HOLA Oval er et nytt, norsk spesialverktøy for saging av ovale hull. Foto: www.holahull.no

Publisert av ByggeBolig

Hva med en oval hullsag?

De fleste som er litt bevandret i elektroverktøy har både sett og brukt hullsager. Men noen ganger trenger man å lage ovale hull - og da er ikke en standard hullsag så nyttig lenger. Nå har det imidlertid kommet en norsk løsning for å lage ovale hull.

Hola Oval er navnet på det nye produktet som nettopp har blitt sluppet på markedet. Det er en oval hullsag du kan montere på en hvilken som helst drill. Som for vanlige hullsager er det imidlertid viktig at drillen har tilstrekkelig moment til å drive hullsagen på en effektiv måte.

Produktet er først og fremst spesialisert til å lage ovale hull for ELKOs 1,5 veggbokser (bokser til stikkontakter), men kan også brukes til å lage hull til ettermontering av multibokser (også kjent som tabbebokser). Hovedpoenget med produktet er å spare tid, og oppfinner Tom-Arild Bekkeheien har tidligere uttalt til NRK.no at han har regnet ut at det tar cirka fem minutter mindre per stikkontakt med oval-drillen enn det gjør med en vanlig drill. 

Bilde av Hola Oval - hullsag for ovale hull
Hola Oval er utstyrt med kjede og skjæretenner. Tennene kan rettes ut med en tang dersom de bøyes. Foto: www.holahull.no


Hola Oval skjærer gjennom tre, gips, plast, glassfiber og andre myke materialer. Verktøyet gjør jobben enklere for håndverkeren, gir et bedre resultat og sparer tid.

Produktet vil først og fremst bli markedsført direkte mot elektrikere og tømrere, men kan dukke opp i vanlige butikker dersom responsen i markedet er god nok. Det er imidlertid mulig å kjøpe sagen på produsentens nettsider.

I videoen under kan du lære med om Hola Oval: