9 335    11    0  

Erfaringer Nibe 2020

 2     0
Installerte Nibe 2020 ved årsskifte. Kjørte gulvvarme i 3 mnd på strøm først fordi det tok 3mnd!! å installere. Nibe ble valgt da jeg hadde flere tilbud som gikk nettopp på denn og oppfattet Brødrene Dahl som prosjekterte løsningen som stor og seriøs.

Dette var en gedigen tabbe. Ingen av de aktører som var med rørlegger/elektriker/Nibevillavarme/Dahl var seriøse. Det ente opp i en tre måneder lang installasjon og galloperende kostnader. Rørlegger og elektriker gjorde vel så godt de kunne. Jeg forsøkte å engasjere meg direkte ved å kontakte Nibe. De la på røret!

Kostnader så langt for installasjon i teknisk rom (eksklusive styringsmodul/beredere/pumpe rørlegger: Kr. 30.000 elektriker: Kr 20.000) Har installert termostater mm selv.

Totalt litt over 50.000,-! Pluss masse hull i veggen i en lavenergi bolig.

Har fulgt med på strømforbruket frem til varmepumpe ble igangkjørt ca 3 mnd og deretter frem til nå (ca 2 mnd). Kan ikke se reduksjon i strømforbruk!

SÅ STYR UNNA DISSE PRODUKTENE OG LEVERANDØENE. Rørlegger og elektriker har vært på stedet et utall ganger i løpet av 3 mnd. og forbruker får betale for inkompetanse i alle ledd. Anbefaling: Ikke installer varmepumpe før bransjen blir seriøs. Totalt har varmegulvet til nå i 1 etg (ca 200m2) kostet ca 205.000,- med tilnærmet null (0) innsparing. Masse frusterasjon og rot.

   #1
 121     Østfold     0

Brødrene Dahl er gode på EN ting: det å være rørgrossist!
Jeg snakker av erfaring, da jeg selv har jobbet der. De har på ingen måte den teknioske kunnskapen som kreves for å kunne prosjektere ett slikt anlegg.Det som dog forundrer meg litt, er at ikke Nibe kunne dette bedre.

Jeg skjønner at du er dypt skuffet, og på vegne av bransjen beklager jeg på det sterkeste de problemene du har opplevd. Men, samtidig vil jeg også påstå at det finnes flere seriøse aktører som virkelig kan det de driver med!

I tillegg til Pingvin Klima hvor jeg jobber, har du:ABK, Klima & Varmeteknikk,Vailant Norge,IVT,Normann E-Tek,MIBA, Bosch, osv...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Du har nok rett ja.

Jeg skjønner forsåvidt at Nibe ikke vil si noe om sitt forhandlernett til en sluttbruker.
De kunne i det minste ha sagt at de skulle ta tak i saken og kontaktet en av de involverte slik at man kom i en fornuftig dialog.

Synes denne siden er veldig bra. Det er greit å kunne orientere seg om hvilke problemstillinger og erfaringer de fleste opplever i byggeprosessen. Syntes derfor det var betimelig å si noe om denne erfaringen.

Fint å se at du nevner flere seriøse aktører, - ikke bare der du jobber selv. Det finnes nok noen leverandører som sitter på god kompetanse. Det finnes sikkert også mange veldig bra produkter, - det viktigste for forbrukeren må være å finne en leverandør som kan de produktene de jobber med. Om man initiellt betaler litt mer så lønner det seg i lengden....

Mulig at Nibe produserer et bra produkt men jeg har min tvil når jeg ser på strømforbruket. Kan jo skyldes en dårlig konfigurert løsning, men produsenter som Nibe må jo passe på at de leverer en løsning gjennom forhandlernettet som fungerer.

I mitt tilfelle var det Brødrene Dahl som skisserte løsningen som skulle gi varmtvannsprioritering og andre fordeler bare jeg installerte en styringsmodul til Kr. 20.000,- Montøren som kjørte det igang sa at mitt anlegg var veldig enkelt og at jeg ikke hadde noen av fordelene styreenheten kunne gi.

Det er bare en leveregel for de som skal gjøre større renoveringer eller bygge nytt;

DU må kunne jobben (og teorien) bedre enn den som skal gjøre jobben (fagmannen?). Det meste som leveres er skitt. Etter ett år med husbygging har jeg erfart at fagfolk gjerne ikke har ører, tanker, moral eller yrkesstolthet. Det meste drives av kun en ting: PENGER HER OG NÅ. Fra byggefirma til håndtlanger er det samme idealet som rår; penger her og nå, - "jeg skal ikke bo her" holdningen.

Mulig at holdningen er en del av pensum i byggebransjen. Eget fag kanskje.

