10,929    7    0  

Depronplater, 3 eller 6 mm?

 5,432     Akershus     0
Skal legge nytt badegulv i kjeller. Underlaget er isopor, sponplate og vinylbelegg. Tenkte å legge ca 5mm fibermasse over vinylen da det står at depron kan ta skade av mykgjører i vinyl (gidder ikke å fjerne vinylen). Deretter tenker jeg å legge Depron, fint armeringsnett, varmekabler og fiberstøp +-2,5cm. Er det greit å bruke 6mm Depron under dette eller blir det for mykt.

Er det greit å kutte biter av armeringsnett og bruke som "støpeklosser" for å løfte nettet noen mm?

   #1
 205     Sandnes, Rogaland     0
Du trenger vel ikke bruke depron når gulvet er bygget opp på denne måten.
Depron skal reflektere varmen oppover, og gjør mest nytte i uisolerte kjellergulv....
Ville enten lagt nettet på vinylen (hevet opp med sånne klosser til nett for å sikre støp mellom nett og undergulv), eller vurdert feks Masterboard.....
   #2
 21,481     Enebolig     0
Jeg ville heller ikke brukt Depron dersom det er isopor under fra før av. Ellers finnes det et titalls tråder om Depron, uansett tykkelse.
  (trådstarter)
   #3
 5,432     Akershus     0
Er det noen bakdel med Depron? Min tanke var at det er greit med så godt isolerende lag som mulig, så minst mulig varme forsvinner i grunnen.
Bedre å legge i noen hundrelapper nå, enn å angre senere. Er det derimot noen ulemper med Depron så dropper jeg det.
   #4
 21,481     Enebolig     0
Det anbefales (av noen) å ikke bruke 6mm fordi det blir for mykt. 3mm Depron er bedre enn ingenting, men 5cm isopor er bedre.
   #5
 42     0
ang. depron, er dette en ok løsning med vannbåren varme?
gulvet blir evt. bygd opp slik:

-orginalt skjevt tregulv
-depron 3mm
-tynne armeringsnett
-varmerør
-2,5-5 cm avretting
-parkett/flis

andre forslag?

isoporen med freste spor og blikk på toppen har jeg forstått det som at er meget dyrt?
   #6
 1     OSLO     0
En ting som er viktig som gjelder både for snartferdig og snektriker er forskjellen på støp og avrettningsmasse. Når du sier fiberstøp regner jeg med at du mener fiberarmert avrettningsmasse. Avrettningsmasse er en veldig dårlig varmeleder, den eneste varmelederen i avrettningsmasse er mengde innhold av kvarts. Støp derimot er en god varmeleder.

Når mann bruker varmekabler med god effekt (lagt i tette kveiler) i avrettningsmassen vil ikke merkbarheten av dette være stor. Når det kommer til vannbårenvarme derimot med kveiler på opp imot 30 cm vil du få kalde og varme felter i gulvet. Snartferdig burde derfor ta kontakt med den eneste leverandøren som leverer godkjent avrettningsmasse til bruk over vannbårenvarme , uponor som bruker en spesialmasse fra a-plan som består av anhydrit som leder varme godt. (Ville vel egentlig aldri gått for en løsning med avretningsmasse/støp andre steder enn i etasjer med fast grunn, og på baderom.)

snektrikker jeg har selv en løsning med tregulv, masterbård, 3mm depron limt oppe på disse, armeringsnett kabler og avrettningsmasse, og det funker glimrende. Bare husk at avrettningsmasse ikke tåler tilsig av vann over lengre tid som f.eks på baderom og at bruk av top-membran over avrettningsmasse derfor er et must hvor tilsig av vann er sannsynlig. Er du redd for tilsig av vann, men ikke vil bruke mebran så støp. Er du tilhenger av bane-membran i stedenfor top-membran..... så støp.
   #7
 3,573     buskerud     0
vannrør bør nok i betong egnet for dette.  Har støpt inn vannbåren i vindfang og bad .

vindfang- primer, lim, 3mm depron + lim og 3mm depron til for å få 6mm, primer, armering og  vannrør,  3.4cm med b20 betong, og flislim, flis.

Badet har isopor, armering og vannrør pakket inn i b20 betong.  så ble det primet 2mnder seinere, lagt devimat vk og avrettet med ca 2cm før flis og flislim.

Bruker kun det vannbårene for å varme gulvet per idag, varemkabelen, tok jeg med bare fordi jeg fikk et anfall, av "kjekt å ha" , kan si jeg angrer litt på at jeg gadd begge deler, skulle brukt de pengene på noe annet.