3,220    2    0  

Midlertidig brukstillatelse

 1     Kristiansand     0
Vi er i "kikkemarkedet" og har vært på endel visninger i det siste. Det siste huset vi så på hadde midlertidig brukstillatelse- ikke ferdigstillelsesattest.. huset er fra 1997 så vi synes det var litt rart! Så vidt jeg kan forstå kan kommunen utsende midlertidig brukstillatelse hvis det er mindre arbeider igjen som må utbedres og disse arbeidene blir fullført innen en gitt tidsfrist..
Håper noen kan belyse emnet litt..

   #1
 115     Kristiansund     0
Her i byen er det en hel rekke hus som står med kun midlertidig brukstillatelse, ofte fra helt tilbake til 80-tallet. Personlig synes jeg ikke noe om denne skikken (det står ofte at tillatelsen kun gjelder så og så lenge, og at man innen en frist må ha meldt endringer til kommunen).

Dessverre har jeg fra flere forskjellige personer at det er en "skikk" at kommunen bare lar de midlertidige tillatelsene stå, og at de "automatisk" etter ett år gjelder som permanente tillatelser. Jeg har ikke forsøkt å få dette bekreftet fra kommunen da jeg av andre årsaker har valgt å ikke kjøpe de aktuelle husene. Men det ryktes at det er flere hus med midlertidig tillatelse enn permanent her.
   #2
 896     Østfold     0
Jeg solgte min gamle leilighet tidligere i år og stusset over at den kun hadde midlertidig brukstillatelse. Ringte forretningsfører i boligsameiet og spurte litt om det. Det viste seg at samtlige boliger i sameiet kun hadde midlertidig brukstillatelse. Om det er kommunen, utbygger eller begge som har vært slække da det ble bygget på 90-tallet vites ikke, men kommunen sa ihvertfall at det var helt vanlig. Dog hadde kommunen satt i gang med å rydde opp i slike "utestående restanser".