#21
 183     0
Er nok stor fare for sprekker i pussen i overgangen mellom to forskjellige materialer. Kan du ikke legge i-bjelker i hele taket og ha bæring mellom søylene på terassen. Må kanskje stives opp ekstra avhengig av snølast osv.

Høres ut som en jobb for en RIB.

Vi hadde en fritthengende "cantilever" over terrasse på fronten av vårt husprosjekt som vi endte opp med å bære mellom to søyler pga kostnad for å lage en slik løsning. Det er bilder før og etter endrede planer i bloggen vår.

Lykke til!

WF
   #22
 575     Haugesund     0
Sinnsykt bra renders du lager. Ser nesten ut som ekte bilder Smile
Ligger noen timer i tegning og planlegging ser jeg..

Tenker umiddelbart å lage dragere i betong som du skriver tidligere. 
Denne drageren vil da ligge fint på husveggen av betong og en av søylene som du har tegnet inn som igjen står på betong. Altså ingen vekt som overføres ned mot trevegg.
Så kan du henge opp I-bjelker mellom disse to betongdragerne med stålbeslag/bjelkesko. Den ytterste "drageren" der trenger da ikke bære noe, kun sin egen vekt.
Evt. kan du flytte søylene lenger ut og la den ytterste drageren bære vekten til de to dragerne som henger ut og da bruke korte dragere av tre i takutstikket mellom husveggen og den ytterste drageren.

Du kan også gå med den isolerte muren din helt ut til der takutstikket begynner og så lage vanlig uisolert betong derfra og ut på søylen. Denne drageren blir veldig kort og sterk. I hjørnet (overgang isolert/uisolert) kan du evt. sette opp en stålsøyle, men stående limtre funker nok helt fint.
  (trådstarter)
   #23
 139     Asker     0
Da er vi endelig i gang etter noen år med planlegging og et års «kamp mot plan og bygningsavdelingen. Heldigvis er søknadskapittelet bak oss og ansvarsrett som selvbygger for alt unntatt rør og grunnarbeid er på plass. Tenker ikke å gjøre så mye selv, men å leie inn folk på timen og stå for planlegging og innkjøp.
Vi bor nå på tomta i et bitte lite hus som rives i etterkant av nybygget så nærhet til byggeplassen er i hvert fall ikke noe problem..
Tenkte å lage en byggeblogg her for egen del og dersom andre er interessert, men vi får se hvor ofte det blir tid til oppdateringer. Travelt med 3 små barn og 2 x 100% jobber på de boksne;)

Designet er som på bildene litt opp i tråden og planløsningen ligger litt ned.

Tekniske valg:
Kort sagt er bygget 2 etasjer hvor nederste etasje er jackon 350 thermomur med plasstøpt dekke over. Grunnen til at jeg valgte plasstøpt er diverse utkraginger som hadde vært vanskelig med hulldekke samt at tilkomst for semitrailer til tomten er umulig (ift hulldekker). 2 etasje blir bygget i tre med delvis cedertrrekledning og noe STO ventec fasadeplater. Schueco gulv til tak vinduer blir det også.

Jeg har gravd ned isolerte kollektorslanger inn til teknisk rom og satser på bergvarme om finansieringen holder. Det kan vel neppe sies å være lønnsomt med de prisene vi har i dag, men vil ha det allikevel for å kunne unne meg litt mer "varmeluksus"

Planlegger gulvvarme innstøpt i plate på mark i 1 etg og gulvvarme med Quadro takk trinnlydsplater og flytsparkel oppå vannrør i 2 etg. Alt levert fra Canes..


Status:
Status per dags dato er ferdig grunnarbeid og så begynner vi med vegger i midten av mai.
KHZ
   #27
 39     0
Artig med timelapse!

Hva er den renna som graver legger ned mot slutten av grunnarbeidene? Er det drenering av en bekk eller overvann?


