16,514    13    7  

Noen som har erfaring med varmefolie på uisolert betonggulv?

 7     2
Hei, har lest ulike tråder om tema og sett ulike anbefalinger til løsninger. Vurderer selv denne:
1. Pergo Extreme
2. Trykkavlastende plate 15mm m/not og fjær hellimes.
3. 6mm isolerende underlag
4. Folie
5. Gulv

Det jeg lurer på.... Alle dere som har gått for en eller annen varmefolie-løsning, har det gått bra over tid (3-5 -10 år)? Noen som har dårlige erfaringer ?

Vet at det beste er å pigge opp, men orker ikke...

På forhånd, takk for svar

Mvh, Aleksander

   #1
 992     Østlandet     1
har varmefolie i liknende løsning - men lagt 6mm depron under folien. (ønsker da ikke at all varmen skal gå ned...) Oppå er det et laminat med ferdiglagt "underlag".

Dette har funket fint nå siden 2009 på ca 50m2 fordelt på to ulike sløyfer med hver sin gulvføler.

Fyre for Kina? Ja, utvilsomt. Jeg valgte minste motstands vei i kjelleren for å ha en liten lunk på gulvet. Funker fint for meg, men absolutt ingen ideell løsning.
   #2
 5,111     Sørnorge     2
Jeg ville benyttet alle dine foiletykkelse+15+6mm underlag til xps-plater. De isolerer godt og tåler fint trykket av et gulv over. Skal du ha et veldig mykt gulv finnes xps som tåler 700kPa (Finnfoam).
Disse varmereflekterende foliene vet jeg ikke om er så spesielle. Jeg blir ikke overrasket om du oppnår omtrentlig samme effekt med en hvilken som helst alufolie fra matbutikken. At aluminium reflekterer varme er kjent. Men jeg har ikke oppfattet at tykkelsen er avgjørende for denne egenskapen. Dermed, når byggehøyde er en viktig faktor, ville jeg tatt så mye xps som mulig, og en tynn alufolie. Limes til gulv med flislim.
  (trådstarter)
   #3
 7     0
@Mismatch
Ble det ikke for mykt å gå på? Ingen knastepapp alá Pergo Extreme som gjør at gulvet puster nederst? Fikk beskjed fra Pergo at jeg ikke kunne ha 6 mm depron eller liknende oppå Pergo Extreme, da det ville bli for mykt, og at jeg heller måtte har et trebasert undergulv isteden (som vist skal ha isolerende evne - Pergo "whisperwalk). Lest om noen som har gitt f.... i dette og gått for 1,4 mm parkett oppå 6mm deporon på Pergo Extreme og at dette har funket...

Utfordringen min er at takhøyden er 215 cm og det er synlige saltutslagflekker på gulvet. Sannsynligvis som følge av dårlig drenering i kombinasjon med kondens fra undersiden av betongen (null fuktsperre) og fordi gulvet var heldekt med vinyl rett på betong. Utbedret drenering i fjor og betongen har fått stå med varme og tørket ut i1/2 års tid. Tørt og fint nå... men tror allikevel at det er lurt med Extreme og pustemulighet for betongen.
   #6
 5,111     Sørnorge     0
I.o.m. betong ser ut til å være det foretrukne underlag for vanntette gulvbelegg forstår jeg ikke at betongens pust skal være en problemstilling. Hvordan puster betong når det legges våtromsvinyl oppå den?

xps finnes i mange tykkelser og trykkfastheter. Lagervare hos byggevaresjappene ser ut til å være kun 50mm / 250kPa. Jeg kjøpte 30mm / 300kPa fra FinnFoam på finn. FinnFoam lager opptil 700kPa. Jeg har snublet over både 15 og 25mm tykkelser fra forskjellige xps produsenter i min jakt på 30mm med fals. Jeg har ikke rukket å bruke dem til noe ennå, men regner med å leke litt med dem utover våren.
  (trådstarter)
   #7
 7     1
Petterg, se denne:
http://www.isola.no/produkter/gulv/fuktsperrer/platon-gulv-2/

Kan ikke så mye om dette så mulig jeg misforstår, men min erfaring er i alle fall at den heldekkende vinylen som tidligere lå på betongen boblet opp i skjøtene av "saltutslagklumper" - som følge av kondens på undersiden av betongen som hadde trengt seg gjennom og opp. Rev av vinylen og fant mer under den.Tenker derfor at løsningen i linken er ment for betonggulv som jeg har.

Kan det være at det legges til grunn at det er fuktsperre og isolasjon under betongen i løsningene du refererer til?

Takk for info.
A

   #8
 5,111     Sørnorge     0
I linken til isola står det "Alle betonggulv som ligger mot mark inneholder fukt". Det tolker jeg som betong rett mot jord.
I huset mitt er oppbyggningen jord - stein - betong - plast (fuktsperre) - steinull (glava) - tregulv. Under vaskerommet er det jord - stein - betong - vinyl.
Jeg har ikke pigget opp betongen for å dobbelsjekke at det ikke er noen andre lag på vei ned, men jeg har hatt inspeksjonskamera under betongen uten å se annet enn veldig grov stein. Vinylen på vaskerommet er minst 30 år, og det er ingen tegn til fukt/saltutslag hverken på vaskerom eller under tregulvene på de stedene jeg har vært under.
Barndomshjemmet tror jeg er betong rett på jord. Der var det saltutslag da vi flytta inn. Det ble drenert rundt huset i 1984 og saltutslagene har forsvunnet etter det.

Jeg misstenker at behovet for lufting over betongen avhenger av om vannet har blitt tildelt en annen vei å gå enn opp fra gulvet. Og har man ikke gitt vann en annen vei å gå, ville jeg nok ikke lagt stor innsats på å legge gulvet så bokstavelig talt flytende.
  (trådstarter)
   #9
 7     0
Takker Petter, det var veldig nyttig info. Etter at jeg har drenert har det vært veldig tørt og fint på gulvet, så det samstemmer jo med din erfaring. Ha en riktig så fin helg!
   #10
 992     Østlandet     0
Jfr tidligere spm - jeg har ikke opplevd at det er for mykt. Mitt poeng var å bygge så lavt som mulig - har bare 200cm takhøyde i kjelleren. Mer isolasjon under og hardere lag over vil utvilsomt være bedre - spørsmålet er bare hva du kan "gi". Jeg kunne ikke gi noe.

Fukt har aldri vært noe problem hos meg, verken før eller etter.

I praksis vil jeg nok tro at varmen nedover (for en del går nedover pga lav isolasjonstykkelse) "presser" fuktighet ned, dvs den kommer ikke opp. Betong tar ikke skade av fuktighet i praksis, alt annet gjør Smile