CSI
   #22
 584     Hordaland     0
Er kanskje dum - men havde det ikke vert en form for logikk deri at en sikring slo ut på merkeverdien (dvs. en 10 A sikring slår ut på >10 amp) etter f.eks. 10 min?

Omvendt - når så en 10 amp. sikring (porcelen) kjører nesten 20 amp. gjennom 1,5mm2 eiret/tinbelagt kobber i bly/bomuld-isolrasjon - og likevel i store trekk ikke setter fyr på huset - så tør jeg spørre om de som står bak NEK10 er blitt LITT pirket (eller kanskje bare har en velutviklet kollektiv angstneurose?).

Skal ikke legge mig opp i hverken NEK10 eller intellektet til de som har skrevet den - men tør vel ha en formening likevel at i det fall en sikring slo ut på merkeverdien i stedet for 1,2, 1,45 eller 2 x denne - havde vel dette gitt mer sikkerhet end hele bøtten med mildt sagt LITT upålitelige korreksjonsfaktorer for forleggning - og tilhørende skjønn og synsing?
   #23
 22,342     Akershus     0
Verdiene 1,2 osv er hvor mye sikringen kan overbelastes i en time før den ryker. Desto høyere overbelastning desto raskere ryker sikringen. Grunnen til at dette fungerer er fordi det tar tid å varme opp kabelen. Sikringene med faktor 1,45 var beregnet å holde til ledere som var i bruk, men noen har tydligvis ombestemt seg.
   #24
 1,505     0
Det er bare å kjøre 13A på 2,5mm2 skjult så har man løst samtlige problemer med korreksjonsfaktorer og hele sulamitten. Langt bedre. Så slipper man å tenke på spesialautomater og korreksjonsfaktorer til 23 grader  Grin
Signatur