4,582    3    0  

Dusjvegg

 1     0
Hei.
Har tenkt å montere en dusjvegg i 8mm herdet glass i dusjen min. Det er ikke dusjkabinett. Den skal være montert på gulv og den ene siden mot vegg. Hos rørleggeren kostet disse fra 8000,- og oppover. Fikk en pris hos glassmester på 2500,-. Dette er uten fester. Da lurer jeg på hvordan dere ville festet denne. Med braketter, eller en list. Vil helst ikke stikke hull i membranen.

   #1
 8     Gjøvik     0
Jeg skal ha noe lignende. Skal feste den ene siden mot vegg. Tenker da at jeg må gjennom med 2 x 2 skruer minst (to beslag, kanskje tre) siden veggen skal være 120x190 cm og trenger god forankring. Tetter godt med silikon i skruehullene og/eller en slags silionlist langs hele denne siden mot veggen. Den andre siden skal veggen stå på 2 beslag 2-5 cm over nedsenket dusjsone med luft under og oppe en stang til fast flislagt dusjvegg.

Har fått en pris på 5-6000 for denne veggen med beslag. Herdet frostet glass.

Tror ikke vi kommer utenom å skru gjennom  veggen og dermed membran, men tette så godt som mulig.
   #2
 5,111     Sørnorge     0
Hva med å lime et vinkelbeslag i hele veggens lengde fast i gulvet? Limes med silikon eller tec7. Veggen settes så oppå beslaget slik at det alltid stå med trykk nedover. Og glasset limes også fast i beslaget. Burde da kunne holde det?
(Det sikkert noen beslag som er litt penere enn vanlige vinkelbeslag som gjør samme nytten.)
   #3
 199     Bryne     0
Har fått levert dette av glassmester. Han limte en U-formet metallist til flisene, og glasset i denne igjen.

Eneste jeg ser nå i ettertid er at glasset ble noe høyt etter min mening. Tror 190cm er mer enn nok.