2 819    8    2  

Nytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene?

 543     Auli     0
Hei!

Overtok nytt hus i desember og har irritert meg litt over en ting jeg aldri har sett på hus før; det dugger (mildvær) og kommer frost (kaldt vær) på utsiden av vinduene på huset. Det gjelder samtlige vinduer.

Noen som klarer å forklare hvorfor det er slik? Skal det være slik eller er noe galt?
Nytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene? - image.jpg - laumb
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 543     Auli     0
Nytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene? -  - laumbFlere. Nytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene? -  - laumbNytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene? -  - laumbNytt hus - hvorfor dugg/frost på utsiden av vinduene? -  - laumb
Signatur
WF
   #2
 575     Haugesund     0
Når vinduene blir for godt isolert blir det slik.
Du har altså veldig bra u-verdi på vinduene/glassene dine Smile
Kondens...Det skjermed alle flater utvendig.. tenk bilglass...
Gamle vinduer isolerer ikke så bra, slik at varmen lekker gjennom glasset fra huset og "smelter dette bort" Når vinduene dine ikke har dette varmetapet kan dette skje.

Det blir værre av å montere vinduene langt ut i yttervegg, mindre problem når de er montert lenge inn i veggen.

http://www.dinside.no/903465/nye-godt-isolerte-vinduer-dugger-mer
   #3
 1 447     Harstad     0
Kanskje det funker med "Rain repellent" som er beregnet for bil, men sørger for at det ikke dugger eller iser på glasset. Funker i alle fall bra på bilen, men har ikke prøvd biltema sin, var bare den jeg fant raskest på nett.

http://biltema.no/no/Bilpleie/Eksteriorrengjoring/Rain-Repellent-3640/
Signatur
   #5
 3 412     Akershus     0
Bildene illustrerer godt hva som skjer: Alle bildene på dagtid viser klart vær, uten direkte sollys mot vinduet. Klart vær betyr lite skyer og tilsvarende lite drivhuseffekt, altså kan vinduet stråle ut varme uten at det mottar like mye strålevarme fra omgivelsene, og derfor kjøles glasset ned. Unntaket er områdene nært karmen, som varmes opp av både stråling og ledning fra karmen. Og, som det ble påpekt: Moderne vinduer isolerer godt, så det kommer lite varme ut gjennom vindusflatene. Altså blir yttersiden av vinduene kald, luften tett inntil yttersiden av vinduene blir så kald at den relative luftfuktigheten kan komme opp i 100 %, dermed kondenseres fuktighet, hvis temperaturen er under null vil fuktigheten fryse, og sluttresultatet er dugg eller is.

Ising/dugging vil reduseres ved vind, direkte sollys mot vinduet, overskyet vær, eller varm (eller stigende) utetemperatur. Det vil også være mindre ising/dugging på vinduer som peker rett mot nabobygninger.

Denne typen ising/dugging er et tegn på gode vinduer som isolerer godt.
Signatur
   #6
 1 570     Sunnmøre     0
he vortr eit stort problem for kundar og ikkje minst oss som monterar vindauga. Fe støtt og stadigt telefon frå kundar som klagar og trur det er noke gale. så kva var best? eit vindauge som tapar litt varme men du ser ut, eller eit som ikkje tapar varme der du til tider følast ut som du he frosta glas...
Signatur
   #7
 1 447     Harstad     2
Hovedgrunnen til at man monterer vindu er jo å slippe lys inn og kunne se ut gjennom vinduet. Når man da har "frostet" glass, ville i alle fall jeg blitt misfornøyd og følt at vinduet ikke oppfyller sin oppgave.
Signatur

HSt
   #8
 16 283     Sørum     0
Noe i faseden som skjermer litt mot himmelen vil ofte hjelpe i følge Sintef beskrivelse. Takfremspring kunne vært større og redusert problemet. Forsiktig med hva en smører på glasset hvis en har "no-clean" belegg utvendig. Beskrivelsene over her er dekkende for hva som skjer.