189    3    0  

Tilbygg . Påbygg.

 72     0
Hei folkens. 

Driver  å få et tilbygg til huset. 

Lurer på et par ting som dere her kanskje kunnet hjelpe meg med. 

Tomt 1795 kvm
Tillatt bya 20%
Maks BRA per 300kvm
Her står det videre at bruksareal under terreng medtas ikke under dette når høydeforskjell mellom himling og gjennomsnittlig terengnivå er under 0,6 m
Ved deling av tomt må hver tomt være 900kvm, jeg er altså 5 kvm under grensen. Men ser fra tomtenen i området at dette har blitt tillatt tidligere.
 
Nåværende BYA 153kvm
Huset er på 1,5 etasje 
1. etasje 145 kvm
1,5 etasje registrert 90,5 kvm hos kommunen men i realiteten rundt 60 70 kvm
Totalt registrert hos kommunen er 235 kvm men i realiteten rundt 215 kvm

Jeg ar lyst til å bygge ca. 150-200 kvm. Der jeg stenker å gjøre om deler av den gamle boligen til utleieleilighet samt kontor. 

Hvordan regner man gjennomsnittlig terrengnivå? Regner man da gjennomsnitt terrengnivå iforhold til hele tomta? Har ganske mye høydeforskjell på tomten. 

Eller regner man iforhold til hvordan det blir helt rundt dhuset totalt sett. Har forøvrig ganske mye fjell i området der jeg skal bygge og kan evnt bygge tett innpå dette fjellet..

Eller bør jeg heller forsøke å få delt tomta og bygge som en tomannsbolig? 

Se vedlagte karttegninger. 


Tilbygg . Påbygg. - terreng.jpg - SA81

   #3
 1 839     Asker     0
Gjennomsnittlig terreng er rundt bygget. Altså hva er snitt kotehøyde. Enkelt kan man ta kotehøyde for hvert hjørne og legge sammen og dele på 4 forutsatt en firkant. Da har du gj. høyde på terrenget. Vanligvis tror jeg arkitekten regner dette ut med programmene sine. Terrenget rundt bygget er gjerne ikke en rett strek og da blir min utregning for enkel. Men du skjønner poenget.
Signatur