62 415    17    45  

Sprøytemiddel mot borebille/husbukk

 21 485     Enebolig     32
Fant ikke noen kategori som passet..  :)

Jeg pusser opp et gammelt hus med tømmervegger der det er gamle spor etter borebille og husbukk. Vil gjerne sprøyte på noe som minsker faren for at insektene kommer tilbake siden jeg har hørt at de skal være glade i "nytt treverk"

Ønsker uansett å være på den sikre siden.

Noen som vet hva jeg kan bruke?

  (trådstarter)
   #3
 21 485     Enebolig     0
Flott ,takk for svar  :)

Vet du hvor man kan kjøpe Permetrin?
slt
   #4
 699     1
Har selv benyttet Jotuns Impex (miljøvennlig) i beboelses-rom, og Antiparasitt på bjelker/konstruksjoner på loft og i kjeller.  Foreløpig med bra resultat. 

Forøvrig er det beste middelet mot Borebiller å få ned luftfuktigheten, dvs oppvarmet bolig i vinterhalvåret og ellers god ventilasjon.

Sjekk ellers side 36 til 38 på denne linken.

Lykke til   Smile
RTv
   #5
 916     0
Drar opp igjen denne eg.

Eg har angrep av borebille i kjellertaket/gulvbjelkene, og må få dette behandlet iløpet av hausten. Har sjekka pris hos antisimeks for gassing, og dei skulle ha 7500kr +mva for å gasse ein kjeller på 70-80kvm. Synnst dette er litt dyrt så eg vil sjekke kva muligheter eg har for å gjer det sjølv. Dette produktet til cytox virker bra, men er det noken som har prøvt det? Og kva koster dette? Er det evt. noken som veit om andre produkt som virker? Dei har jo middel for det i malebutikker, men eg er blitt fortalt at dette absolutt ikkje virker.

   #8
 969     2
Jeg har brukt Jotun Impex er fornøyd med den.Du må bruke noe som er beregnet for innvendig bruk. Ikke som jeg gjorde det første gangen jeg skulle sprøyte bjelkelaget i en hybel leieboeren hadde hodepine i et halv år selv om det ble kledd inn.Har også prøvd noe ifra Cytox ble fornøyd med det også,men Jotun Impex er billigere. 
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 21 485     Enebolig     0
Er Impex noe man kan kladde på et helt tømmerhus uten å tenke noe mer over det eller har det sine klare bruksområder?

Ca pris?
   #10
 38     0
nei,jeg mente det seriøst.  Cool parafin er det eneste som har fungert her.vi holder på å restaurere et tømmerhus.vi har sprayet gulvene undenifra,mørkeloft og yttervegger med parafin v/bruk av kompressor. innvendig har vi smurt på. på rom vi sover i har vi latt være,siden det blir ganske kraftig avgassing.men den dunster ganske raskt bort,og borebillen flytter ut for godt.  ;D et annet tips er å fyre hardt.da tørker treverket opp,og borebillen trives best i fuktig trevirke.