1,308    1    0  

Planlagt tilbygg, ny boenhet i kjeller og oppgradering av våtrom / kjøkken.

 2     Tromsø     0
Hei! Har en liten problemstilling som jeg ønsker luftet i forumet. Vi har kjøpt drømmehuset og har hatt en halvårlig tankemarathon og idékasting rundt hvilken endelig løsning vi skal gå for. Huset er noe eldre og trenger litt oppgradering for både plass og standard og i tillegg til at vi helt sikkert kommer til å bli flere med tiden  Smile. Etter dialog med 4 entreprenører, og flere innenfor bransjen, sitter vi med inntrykket at det er svært varierende både prismessig, og hva entreprenør anbefaler. Tror det sitter en del med samme spørsmål og kanskje noen med høyt kompetansenivå som kan avklare litt rundt planlegging av tilbygg og kjellerleilighet, samt hvor de største innsparingspotensialet er mtp egenarbeid les: isolasjonsarbeidene, platekle, panele, legge gulv, sette inn dører og innredninger. Her er i alle fall mitt utgangspunkt!:


1) Tilbygg og kostnadsestimat:
Ønsker å bygge ut et sveitserhus fra 1927 (renovert 98) med et tilbygg som går i en naturlig forlengelse av en ark på fremsiden av huset, dette med mål om et tilbygg som blir i dimensjonene ca 6x4m: kjeller (24m2) 1.etg (24m2) og 2.etg (24m2). I kjeller planlegges å graves ut og meisle/grave ut deler av kjeller for å lage utleieenhet på ca 35 m2 inkl tilbygget. Her må det lages lages nytt oppstikk for vann og kloakken må mest sannsynlig graves om da denne går noen meter fra der hvor badet til utleieenheten blir. I 1.etg og 2.etg planlegger vi med stuer og vindusflater, mao ingen våtrom. Taket (ark) må forlenges i naturlig ift slik det er i dag.

Så, i all den tid man leser den evinnelige snittprisen på tilbygg på mellom NOK 15.000-20.000,- per m2 på nettet lurer jeg om et slikt tilbygg vil komme på over 1 mnok om en ganger opp 24*3, eller om det, hehe, er et metningspunkt på denne veiledende (eller villedende) prisen som er gjentakende i div artikler og fora? I tillegg, hvor lang tid bruker en entreprenør på et slikt arbeide? forventet tid til tilbygget er "tett" og klart til å begynne arbeidet inne.



2) Etterisolering av kaldloft og åpning av etasjeskille mellom 2 og 3.etg:
I tillegg er drømmen å etterisolere taket på et kaldloft og åpne opp deler av tak/gulv mellom 2.etg og 3.etg for å skape rom og takhøyde i 2 etg. Problemstillingen min her er at det er et eldre trehus med klassisk saltak og takstoler. Hvordan kompetanse og kontroll må jeg forsikre meg før jeg begynner å gå i gang med dette? Jeg tenker umiddelbart at dette er en del av takkonstruksjonen og ikke bør "tukles" fritt med ift sikker belastning på taket. Hvilke muligheter har jeg her, eventuelle linker til fremgangsmåte hadde vært fint å bli hjulpen med.


Vet ikke om det er kjent stoff men det jeg lurer på er pris på en slik dimensjonering av tilbygg og ev hvor jeg kan spare ift dialog med entreprenør. Jeg ser kanskje det at jeg kan oppnå en bedre pris med å kjøpe flere tjenester, og lage en detaljert plan sammen med entreprenør hvor arbeidet deles opp ift til egeninnsats.

Takk for gjennomlesning!

legger ved inspirasjon til tilbygg. dette er et nytt hus og "tilbygget" her er noe mindre enn det vi planlegger å gå for i tillegg til at det ikke blir åpen altan i 2 etg.
Planlagt tilbygg, ny boenhet i kjeller og oppgradering av våtrom / kjøkken. - 012.jpg - True life

   #1
 27     0
Dette er DYRT, garantert. Mitt tilbygg er 5x2,5m, kun 1 etasje med krypkjeller under og kaldloft over.
Kun materialer og snekkerarbeid på tett hus ble 135k. Så at du kommer til å krype opp mot 1mill med alt
som hører med er utvilsomt.

med egeninnsats kommer det vel helt an på hva entreprenøren vil la deg gjøre for
fortsatt å stille med ansvaret på bygget.

Å åpne opp mellom etasjene kan fort også koste mer enn det smaker.
Med vanlig konstruert tak og etasjeskillere vil det meste av vekten hvile på endeveggene dine.
Ved å bryte hele lengdene trenger disse støtte, og om du ikke har noe bærende under der kan du måtte sette støtter helt ned i kjelleren...

Men prosjektet virker spennende, lykke til Smile