HSt
   #11
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ser TS er litt misfornøyd med mitt svar, jeg svarte først når det kom tilleggsinfo og jeg søkte opp produktet for å se hva det var. Jeg vet egentlig ikke hva som ligger i "slammaling" men antar at flere heller ikke har fått med seg dette. Velger en utradisjonelle produkter så bør en gjøre grundige undersøkelser.

Litt overraket er jeg også at en har råd til en Jacussi og ikke 3L med beis eller maling.

Stefflus har et forslag over her, jeg kan ikke kjemien her, men høres ut som noe som noe som kunne prøves.

Selvfølgelig trist at det går ut over TS, og det er jo ikke noen godt trøst at flere her inne på BB har gått i samme fellen og ikke undersøkt nok om et produkt før det er tatt i bruk. Montasjeveiledning/ bruksanvisning/nett beskrivelse/ tekniske godkjenninger av produkter er det jeg anbefaler blir brukt.

  (trådstarter)
   #12
 299     4
HSt: TS har initsiativ og pågangsmot, men ikke så mye penger - i motsetning til store deler av Norge som klapper seg selv på ryggen for hva dem har penger til å få gjennomført, så legger jeg min stolthet i hva jeg evner å få gjennomført. Så Jacuzzien min er bygget av en kassert Sundance Spa hvor bare glassfiberen og dysene + airblower var igjen - gratis. Styringen i fra en defekt Mspa som jeg bygde om til å styre komponentene jeg hadde. Varmeelement i fra Whirpool 3kw kjøpt på eBay til 700 kroner. Reisverk i impregnert 36x46 samt kryssfiner jeg fikk veldig billig som deksler rundt. Jacuzzien ble altså ikke så mange kroner, fungerer utmerket, og det eneste jeg valgte feil var å bruke låvemaling i denne prosessen. Leste på spannet, som jeg så det kunne denne brukes på en låve - hvorfor skulle den da ikke kunne brukes på uvendige plater på en Jacuzzi var da min naturlige tanke. Ikke en sinnsyk tabbe å begå i mine øyne.

Og sorry mac, men det mest irriterende i verden er folk som ikke klarer seg å sette seg inn i andres dårlige økonomi. Men kanskje du i fremtiden har kunnskap som kan la deg begripe at noen må kjøpe låvemaling for å få endene til å møtes. I en hverdag bestående av en årslønn i 2016 på 87000 kroner, så ønsker jeg å unne meg noe fint i en ellers kjip tilværelse. Håper det er greit for deg?

Så sorry for at jeg var dum nok til å anta at en låvemaling skulle tåle vann - my bad.
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 299     0
Stefflus:

Kokt linolje - verdt et forsøk, er det noe som selges "overalt"?

Som tilleggsinfo så løser malingen seg opp i kontakt med vann. Legger jeg hånden på malingen når det regner, så blir hånden rød. Dog kan jeg ikke se at det renner noe ned på betongen under.
Signatur
HSt
   #14
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det er selvsagt synd at TS med dårlig økonomi skulle være den som lærte oss om å sjekke beskriver bedre. Et tips til senere/andre kan være å stikke innom noen større malingsbutikker og se hva de har klart å feilblande, volumet er kanskje stort på OBS bygg så feilprosent er ikke så stor, men antall spann var mange. Ellers er ofte byggvarekjedenes egne merkevarer produsert av noen av de store produsentene. Og her på BB er det også lov å spørre om erfaringer med et produkt før en kjøper.
  (trådstarter)
   #17
 299     0
Så dette pensles ikke på, det bare smøres på med klut? Er det noen økt brannfare på treverket man påfører det på?
Signatur

   #18
 5,336     Tromsø     0
Ser ingen grunn i linken til å la være å bruke den malingen.

Stikkordet er "linolje".

Hvis man ikke har erfaring med eller kunnskap om linolje, så er jeg enig. Biltema burde kanskje advart i forbindelse med anbefaling til nytt tre om at når man først har brukt linoljeprodukt, må man fortsette med det, den er inkompatibel med det meste annet av maling.
Signatur
   #20
 504     Helgelending i Østfold     1
Så dette pensles ikke på, det bare smøres på med klut? Er det noen økt brannfare på treverket man påfører det på?


Pensel eller klut, samma det. Du risikerer å gnu av mer løst pigment dersom du bruker klut. Og så er det dette med å ta seg av kluter etterpå.

Har ingenting å si på treverket. Det er bare økt brannfare i porøst materiale av en viss tykkelse, typ sammenknøvlet klut.
Gammeldags oljehyre var bomullstøy dyppet i linolje og hengt til tørk. Det samme kan man gjøre med kluter men det er enklere å brenne dem.