179    2    0  

Igang med tilbygg, men oppdaget feil bjelkelag etasjeskille? Hellvik Hus trend 365 bygd i 2012.

 14     0
Hei,

Har fått en mulig utfordring som jeg ønsker å lufte her.

Hus: Hellvik Hus trend 365. Heter nå Timotei i katalogen.

Er igang med å bygge på et tilbygg, og i dag sa snekkeren at de hadde fått et problem. Bjelkelaget for etasjeskille de hadde fått til tilbygget var H:300 mm, mens det som i etasjeskillet fra før er H: 250 mm. 

Dette er Masonite I-bjelkelag.

I utgangspunktet er det nå bare å få nytt bjelkelag, men...:

det jeg stusser over, er at på de gamle tegningene fra 2012, så er det tegna inn med H: 300 mm. bjelker.

Kan det tenkes at de har gjort en tabbe den gang, og latt vær å si fra? Er bjelkelaget som ligger over hele huset mellom 1 og 2 etg. da potensielt underdimensjonert?! 

Det har jo gått greit disse årene, men har har alltid stusset på at når man tråkker litt hardt i gulvet i loftstua, så vibrerer det så i gulv/vegger. Husker at når vi bygde, så tenkte jeg; "skal det være slik"? 

Men det har ikke slått meg at det kunne være feil, og jeg sjekket heller ikke høyden på bjelkelaget selv den gangen. Det var jo ingen grunn til at jeg skulle gjøre det.

Mvh Elias


Igang med tilbygg, men oppdaget feil bjelkelag etasjeskille? Hellvik Hus trend 365 bygd i 2012. - bjelkelag.jpg - Anonym

   #1
 557     Buskerud     0
Vet ikke åssen spenn du har, men 25 burde holde bra opp til ca 4 meter tipper jeg....
TSt
   #2
 5 382     0
Hvilken CC ligger bjelkene med har jo noe å si også. Var det noe høyder de måtte holde seg innenfor ved bygging ? Eller ønsker om ekstra takhøyde inne. Er tegningene samme type bjelke som er benyttet ? Dette er i allefall 4 forskjellige årsaker til at det kan være forskjellig.