  (trådstarter)
   #28
 139     Asker     0
Det var nedgraving av isolert kollektor for mulig bergvarme + trekkerør for elektro til fremtidig garasje. Smile

Og nå lurer jeg på om jeg skal legge i noe rør for fremtidig snøsmelteledninger også..Smile
   #29
 912     OSLO     0
Tekniske valg:
Kort sagt er bygget 2 etasjer hvor nederste etasje er jackon 350 thermomur


Kan du si noen ord om prosessen bak valget av jackon 350 thermomur? Jeg mener å huske at du har vurdert mange alternativer.
  (trådstarter)
   #30
 139     Asker     0
Har vært en lang prosess ja. Opprinnelig skulle jeg bruke systemet til finske Lammi. LL400 blokker. Det er et stableklosssystem med forskalingsblokk  på hver side av NEOPOR (EPS).
Axeln: Ny, moderne enebolig i asker -  - axeln


Jeg synes fortsatt det er et veldig bra system og kjenner andre som har bygget med LAmmi og er veldig fornøyd. spesielt dette med betong i veggens overflate. Mao skadesikker, hard  overflate ute , brannsikkert og mye termisk masse inne som jevner ut temperaturene over døgnet. Lett å feste ting i.  City Steinhus som er leverandør i Norge tilbyr også en «selvbyggerpakke  der de ordner ansvarsretter, prosjektering, og oppfølging på byggeplass noe som var viktig for meg.

Når jeg nå endte på thermomur fra Jackon isteden så er det mange grunner til det.  City Steinhus var veldig busy akkurat da jeg dro igang og deres samarbeidspartnere er i Finland hvilket var litt langt unna bort for å få et effektivt samarbeide på prosjekteringen.
Så da klinket jeg til og søkte ansvarsretter som selvbygger og allierte meg med en lokal RIB’er som beregnet dekker, søyler etc.  Kjører alt som selvbygger unntatt konstruksjonssikkerhet,rør og grunnarbeid. Det gikk rett igjennom kommunen så da stod jeg plutselig helt fritt i byggekonsept.  

Men kort oppsummert er dette grunnene for valg av ICF blokker fra Jackon:
  • Kronekursen gikk i dass hvilket gjorde prisforskjellen større opp til Lammi som prises i Euro.

  • Lav vekt – gir lett logistikk på byggeplass

  • Vanlig byggekonsept i Norge. Kompetanse på systemet hos håndverkere og lettere å komplettere på materiellsiden. Lammi er ikke veldig utbredt og har kun en leverandør som sender alt fra Finland.

  • Korte leveringstider på materiell (Semitrailer fra Finland må planlegges bedre)

  • Alt på plass av tekniske godkjenninger fra Sintef. Når jeg fikk ansvarsretter selv satt jeg meg ordentlig inn i forskrift om dokumentasjon av byggevarer (DOK) og fant noen mangler på Lammisystemet. (Manglende oversettelse fra Finsk til skandinavisk språk på dokumentasjon) Tror riktignok dette er rettet opp nå..

  • Lettere montasje av elektro etc

  • Bedre isolasjonsverdi på Jackon. Lammi får en stor kuldebro fra inner til yttervange via fundamentet. Jeg gjorde 2D beregninger i THERM på dette og veggens totale U-verdi sank fra 0.17 til 0.23 pga denne kuldebroen.  Dette er ikke noe problem om man fundamenterer dypt under overflaten, men for min del ville det bare bli ca 70cm fra OK gulv til UK fundament og da blir denne kuldebroen ødeleggende.


Axeln: Ny, moderne enebolig i asker -  - axeln

  •       Det er vel egentlig ingen god grunn til at jeg valgte Jackon fremfor KUB/Sundolitt/Vartdal/Trollveggen utover at jeg ringte en del håndverkere o området og spurte hva de foretrakk.  Og så har Jackon VELDIG bra kundesupport noe som betyr mye for en selvbygger som lurer på alt mellom himmel og jord.



Vi kommer forresten til å plasstøpe bærende innervegger og la betongflaten være eksponert. Dette både av designgrunner samt å få noe mere termisk masse for å jevne ut temperaturer.

Sikkert mange andre grunner til valget jeg ikke kommer på i farten:-)