8 057    116    55  

Utkastelsesordre mandag 11.desember! Hjelp!

 58     2
Hei. Administratorer får ta å gi meg beskjed om det er upassende eller irriterende evt slette innlegg. Jeg og min familie er i fullstendig krise hvor vi vil bli kastet ut av her vi bor på mandag (11desember) om ikke vi får betalt husleie vi har hengt etter med. (Les mer på linken)

Om noen kan hjelpe eller vet om noen kan hjelpe trykk HER 


--------------------------

Det pågår for tiden en spleiseaksjon for å hjelpe trådstarter med husleia før jul. Aksjonen er startet av trådstarter selv, og har ingen direkte tilknytning til byggebolig.no. 

Dersom du ønsker å hjelpe trådstarter økonomisk, kan du bidra via spleiseaksjonen på denne siden https://www.spleis.no/project/25010

- ebe, moderator

   #1
 529     Stavanger     0
Selv om jeg leier ut selv og hadde kastet leietager ut så fort det lot seg gjøre pga manglende betaling føler jeg meg tvunget til og si at det er KUN namsmannen med loven i hånd som kan kaste ut folk. Hvis dette er et varsel i fra huseier, noe det virket som er det bare of ignorere det(desverre) og bo videre..... Lykke til videre!
Signatur
   #2
 344     Vestlandet     0
Må det ikke være utkastelsesklausul i husleiekontrakten for at eier kan gå til namsmannen og kreve utkastelse?
De fleste standard husleiekontrakter mangler utkastelsesklausul.
HSt
   #3
 16 485     Sørum     0
Betaler en ikke så tror jeg det går det ut på ett tror jeg, men det kan hende en bruker lengre tid.

Mangler totalt erfaring med TS problemer, men hva har NAV o.l. sagt til en slik situasjon ? Problemstilling kan kanskje være gammel husleie gjeld som ikke dekkes ?
   #4
 344     Vestlandet     0
Så vidt jeg forstår er forskjellen at hvis utkastelsesklausul mangler, må utleier gå til rettssak (=lang tid), med slik klausul kan utleier kreve utkastelse.
Vedr. poenget ditt om NAV-støtte, kan jeg tenke meg at det er vanskelig å få slik støtte hvis man eier andre verdier (her: hus under bygging).
  (trådstarter)
   #5
 58     0
Dette er en kommunal leilighet, så her er nok klausul og diverse paragrafer i orden. Vi har fått flere varsler, da dette henger igjen fra september. Har hørt om andre som har fått politiet på døra å skal kaste ut folk i disse boligene.

Det står mer info i spleisen (linken øverste innlegg). Nav har hjulpet oss 2 ganger i år med husleia, vi har levert inn alt av inntekt/utgifter, kontrakt med byggeselskap når huset skal være ferdig bygget, forsikringssakspapirer på at vi er midt i en gjenppbyggingssak som vi ikke bare kan selge eller slippe unna. Vi har søkt 2 ganger på denne regningen men fått avslag av den grunn at de nå lenger ikke tar hensyn til at vi har doble boutgifter. Så de utgiftene (lån + kommunale avgifter) overser de at vi har som utgifter og regner det som om vi har det kjempe godt økonomisk.
   #6
 1 440     Akershus     0
De fleste leiekontrakter har utkastelsesklausul. Jeg har ikke sett så mange standardkontrakter som ikke har det. Da kan man begjære fravikelse når leien ikke er betalt og man har sendt varsel. Det skal gis 14 dagers frist i varselet. Namsmannen bruker noen uker på å forelegge saken og varsle om gjennomføring. Her i området må man regne minst en måned fra begjæringen er sendt. Namsmannen og politiet er mange plasser samme sak og reiser gjerne sammen på fravikelse. Det står en del om prosessen på politiet.no
   #7
 1 440     Akershus     0
Når det er sagt, legg ut varselet her, så skal vi se om det er et gyldig varsel ift fravikelse pga misligholdt leie eller et varsel om at heving vil bli begjært.

   #9
 1 440     Akershus     0
Dette varselet tilfredsstiller ikke kravet for fravikelse på grunn av manglende betaling av husleie. Slapp helt av, skjer ikke noe på denne siden av nyttår.. Du kan lese litt på politiet.no så ser du hva det skal være. Dette er ikke en kommune som leier ut håper jeg? Litt uprofesjonelt laget.
  (trådstarter)
   #10
 58     0
Joda er kommunen som leier ut. Hvis vi ikke blir kastet ut denne siden av nyttår... så vil vi vel være husløse på nyåret med tanke på at de ser på denne manglende betalingen som opphør av kontakt?