46 275    11    18  

Er Ryobi noe å bruke penger på?

 35     Haugesund     9
Trenger en kapp og gjærsag nå når vi skal ha lister i nesten hele huset, å da har jeg sett litt på en Ryobi EMS254L som de selger for 2990,- på Byggmakker MED stativ
Finner ikke så mye info om Ryobi verken av tester eller forbrukererfaringer, men jeg synest sagen virker solid og god å enkel i bruk.

Noen som har noen erfaringer med denne sagen eller andre produkter fra Ryobi?

(Tar også i mot tips tll alternativer)
Renger en sag som kan brukes til skjæring av lister, terassebord, 1,5/3" og 2/4"

   #1
 270     Eidsvoll     2
Det er iallefall stort i USA, og er mye av det samme som AEG og Milwaukee og eies/produseres av TTI alle sammen. Min erfaring begrenser til en 18V sirkelsag og den har virkelig imponert meg. Naboen har også drill og vinkelsliper i 18V og vil ikke ha noe annet!
Signatur
   #2
 2 987     Akershus     1
Ryobi er, som nevnt over, eid av samme firma som produserer Milwaukee og AEG. Ryobi er billig/DIY-segmentet deres, ala grønn Bosch og B&D (nå kan man jo diskutere nyansene her da). AEG er et mellomsegment mellom proff Milwaukee og hobby Ryobi. (I tillegg så er det en kobling til AEG og Rigid Powertools, men akkurat hva vet jeg ikke)

Generelt av tester så er dette et hobbymerke og ikke forvent noe annet. Når det er sagt så kan det jo tenkes at oss hobbybrukere klarer oss med en hobbymaskin en gang i blant også. Har selv en Ryobi høvel og den er fin-fin den. Kanskje litt veik når jeg høvler 1,5mm og kommer på en saftig kvist, men utorlig lett og ledig maskin.
   #3
 161     0
Kjenner ikke til merket, men vil anbefale en Mjølnersag på Megaflis, 1500 kr med bord.

Jeg er ingen verktøyselitist, så jeg er åpen for det meste. I Norge er det bare å levere igjen, eller i hvert fall vederlagsfritt kreve omlevering/retting av,  et produkt dersom det ikke fungerer i henhold til oppgitte egenskaper. Hvis 45 grader ikke er 45 grader er det en mangel.
Smile
nik
   #4
 633     2
For 3000,- får du vel også grønn Bosch på stativ? Hadde gått for den jeg..
   #6
 546     Øvre Romerike     0
Personlig ville jeg kjøpt meg Makita LS0714 uten stativ til 2500,-, og så spart meg opp noen kroner til, og så kjøpe Dewalt stativet. Da får du både bra sag og bra bord  Wink
   #7
 115     1
Jeg har følgende verktøy fra Ryobi. Alt i 18 V (One +).

1 Sirkelsag
2 Driller (den ene fulgte med i et sett)
1 slagtrekker
1 vinkelsliper
1 multitool (feinsag)
1 tigersag
1 fugepistol

Alt er kjøpt på Home Depot, der det koster halvparten av i Norge. Jeg må så langt si meg strålende fornøyd. Verktøyet er godt å arbeide med og holdbart.

De første verktøyene og batteriene kjøpte jeg i 2009, og jeg har de siste par årene måttet bytte et par batterier etter å ha arbeidet med dem flere ganger i uken.

Jeg har også eid to Bosch blå verktøy, en borhammer (SDS) og en batteridrill. På borhammeren røk baklageret etter relativt lite amatørbruk og batteriet på drillen tok raskt kvelden det og.

Jeg har ikke erfaring med Ryobi med ledning, men kan altså gå god for "ONE+"-serien.

   #8
 2 987     Akershus     1
Helt ærlig, hadde jeg handlet så mye på HD så hadde det ikke stått Ryobi på en eneste maskin.  ;)

Handlet et Makita-sett der og et par Hitachi-pistoler på Lowe's. Med amerikanske priser på proffverktøy så skjønner jeg ikke vitsen med hobbyverktøy.
   #9
 140     Osloområdet     0
Har også mye Ryobi, innkjøpt da jeg bodde i USA.  Da vi flyttet tilbake til Norge, var Ryobi på vei inn til Clas Ohlson, og for en billig penge kjøpte jeg en drill med to Lithium batterier og 220v lader som passet på alt det gamle verktøyet.

Jeg er stort sett fornøyd som amatørbruker, og utstyret har fått kjørt seg en del...

har ikke prøvd den sagen du vurderer, men det ser jo ut som en fordel at den ikke stikker ut så mye bakover, så man kan ha den stående nærmere vegg etc... Vet ikke om det er andre som har sliden plassert slik?  (trådstarter)
   #10
 35     Haugesund     1
Da har jeg kjøpt meg sag.
Kjøpte i utgangspunktet den Ryobi sagen med bord som jeg først så på, men når jeg kom hjem med den å fikk satt den opp så var det noe som ikke stemte.
Det viste seg at den ved 90 grader ikke vare helt det, men 1-2mm skjeiv. Tok sagen med tilbake til Byggmakker får å få hjelp med kalibrering, men det var det tydeligvis ingen som hadde kjennskap til ???
Men når jeg isteden fikk tilbud om å levere sagen tilbake men beholde bordet (som jeg liker veldig godt) å heller kjøpe Bosch GCM 8 SJL så var det bare å slå til.
Har montert Bosch sagen på Ryobi bordet å jeg er (uten å ha prøvd den enda) KJEMPE fornøyd.

Bosch BCM 8 SJL med bord til 3495,- må da være en god deal Grin