Kunne skrive bok etter å ha vært involvert i et par andre byggeprosjekter i tillegg til eget hus. Jeg hadde ikke kjøpt leilighet eller hus hvor jeg ikke fikk kontrollere hele byggeprosessen selv. Kjøpe bolig ferdig oppsatt, kun etter visning, - aldri!
   #3
 9 677     Kysten     0
Hva er dette? Det var da voldsomt til hets! er det andre som kjenner seg igjen, eller er Nibe så dårlig som dette tilkjennegir?
   #4
 121     Østfold     0
Kjenner meg overhodet ikke igjen i din beskrivelse av Nibe. Varmepumpebransjen i Norge er ikke større enn at vi seriøse aktører snakker sammen, og Nibe er absolutt en seriøs aktør,med gode produkter.

At det finnes håndverkere som er ute etter rask cash, er nok mulig. Men jeg kjenner meg egentlig ikke igjen i det heller.Jeg er selv utdannet rørlegger, og føler at du her pisser på faget mitt,og samtlige andre håndverksfag.

Jeg kan selvfølgelig ikke svare for alle, men de aller fleste som innstallerer varmepumper og varmeanlegg,er meget seriøse og dyktige håndverkere som er opptatt av faget sitt.Det er ganske strenge krav vi stiller for at installatører skal få bli forhandlere av våre General produkter,i forhold til erfaring,kursing,økonomi etc. Det samme gjelder for de aller fleste andre importører av varmepumper.

Igjen beklager jeg på vegne av bransjen at du føler du har fått ett anlegg som ikke ble som forventet.Men,samtidig så føles det som du skyter pianisten for at pianoet er ustemt.
HUSK: Rørleggeren har bare montert det andre har prosjektert!Mulig han burde sett at dette ikke ville virke tilfredstillende, men det igjen blir kun synsing, for det er klart han stoler på at "ekspertene" har prosjektert dette riktig.
Signatur
   #5
 121     Østfold     0
Har fulgt med på strømforbruket frem til varmepumpe ble igangkjørt ca 3 mnd og deretter frem til nå (ca 2 mnd). Kan ikke se reduksjon i strømforbruk!

Regner da med at du har fulgt nøye med på utetemperaturene
også i disse månedene? ;)
Kan nok nærmest garantere deg at du har brukt mindre strøm til oppvarming med varmepumpe.
Signatur
   #6
 214     0
Hvis dette gjelder vannvarme i gulv så er det vel ingen overraskelse?

De fleste som har dette sparer særdeles lite, om noe.

Så langt har vi sett langt større besparelser på ren elektrisk oppvarming, i form av kabler med skikkelig styring, evt ovner i tillegg til en luft/luft varmepumpe som er en langt rimeligere invistering.

Vannvarme er tregt, og det krever jo også strøm å få vannet varmt,  så.
   #7
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Hvis du ikke ser at du sparer strøm med en varmepumpe så er det noe alvorlige gale.

Enten med deg eller varmepumpen.

Helt klart er det enkelte inkompetente installatører. Men det er også inkompetente kunder som ikke har peiling på hva de begir seg ut på når de kjøper slike produkter.

   #8
 121     Østfold     0

Hvis dette gjelder vannvarme i gulv så er det vel ingen overraskelse?

De fleste som har dette sparer særdeles lite, om noe.

Så langt har vi sett langt større besparelser på ren elektrisk oppvarming, i form av kabler med skikkelig styring, evt ovner i tillegg til en luft/luft varmepumpe som er en langt rimeligere invistering.

Vannvarme er tregt, og det krever jo også strøm å få vannet varmt,  så.

Dette er vel det største sprøyt jeg noen sinne har lest!
En luft/vann varmepumper bruker ca 60% MINDRE strøm til oppvarming enn ren elektrisk. enten det er panleovner elle kabler, i tilegg varmer den også inntil 70% av varmtvannet ditt, noe som utgjør ca 5000 kw/h i året for en vanlig familie.


Signatur
   #9
 2 174     Oslo     0

Installerte Nibe 2020 ved årsskifte.

Ingen av de aktører som var med rørlegger/elektriker/Nibevillavarme/Dahl var seriøse. 


Kan du ikke beskrive problemet litt bedre er du snill...

Var problemet prosjekteringen (BD), utførselen (rørlegger/elektriker) eller produktet (Nibe)
   #10
 2 174     Oslo     0

...oppfattet Brødrene Dahl som prosjekterte løsningen som stor og seriøs.


Er du sikker på at BD har prosjektert?
Trodde de kun var en grossist for Nibe, Thermia osv...

Min Thermia er levert av BD, montert av rørlegger/elektriker og prosjektert av Normann-Etek.
Forøvrig STRÅLENDE fornøyd  ;D