201    2    0  

Male over gammel maling? Delvis?

 26     0
Jeg ordner en vegg på et kjøkken. Jeg ønsker ikke å male på nytt hele kjøkkenet, kun denne ene veggen.

All gammel maling er altså fjernet fra denne veggen jeg ordner på. Problemet er at veggen selvsagt grenser mot andre vegger. Spørsmålet er hvordan får en til en noenlunde (så fin som mulig) overgang mellom gammel og ny maling?

Den gamle malingen er ca. fire år gammel, og jeg har den fremdeles, jeg tenker å bare bruke denne på nytt igjen.

Det jeg har forsøkt så langt er å pusse ned den gamle malingen akkurat i overgangen, slik at den skal bli så tynn som mulig. Dette var ihvertfall planen, men problemet her er at sandpapiret tar gjerne bare med seg en liten bit av den gamle malingen til slutt, og vips, så er det dannet seg en ny veldig synlig overgang.

Er det mulig å gjøre dette på en fornuftig måte uten å male hele rommet på nytt?


Om noen lurer: For å hindre at jeg tok med meg maling fra veggen ved siden av mens jeg fjernet maling skjærte jeg med en tapetkniv slik at det maling som blir fjernet ikke tar med seg noe fra den andre veggen. Om dette er en god måte å gjøre det på aner jeg ikke.

HSt
   #1
 16 006     Sørum     0
Skjønner ikke hvorfor gammel maling skal bort, det beste er å male hele vegger men vil du ikke det så må du prøve å male med litt overlapp. Lager du en kant i malingen klarer du aldri å skjøte mot denne.
   #2
 5 063     Tromsø     0
Hvis det er kun en vegg som skal males i samme farge som naboveggene, så er det helt greit å male fra hjørne til hjørne. Bruk pensel inn mot hjørnet, og rull på resten. Man kan eventuelt også maskere naboveggen, men litt unøyaktigheter omkring et hjørne er ikke lett å se på en meters avstand eller mer.
Signatur