#11
 24,668     Akershus     0
Dersom det er aktuelt: om du tager en 300l vvb, en liten kompressor og litt mekk, kan du ha ca 150 liter med vann, trykk fallende fra ca 4 bar (utkobling pumpe) til ca 2 bar, (innkobling pumpe). Dette uten at pumpa og aggregatet er aktivt. Når du kommer ned til 2 bar "må" pumpa startes, ellers må du gjennom oppstartprossedyren på nytt.

Oppstart:

Start opp hele pumpesystemet som vanlig. Stopp pumpe. Steng mellom pumpe og vvb. Slipp ut alt vann fra vvb, steng vannkran. Med kompressor, fyll luft i vvb til ca 1,8 bar (innkoblingstrykk pumpe minus 0,2 bar)
Start pumpe og åpne mellom pumpe og vvb. Kjør ivei, men pass på trykket. Trykket i systemet må ikke under 2 bar, da vil trykklufta i vvb slippe ut. Mulig det er en fordel å koble tank, pumpe forbruker.

Om en ser seg tjent med slikt mikk-makk må en selv vurdere, men det blir stille.
Signatur

HSt
   #12
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det at jeg skrev at den ikke suger var fra min test på cisterne, jeg trodde at hadde jeg fått litt vann i den så skulle jeg få den til å starte, men det var her jeg lærte meg trikset å legge den på siden for lettere å få vannet gjennom. Mulig den også vil suge vann gjennom selvfallledning så en faktisk får mer vann gjennom. Tilbakeslagsventil er en kule med en liten fjær på seg, det buldret heftig i cisternen når den manglet på 1. test
   #13
 24,668     Akershus     0
Har du lite overhøyde legg pumpen på siden når du fyller opp.


Her forstår jeg ikke hva du tenker på? At påfyllingsstussen ikke står på toppen av pumpa?
Signatur
HSt
   #14
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvis pumpen står ved siden av en liggende cisterne og den ikke er full så har du veldig lite vann over toppen av pumpen, legger du den ned på siden mens du får vannet til å renne inn og fylle opp pumpen så har du mer vann over og mer trykk til å få vannet gjennom dit det skal, det må renne ut av utgangen var min erfaring før jeg startet.
  (trådstarter)
   #15
 208     0
Bare et lite sidespor (mulig slikt skal være egen post?):

Noen tips til hvordan man får tette PEM-koblinger? Jeg har skjøtet flere slanger vha slike dingser som dette:
http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/vann-og-sanitar/vvs-installasjon/pem-koblinger/pem-kobling-452238/

men det var litt vanskelig å få det 100%. Noe som jo er en fordel når jeg ønsker litt mer trøkk. Synes ikke de var så enkle å jobbe med som folk skulle ha det til.
   #16
 2,779     0
Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ikke få en slik kobling tett, med mindre O-ringen mangler/er skadet, eller du ikke trykker røret så langt inn at det går forbi O-ringen, og ikke bare butter mot den -røret bør smøres og avfases i enden, og mål gjerne hvor langt det skal.
HSt
   #17
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvis han prøver med gjengetape så skjærer kanskje gjengene den i stykker. Jeg brukte hamp og pasta på disse koblingene (ellers lærte jeg her om dagen at deg er stor kvalitetsforskjell på gjengetape, pris også)

   #18
 24,668     Akershus     0
Mener det er konen, ikke gjengene som skal danne tettingen her. Da trengs ikke tape/hamp.
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 208     0
Når jeg koblet opp dette her, trudde jeg det var samme prinsipp som hageslanger. Det fant jeg fort ut at det ikke var. Jeg må nok gå gjennom disse skjøtene på kommende hyttetur, sjekke at kuttene er "pene".

Husker at jeg forsøkte å "stramme" til koblingene mens det fløt vann gjennom røret (hadde brukt lang tid på å rigge til inntaket i elva og ville ikke ta det opp), ikke bare bare. Laughing

Må vel "rykke tilbake til start". Gå gjennom hver skjøt.


   #20
 2,779     0
Det er ikke verken konen eller gjengene (og det skal ikke teipes...) som tetter, men O-ringen som sitter inne i den svarte delen. Skru av mutter og klemring, og kjenn etter. Og røret må naturligvis skyves inn forbi den; det kan kreve litt kraft.