11,237    15    0  

Bygge garasje

 12     Smøla     0
Jeg driver for tiden å planlegger å bygge meg en garasje, men jeg blir litt rådvill når det kommer til hva slags papirer som skal hvor og sånn..

Jeg vet at naboene skal få ett nabovarsel, som de signerer + at de også skal signere ett gjenpartsbrev som skal sendes sammen med byggemeldingen til kommunen?

Garasjen jeg har tenkt å bygge blir 1meter ifra grensen til en av naboene, hva slags erklæring skal jeg skrive for å få papirarbeidet i orden med at jeg kan bygge så nærme grensen?

Og hvilke andre vedlegg skal nabovarslet inneholde, hva er f.eks situasjonskart, blir det noe alla det kart utsnittet jeg har lagt ved? Er de garasje bildene relevante å legge ved?
Bygge garasje - Kart Garasje.jpg - tor-andre
Bygge garasje - A62.jpg - tor-andre
Bygge garasje - A61.jpg - tor-andre
Bygge garasje - A6.jpg - tor-andre

  (trådstarter)
   #1
 12     Smøla     0
Kan legge til at garasjen jeg skal ha blir større enn den jeg la ut bilde av, var bare for å illustrere, + at garasjen vil stå ca 6 meter fra veien, byr det på noen problemer?
   #2
 740     0
Mange kommuner krever at man kan snu bilen inne på egen tomt (ikke rygge ut på vei) ved oppsetelse av ny garasje.

Sjekk med din før du sender inn skjemaene. En el kommuner har nemlig også rabatt på gebyrene hvis alt er OK fra første stund (50%) og andre har i tillegg rabatt hvis de leveres elektronisk. Hos oss kan vi også ha (forenklet?) byggemøte med saksbehandler FØR papirer leveres inn for å tilpasse, få tips, bestille riktige kart o.l. så sjangsen er størst for at alt er riktig når det sendes inn.
   #3
 1     Bushen     0
Hoi
Satt for noen uker siden, og reiv meg det allerede grå håret over nettopp dette selv.
Fikk tilbake min (godkjente) byggemelding  her om dagen.

Det du trenger:

-Blankett 5153, Søknad om tiltak uten ansvarsrett
- Nabovarsel, eget skjema du får av kommunen.
-Situasjonskart med garasjen tegnet inn. (i riktig målestokk)
-Snitt tegning( som du har lagt ut allerede)
-arealtegning( som du har lagt ut allerede)
-Fasade bilde( som du har lagt ut allerede)

Dette var ihertfall det vi trengte.
Erfaringen vår, er at det som tar tid, er arealdisponering osv. Men det er faktisk ikke så innviklet som det så ut ved første øyekast.
  (trådstarter)
   #4
 12     Smøla     0
Har nå fått tak i ett litt bedre situasjonskart og har plassert garasjen på kartet akkurat der hvor den er planlagt, så nå får jeg en 8meter dyp parkeringsplass,  og den blir vel omtrendt 7-8meter brei også etter planen, så da skal det være fullt mulig å snu her!

Nabovarsel skjemaene er fyllt ut, og jeg holder på med blankett 5153, "søknad om tiltak uten ansvarsrett"
Her står jeg litt fast på punktene "planstatus" og "tomtearealet".

Skal jeg fylle ut alle kolonnene (BYA,BRA,U-grad) eller velge en?

Hva innebærer arealdisponering?
Bygge garasje - IMG_0002.jpg - tor-andre
  (trådstarter)
   #6
 12     Smøla     0
Snakket litt med de på kommunen i dag, og så hengte han seg opp i at jeg har tenkt å ha garasjen bare 8meter fra kommunal vei, og grunnen til det at jeg bor i ei skråning, og slik som det er nå så vil garasjen ha en støttemur på 2meter i bakant, skal jeg ytterligere 7 meter bakover kommer støttemuren til å være langt over mønet!! Er det noen som har ett tips om hvordan jeg skal søke om disponering om å få bygge nærmere enn 15meter?
HSt
   #7
 36,582     Lillestrøm kommune     0
For å snu en bil trenger du bare 5m utenfor garasjen, dvs tegn inn og bruk en snuplass 90grader på garasjeporten din (dvs langs med veien), du må ha litt bredde på utkjøringen for å komme ut på veien derifra, men du skal i allefall komme med fronten først på denne måten.  Svært mange kommuner tillater garasje 5m fra vei i posisjonen din, men er veien din speiselt mye trafikert så kan det jo hende at dette ikke er nok. Søker du på "parkeringshus" på www.gjensidige.no så finner du et dokument som viser krav til snuarealer i forskjellige konfigurasjoner.

   #8
 4,110     Akershus (Follo)     0
Det kan jo være forskjeller kommuner mellom.
Men her er det nok med 1,5m fra kommunal vei om ikke innkjørselen vender mot veien. I ditt tilfelle vil det si at porten må være på siden mot huset. Det blir da utkjørsel lenger mot midten av tomtegrensen mot veien. Evt. snuplass inn mot huset om de krever det.

Se også: http://www.byggebolig.no/index.php?topic=5218.0
Signatur
   #9
 308     0

Er det noen som har ett tips om hvordan jeg skal søke om disponering om å få bygge nærmere enn 15meter?

Det gjelder nok bestemmelsen i vegloven og gjelder 15 meter fra midtlinjen. Skriv en enkel dispensasjonssøknad så går det nok greit.
Tips til søknad:

-Vanskelig å trekke den bakover pga terreng.
-Vanlig i området ? Eksempel?
-Du har god plass til å parkere.
-Forandrer ikke siktlinjen
   #10
 368     Skedsmo     0
Er i samme situasjon, må opp med ny og større garasje... Jeg fant masse nyttig på denne bloggen:

http://glassveranda.blogspot.com/2010/03/utbyggpabyggtilbygg-eller-garasje-del-1.html

Utbygg/påbygg/tilbygg? Eller garasje?

Har du planer om å bygge ut, bygge på, bygge til eller bygge om huset ditt i sommer? Eller kanskje bygge noe nytt, noe mer, på tomten din? For eksempel en garasje? En paviljong? Eller kanskje et tak over inngangspartiet? Bygge ut stuen? Eller gangen?

Gå ikke glipp av "Utbygg/påbygg/tilbygg? Eller garasje? - her på Glassveranda
Signatur