17 887    3    1  

Terskelblikk/beslag under dør - hvor kjøpe?

 8 024     Bærum     1
Ikke vært "overalt" enda, men innom noen sjapper og lett etter sånne terskelbeslag som monteres under verandadør, ytterdør osv. Ikke funnet noen med egnet form.

Er det vanlig å få spesiallaget dette til egne behov hos blikkenslager? Eller har jeg bare hatt uflaks med utvalget på de byggesjappene jeg har vært?

Kunne kanskje vært mulig å bruke et vanlig vannbrettbeslag snudd på hodet - men den lille kanten på disse er jo gjerne brettet opp på baksiden for å klemmes under vannbrett - og det egner seg dårlig for å dytte inn i sporet på utsiden av en terskel.

  (trådstarter)
   #1
 8 024     Bærum     0
Ser at byggmax har disse:
http://www.byggmax.com/no-no/byggevarer/dorer-vinduer/tilbehor-dor-og-vindu/beslag-dor-og-vindu/20730/terskelblikk

Men de ser jo litt noldus ut....Jeg ser for meg et beslag som har et 0.5-1cm innstikk til spor i terskel, og så en 10-15cm rett kant 90 grader på innstikket....
   #2
 4 891     NITTEDAL     0
Stikk innom en blikkenslager like godt først som sist. Da får du et som passer utmerket.

Blikket hos Byggmax er så tynt at det nok fort blir bulket.

Var innom en blikkenslager for å få laget vindusblekk med litt ukurante mål. Vov, utviklinga har gått videre der også. De kappet til et passende emne, la det inn i en stor knekkemaskin, tastet inn noen tall. Blipp, blopp, da var det vindusbeslaget ferdig. Absolutt ikke dyrere enn de ferdige hos Maxbo og andre.  Smile