14,529    26    4  

Ujevn temperatur (pulsering) på blandebatteri

 1,806     Sør-Trøndelag     0
Har to blandebatteri på badet hvor vil sporadisk opplever ujevn temperatur på vannet i form av en slags pulsering mellom varmt og kaldt vann.

Dersom jeg skulle forsøke å gjette frekvensen på dette, ville jeg sagt at dette skjer så ofte som 2-3 ganger i sekundet - altså at temperaturen varierer mellom (for) varmt og kaldt.

På dusjarmaturen kan vi også tidvis se at slangen til dusjhodet beveger seg i takt med denne temperaturvariasjonen.

Noen formening om hva dette kan være?

Øvrige fakta om teknisk installasjon:
* Temperaturen på VV er relativt høy, har ennå ikke blandet ned denne med kaldt vann (70+ grader) etter bereder.
* Badet er høyeste punkt i boligen hvor det finnes vanninstallasjoner.
* VVB er plassert i sokkel og har blandeventil på toppen, og er seriekoblet med VP som forsyner VVB med varmt vann (~50 grader) i bunnen der sikkerhetsventil er koblet. Tilførsel av kaldt vann fra blandeventil på topp er/skal være plugget.
* Vi merker endringer i trykk når flere benytter vann i huset.
Signatur

   #1
 24,668     Akershus     1
Dette kan je ittno om, men forsøker meg litt på dypet:

Du opplever en oscillasjon. Hva kan påvirke dette?

Noe som utløser: dobesøk, hageslange, oppvaskmaskin...?
Noe en kan gjøre? Tja, smøre blandebatteri med hanefett? Strupe innløpet til blandebatteriet litt? (Kronestykke med hull mellom veggstuss og batteri)
Endre rørlengder eller diameter.?
Bytte blandebatteri?

Stusser ellers over at du leder vann fra VP inn i bunnen av vvb i stedet for som kaldvann inn på toppen.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1,806     Sør-Trøndelag     0
Ja, nytt anlegg.

Jeg opplever ikke dette på øvrige armaturer, f.eks kjøkken og vaskerom - disse er ikke termostatarmaturer.


Stusser ellers over at du leder vann fra VP inn i bunnen av vvb i stedet for som kaldvann inn på toppen.


Hadde en diskusjon med rørlegger vedrørende dette tidligere, hvor han hadde koblet det slik du skriver. Problemet (slik jeg så det) var at jeg da ikke hadde mulighet til å senke temperaturen på varmtvann ut til blandebatteriene uten at dette gikk ut over kapasiteten på anlegget. Jeg har nå 180L VV i varmepumpe og 200L i bereder (spissbereder?), og dersom jeg justerte ned temperaturen, så ville hovedparten av vannet komme fra VP og jeg fikk et magasin i VVB som stort sett ikke ble benyttet.
Signatur
   #4
 24,668     Akershus     0
Vær oppmerksom på at "termostatbatterier" kan være termostat-, trykk- eller begge deler. Her vil trykkbatterier være raske i reguleringen for å kompensere for en kran som åpnes annet sted mens termostat vanligvis er en vokspatron som reagerer litt langsommere.

Forstår fortsatt ikke vv koblingen din. Slik det er nå leder du vp-vann oppvarmet med 30% el inn på vvb. Deretter hever du temp fra 50 til 70 med 100% el. Så blander du dette ned til 38 grader dusjtemp i dusjbatteriet.

Med vann fra vp inn på blandeventilen på vvb, vil du med termostatstyrt blandeventil hente alt vv under 50 grader direkte fra vp, ikke fra elektrokolben i vvb. Ønsker du kaldere vann enn 50 grader, blander du jo dette med kaldvann i krana.

Et helt annet argument er [s]salmonella[/s] (legionella, jfr kommentar under).  Med innføring i bunn av vvb kan du kutte ut ev salmonellasyklus på vp.

Kaldvann kan du fortsatt lede inn til blandeventil på vvb, men nå plugge kaldvannsrøret ned til bunnen av vvb.
Siste redigering: Friday, June 27, 2014 3:08:45 PM av KjellG
Signatur
HSt
   #5
 36,582     Lillestrøm kommune     1

...
Et helt annet argument er salmonella. Med innføring i bunn av vvb kan du kutte ut ev salmonellasyklus på vp.
...


Det slutter i allefall på "nella", men det er vel legionella i varmtvansanlegg en er redd for hvis du da ikke putter kyllingen inn der også  ;D

(Men ellers var det mye bra og korrekt beskrivelse fra KjellG, jeg vil tro at TS problem ligger i dette KjellG beskriver).

   #6
 24,668     Akershus     1
Navnet skjemmer ingen  ::)
Signatur
   #7
 1,728     0
Legionella oppstår i stillestående vann over tid. Lav temperatur inne i bereder er ikke noe problem ved forbruk. Uansett skal termostaten stå på 70 til 80 grader. Hvor mye trykk er det etter hoved stoppekran? Ikke noe problem å stille reduksjonsventilen opp til 6 bar. Det vill alltid være mindre trykk på varmtvann. Dette skyldes motstand i bereder, ventiler og dusjbatteri.

  (trådstarter)
   #8
 1,806     Sør-Trøndelag     0
Jeg tror du har oppfattet det korrekt Kjell. Med unntak av termisk blandeventil. Den er mekanisk, og derfor jeg mente koblingen var feil, og jeg fikk flyttet tilkoblingen fra VP inn i bunn av VVB.

Trykket aner jeg ikke, på kjøkken og servantbatteri er det ekstra ventiler inne i underskapene, men ved badekar og i dusjen tror jeg ikke det finnes slike.
Signatur
   #9
 1,728     1
Etter hovedstoppekrana,sitter det en reduksjonsventil. Den regulerer vanntrykket. Skru den opp til 6 bar.