5 924    110    6  

Prosjekt: Oppusssing av enebolig

 108     1
Etter lengre tid som følger av diverse prosjekttråder og diskusjoner her på BB vil dette bli min minnebok- eller skrytebok, eller noe annet kjekt. 

Vi kjøpte et gammelt hus fra -76, nokså urørt siden dag 1. Gode muligheter, med stort hus og stor tomt. Kun en haug med arbeid gjenstår. Den vanskeligste delen var over, å kjøpe huset- trodde vi. 

Vedlagte bilder er fra finn annonse, og fra dagen vi så på huset har det vært store planer. 

Prioritet 1- se hvem som kan være med å bidra i prosessen. 

Deretter var følgende ønskelig den første våren/sommeren. 
- Nye 3-lags vindu i hele huset og terrassedør, gjennomsnitts u-verdi på 1.0 
- Etterisolere 5cm med ny tyvek og ny kledning. 
- Alt nytt elektrisk, flytte sikringsskap til kjeller.
- Nytt rør-i-rør i hele huset. 
- Pusse opp hele første etasje til 2019 standard- gips, listefritt, nytt kjøkken, bad, stue, oppgradert ildsted mm. 
- Legge opp til balansert ventilasjon

Å kjøpe selve huset viser seg i ettertid å være det enkleste. 

Spoiler: Vi har pr 11.02 gjennomført alt i prioritetslisten. Nå er innkjørsel, ny drenering, og helt nytt uteområde i gang. 

Jeg forsøker å legge ut gjennomgående fra prosessen som har vært, og satser på jeg får mulighet å komme med "live" updates fremover. Før vi kjøpte huset viste jeg at skruer skulle skrus, og spiker skulle brukes med hammer. Nå vet jeg til og med at det fins forskjellige dimensjoner... 

Nå er det jobb på dagtid, og jobb i huset på kveldstid- så forhåpentligvis får vi litt tid til å oppdatere her på BB. 


Prosjekt: Oppusssing av enebolig - 630_430169454.jpg - Fredagstaco
Prosjekt: Oppusssing av enebolig - 630_784031877.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_909078373.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_999124534.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1121558750.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1146785065.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1205079008.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1253733305.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1537368242.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1612558785.jpg - FredagstacoProsjekt: Oppusssing av enebolig -  - FredagstacoHyl ut ved spørsmål, jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan! 
Prosjekt: Oppusssing av enebolig - 630_1730708326.jpg - Fredagstaco

  (trådstarter)
   #2
 108     0
Det kommer, det kommer! Lite interesse og dårlig tid, så denne tråden ble glemt.
  (trådstarter)
   #3
 108     3
I forkant av oppusssing kjøpte vi Gopro, for at prosessen skulle evigvares. Slik gikk det ikke...

Hele huset ble revet i rekordfart, og vi var nok ikke sikre på hvor mye arbeid vi hadde foran oss.

Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco
Dette er første runde med treavfall. Merk dere de fine fargene på tapeten. Det gikk total en og en halv av disse containerene i første omgang.

I rivingen ble første hinder oppdaget. Vannskade under det ene store vinduet. Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco

Dette var dog den eneste vannskadet på huset fra -76. Og ble raskt rettet opp uten særlige kostnader.

Av annen riving ble det revet endel innervegger, og mursteinen rundt pipa forsvant. Målet var at det kun skulle vær glava igjen å se.

Ellers gikk riving for fort for kameramannen, og mye er dessverre kun i videoformat. Det kan nevnes at det har bodd flere individer i dette huset, og vi fant rotte/muselort i hele taket i første etasje. Dette gjorde at vi måtte bytte ut særdeles mye mer glava en vi håpet på.

Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco
Etter en haug med riving, ble det tid for oppbygning. Her er det badet som skal få gips i taket.
På 8 kvm ble det totalt 7 spotter, noe som har gitt herlig belysning nå som vi er ferdige. Oppbygningen på vegg ble som følger: osb, gips, membran og fliser.

Forsettelse følger...
   #4
 19     0
Kult prosjekt! Spenstig at dere tar alt på en gang her Smile

Jeg skal igang med noe lignende om ikke så lenge, så håper å kunne hente tips og inspirasjon herfra!
  (trådstarter)
   #6
 108     0
Jaja, hva skal man si. Latterlig travelt å være lærer i disse tider. Jeg som trodde det skulle være rolig med hjemmekontor...

Som luftetur ble det klargjøring av hage. Har noen meter igjen... skal fjerne stein og rette av. Noen som har gode tips for å få jobben gjort? Øl og musikk er prøvd.

Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco

Jeg skal prøve å oppdatere innvendig i morgen. Vi har flyttet inn for lenge siden, og bor i et hus fra 1976 som ser ut som 2020 Smile
   #7
 22     1
Så dette er total oppussing? Dere har revet alt innvendig, elektrisk, rør og ventilasjon? Stilig prosjekt som hadde vært fantastisk å være med på. Men hvis dere er flyttet inn så er dere kommet langt da?. Fått på plass alt av vegger og lignende?

  (trådstarter)
   #8
 108     0
Så dette er total oppussing? Dere har revet alt innvendig, elektrisk, rør og ventilasjon? Stilig prosjekt som hadde vært fantastisk å være med på. Men hvis dere er flyttet inn så er dere kommet langt da?. Fått på plass alt av vegger og lignende?

Stemmer det- hele første etasjen er ferdig. Utvendig kledning og etterisolering er ferdig. Drens ble ferdig for et par uker siden, sammen med ny innkjørsel mm. Luksus med svigerfamilie med traktor, gravemaskin og maskinførere.

Jeg kommer til å poste fremgangen slik den var, har drøssevis med bilder og videoer jeg skal igjennom.

Det som gjenstår er uteområde, terrasse, andre etasje og kjeller. Nok til å skrive et par innlegg påSmile
  (trådstarter)
   #9
 108     0
Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco
Å klargjøre for hage er hardt arbeid, som et sikkerhetshensyn i corona-dugnaden holder jeg meg hjemme å jobber. Ikke dumt syns jeg selv...
  (trådstarter)
   #10
 108     0
Det tikker å går i hage. Men varierende vær gjør at jeg må vente på tørr jord for å forsette.

Derfor har jeg revet loftet som skal pusses opp ila høsten. Det skal være a-takstoler, og bæring i knevegger. Kan det stemme?

Prosjekt: Oppusssing av enebolig -  - Fredagstaco

Samtidig har jeg disse to 2x4 som står lenger ut en resten. Her har det vært et skap som tidligere eier har bygget. Kan det tenkes at de bærer? Set at på strekket bak (1 1/2 meter lenger bak) står 2x4 på hver sperr.

Hva tenker dere som kan noe om dette? Kan jeg rive disse to som står midt i rommet? Smile