83 707    110    8  

Kjøpe byggevarer fra utlandet

 2     1
Har akkurat startet med å bygge hus. Er det noen som har noen tips angående kjøp av byggevarer fra Tyskland, Polen eller andre land hvor byggevarene er billigere enn i Norge?

   #1
 1 096     Skjetten     0
Om ikke matrialene er stemplet med norsk godkjenning, så skal de ikke brukes i bærende/viktige konstruksjonsdeler av en bolig/påbygg/garasje etc etc.

Går utifra at ingen av disse matrialene kommer med dette påstemplet, så da må du iallefall skaffe dokumentasjon som tilsier at matrialet er vell så godt og evt. bedre enn norsk stemplet matrial.

Om du ikke gjør det, så bygger du for meg kjent ulovlig :)

Kledning/lister/inv. plater div. er  noe annet igjen. Men det er vell en ganske omfattende jobb å få det her hjem, det skal fortolles/momses samt fraktes..
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     2
Det er mere snakk om vinduer, kjøkken, baderomsmøbler etc. Meg bekjent er dette mye billigere i utlandet.
   #3
 53     1

Om ikke matrialene er stemplet med norsk godkjenning, så skal de ikke brukes i bærende/viktige konstruksjonsdeler av en bolig/påbygg/garasje etc etc.

Vi bygger elementhus fra Litauen nå, matrialene er ikke stemplet norsk godkjenning. Eneste kravet jeg har hørt om er at det må følge norske standard.

Vi får hele huset dører og vinduer fra litauen. Litt usikker på om du kun får handlet dører og vinduer fra fabrikken, du kan jo sjekke her

http://www.hus.lt/no/hoved/

Vi kjøper ikke bad, kjøkken osv derfra, har heller ikke sjekket om det kunne vært lurt.
   #4
 276     0
Hei hus-milla, så du bygger elementhus fra Litauen? Jeg var også på nippet til å gjøre det, men valgte til sist å få det levert av en lokal byggmester. Hvordan får du det gjennom den norske papirmølla? Jeg hadde kontakt med en med sentralgodkjenning som lovet å hjelpe meg uten at det skulle koste skjorta. Jeg trodde bare ikke helt på at han reelt hadde tid til å hjelpe meg. Forøvrig tror jeg ikke du behøver å bekymre deg om noen spesiell norsk godkjenning av materialene. Både Norge og Litauen forholder seg til den samme europeiske standarden på dette området. Du bør uansett formidle din erfaring med prosjektet fordi det er nok flere som vurderer å gjøre noe tilsvarende. 
   #5
 53     1
Hei Basker

Vi har tenkt mange tanker for og imot å kjøpe hus fra Litauen. De har vært supre på kommunikasjon og etter at vi tok turen bort og besøkte fabrikken deres bestemte vi oss for å gå for Litauen.  :)
Vi har tegnet huset selv og i kommunen hadde vi allerede fått godkjent huset vi hadde tegnet, før vi bestemte oss for hvem som skulle bygge. Vi hadde først en byggeansvarlig, men han ble litt vel stiv i prisen. :(
Vi forhørte oss blandt snekkere og folk i bygge bransjen som vi kjente og da dukket det opp en som ville ta jobben til en mer akseptabel pris. Elementene ankom tomten for en uke siden, alle yttervegger og innevegger er på plass og i dag har de begynt på taket. Snekkerne vil være her i ca 2- 3 mnd og når de er ferdig er råbygget klart da må vi ordne resten selv. Må bare si at det ser kjempebra ut det som er på plass, kvaliteten er super! Vi er så langt kjempe fornøyde Smile
   #6
 276     1
Det går sikkert bra. Dere har gjort det jeg planla, nemlig å besøke fabrikken. Fabrikken jeg hadde kontakt med hadde allerede laget flere hus i Oslområdet og så vidt jeg kunne forstå var det ingen som hadde noe å utsette på kvaliteten. Flott at dere har fått en norsk håndverker som følger prosessen. Det er nemlig enkelte norske selskaper som leverer hus fra Litauen, men da er det de som tar hele innsparingen du ellers ville hatt. Jeg ønsker dere lykke til! Husk å bruke disse sidene til å rapportere erfaringen dere opparbeider. Den er helt sikkert verdifull for andre!
   #7
 6     0
Hei,

Vi er på letestadiet når det gjelder hus og jeg lurer på hvor stort huset deres er og hva dere har betalt?

   #8
 53     0
Basker..

Fabrikken vår har også levert mange hus til Norge, så vi var å så på et i Oslo området, det var sånn vi kom i kontakt med fabrikken. Våres byggeansvarlig har hatt en veldig lett jobb da vi tar alt papirarbeid tilkommunen og kommunikasjon med fabrikken selv. Vi har bare fordi kommunen ikke godtar at vi selv står ansvarlig. Skal prøve å holde dere oppdatert her Smile :D

fruSara..

Huset er 180 m2, prisen på huset er 712 000,-
På husprisen må det plusses på moms, frakt og leie av kran.
Vi må også holde bosted for snakkerne mens de er her.

Grunnmur, elektriker og rørlegger kommer utenom. :)

Vi har valgt ta med innvendig panel på de rommene vi ønsket det, ellers er det gips og spon i vegger og tak.

:D
   #9
 52     0
Hei Hus-Milla: Dette ser jo veldig interessant ut. Vet du om det er mulig å få dette selskapet til å bygge etter dine egne tegninger, slik at deres arkitekt også lager tegninger/beregninger?
   #10
 53     0
Hei Elvis

Vi tegnet huset i SketchUp, fabrikkens ingeniører lager byggetegning som snekkerene bruker. Hvis noe du har tegnet er uklart el. de finner en smartere løsning diskuterer de det med deg.
De bruker veldig mye limtre i konstruksjonene, derfor litt annen byggeteknikk enn her.
Vil anbefale deg å sende de en skisse av huset du kan tenke deg, så gir de deg en pris. ;)


Hallo Maleah

Vi kjøper også trappen vår her:) men takstolene må vel prismessig lønne seg fra Latvia? Vi har kjøpt taksteinen i norge men det er i prisen på huset at de legger taksteinen for oss. :D
Vi fikk pris fra snekker i norge på det samme huset som råbygg 1 800 000, og vi har oppjustert huset litt etter vi fikk pris fra Litauen fordi det ble så billig!

Hilsen Husmilla :P