, og det er godt nok.
Å vente på "ny" modellsyndromet leder bare til at man aldri kommer noen vei. Det er nemlig alltid noe som kommer, akkurat som med PC-er. Det finnes bare de som er gamle og de som "ikke har kommet ennå".
Lykke til.
Signatur
VP
   #10
 39     Akershus     0
Nå kjøpte jeg min Panasonic Flagship HE12LKE på salg hos MPX.no for 13.990,- (Veil. 15.990,-) eksklusiv montering.
Men går å frykter at det kommer en ny toppmodell fra Panasonic nå ettersom det kunne virke som om MPX ville tømme lageret for disse  :-\ (det er jo nå det er høysesong for denne type
produkt...?)


Da frykter du rett Qumad :)
Panasonic kommer med nye pumper.
Den nest grommeste skal levere 5kw i -15. Det er nice :)
Mitsubishi kommer også med nytt.