152    2    0  

Trenger råd ang kledning

 2     0
Vi flytta inn i nybygg i fjor sommer. Huset er et såkalt elementhus, og skulle således ha blitt bygget av tørket materiale. Vi fikk det levert ferdig grunnet.

Vi ønsket å male huset matt dempet sort, og satte i gang med prosjektet. Kledningen oppfattes som svært grov, som om noen har børstet en korthåret katt mothårs, og busta står opp. Malingen måtte "dyttes" inn i treverket, og det var en krevende og langtekkelig prosess å male huset. Så hørte vi fra en annan med hus fra samme leverandør at de hadde også fått levert et hus med alt "for" grov kledning, og hos dem hadde husleverandør kommet og pusset de verste partiene. Ikke helt ned selvsagt, da det ville ført til at malingen forsvant raskere, men i så stor grad at huset var mulig å male på normal måte.

Finnes det noen standard for dette?

Selv om kledningen skal være tørket, så opplevde vi at det lille vi fikk malt, sprakk fra hverandre i skøytene. Det er tydelig det som har skjedd når man ser på mønsteret i malingen.

Er dette normalt? Er dette noe man må forvente av nye hus.

Det renner i tillegg en hel del kvae fra kledningen som er malt, men dette er kanskje å forvente?


Håper på tilbakemelding fra noen som kan litt mer om dette enn to kontorrotter uten peiling. :) Det er greit å ha litt kunnskap om dette til ett års befaringen også.

   #1
 181     Orkdal      0
Kvae er ikke til å unngå, da det er trevirke. Når det gjelder den "grove" kledningen er det ikke så lett å si uten bilder. Har selv aldri vært borti "grov" kledning, men kan jo være et dårlig parti som er brukt. Kledning vil krympe og svelle avhengig av årstidene selv om det er tørket. Sort farge vil naturlig nok bidra til mere tørk.
   #2
 101     0
Treverk beveger seg som nevnt tidligere etter etter årstider (Fukt/tørke) det er ikke noe unormalt.

Ta noen bilder av kledning så kan vi vurdere om den kledningen er noe unormal grov eller ikke😊
Signatur