#27
 708     Buskerud     0
Ser veldig bra ut Wink.

Fått pris på pussinga, weber puss? Blir en real murejobb...
Har du innvendige nedløp fra taket, holder det med ett nedløp?

Blir nok ett veldig solid og godt isolert hus, lykke til videre. Var en uvant måte å se støping av sålen, fornøyd med systemet???

   #28
 14     0
Utvendig har jeg ikke peiling, men det blir også en del kledning. Jeg er mest opptatt av farger og nye møbler og sånn, så dette har jeg ikke fulgt med så mye på. Kaziu vet alt det her Wink Innvendig blir det Knauf Diamond.
Det er to innvendige nedløp og også et par ekstranedløp utvendig i tilfelle.

Vi er godt fornøyd med systemet og det er visst bygningskontrolløren også. Det er 50 cm med isolasjon i sålen. Merker allerede nå at huset er varmt selv om ikke de store vinduene på sydsiden er inne. Det er store mengder med stål og 245 kubikk med betong i huset og det krever sin byggemann. De som har bygget hos oss har vært kjempeflinke og alt har gått veldig fint.
  (trådstarter)
   #30
 11     Akershus     0
DannyDog:

Pussingen utvendig (og helsparkling innvendig) tas av byggefirmaet på timepris. Pussprodukt er ikke 100% bestemt enda, men det er mest sannsynlig at vi velger Weber fiberpuss. Topplaget (fargelaget) blir et produkt med silikontilsetning, slik at sluttpussen blir vannavvisende. Her er finnes det mange produkter, og for vår del står det mellom Webers løsning (silikonharpiks) og importert sluttpuss med silikon (Alpina, m.fl)

Omtrent halve huset skal pusses utvendig, og den øvrige halvdelen skal ha ytterlag av trekledning. Her ønsker vi å bruke Royalkledning fra Marna bruk. Dette mest fordi Royalkledning/Royaltre skal ha lang holdbarhet med minimalt vedlikehold - og kommer levert ferdig behandlet. (Man må kun oljebehandle sagflater/snittflater).


Taket har to innvendige nedløp (pga kompakttak = ikke luftet tak) samt to overløp gjennom brystning og ned til terreng. Kravet er ett nedløp pr 150 m2 takflate ved innvendige nedløp, hvis jeg husker riktig.
I tillegg vil vi få en takflate til over halve terrassen i 2.etg som skal ha utvendig nedløp (grunnet kaldt tak), sammen med nedløp fra selve terrassen.

Systemet var uvant å bygge med for alle involverte, bortsett fra de ansatte i byggefirmaet. Men alt i alt er vi særdeles fornøyde så langt. Systemet gjorde rørføring i såle, utlegging av radonmembran og -brønner, armering, kontroll før støping og utstøping veldig enkelt. I tillegg er gulvet nå svært godt isolert (50-60 cm XPS ("trykkfast isolasjon" mot grunn) og EPS (mer "tradisjonell" isopor men fastere) i oppfylling før gulvstøp). Eneste stedet med mindre isolasjon er i sålen og aksene med tung bæring gjennom huset - men her gir systemet uansett ikke mye kuldebro fordi betongkjernen er gjennomgående fullisolert i hele huskonstruksjonen.

Produktet ble importert direkte fra produsent av meg privat, men utfordringen er å finne et firma som har kunnskap til å bygge med dette systemet. Fordelen er at produktet er et totalprodukt som kan brukes på alle bygningsdeler (plate, vegg over/under grunn, etasjeskille, tak - og svømmebassseng hvor de også har egne elementer) uten at det oppstår kuldebro. Produktet gir også en ekstrem tetthet i bygget, fordi alle delene passer sammen som legoklosser (og deretter fulllstøpes). Ulempen er behov for mye betong (som er relativt dyrt) og behov for prosjektering av statikk (=armering og bæring i bygget).



HanFar:
Vi bruker et lite lokale byggefirma i Asker som heter Husum Bygg AS. Det er formelt sett nyoppstartet i 2018, men er egentlig en viderføring av et annet lokalt byggefirma med lang lokal erfaring og med de samme ansatte.

Det er en veldig lang historie, som startet med at jeg (som er helseutdannet og arbeider i helsesektoren) tok totalt prosjektansvar for planlegging og gjennomføring av husbyggingen. Og etter en av livets mange tilfeldigheter endte relativt nylig jeg opp på eiersiden av dette firmaet (og ser med dette at jeg heretter må flagge min nye kobling ved en signatur her på Byggebolig.no)
Signatur