12,420    10    4  

Varmekabler som kan legges i flislim? Veldig lav takhøyde...

 103     Lillehammer     0
Hei!
Vi har tenkt å pusse opp et gammelt vaskerom. Det er 50-talls kjeller med takhøyde 190-200 cm. Planen er å bare få malt tak og vegger lyst og legge fliser på betonggulvet som er der i dag. I denne prosessen skulle vi gjerne likt å legge varmekabel under flisgulvet i tilfelle framtidig behov (Tørker ikke klær der i dag da det ikke er oppvarma kjeller, men med oppusset vaskerom antar jeg at det kan bli et ønske om å varme opp rommet og tørke klær der). Pga den veldig lave takhøyden er vi nysgjerrige på lavtbyggende varmekabel. Jeg har blitt fortalt det skal finnes en form for gulvvarme som kan legges nærmest i flislimet, men jeg finner ikke noe om dette på nett. Noen som kjenner til en slik løsning? Hva er evt. absolutt laveste løsning man kan få til? Frykter vi må droppe muligheten for gulvvarme pga. at de fleste løsninger bygger for mye (og at jeg har lagt noen få fliser foran vaskemaskin for et års tid siden for å få "rent gulv" der om klær skulle falle på gulv f.eks. som da må tas opp igjen)

Håper noen kan hjelpe!

   #1
 8,022     Bærum     1
Flere varmematter er godkjent for å ligge i flislimet.
Hvor mye isolasjon er det i gulvet som ligger der? Hvis det er tilnærmet null ender du opp med å varme opp moder jord fremfor dine føtter... Wink
   #2
 1,231     Bergen     0
Vi har vaskerom i gammelt hus med 190 takhøyde. Vi har fliser og varmekabler, men usikkert om vi har noe isolasjon under (tipper nei). For tørking, så anbefaler jeg en avfukter. Det blir dyrt å tørke klær med varmekabler uten isolasjon, og fukten må du i tillegg få ut av huset uansett på et vis (det er ikke nok å fordampe fra klærne).

For takhøyde, så vurderer jeg å gjøre med taket i vaskerommet som jeg gjør med taket i naborommet:

http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/berland-roterom-til-lekerom/
  (trådstarter)
   #3
 103     Lillehammer     1
Det er inge isolasjon under. Dette er en kjeller bygd på 50-tallet og det er en betonggulv som ligger rett på jordbakken (pigga opp en sluk for å flytte og det var i hvertfall rett på jord). Drenderte rundt veggene i fjor, men under huset får jeg naturligvis ikke gjort mer. Vil det si at jeg like gjerne kan bruke den 1000-lappen, eller hva det blir, på noe annet enn å legge ned varmekabler for evt. framtidig behov? Tenkte at om vi tørka klær til ungene der etter en dag i barnehagen ville gulvet ikke stå evig vått, men tørke opp?

Fin tråd berland! Skal leses grundig. Til nå har jeg bare malt tak og vegger (men vurderer å kle taket noe da nok etasjeskillet er isolert med flis og vil støve til evig tid...)
   #4
 1,231     Bergen     0
Jeg ville trolig lagt varme under flisene, bare for å unngå at flisene blir grisekalde. Men ikke bruk de for romoppvarming og indirekte varme til å tørke klær. Har du litt lunk på gulvet, og i tillegg en avfukter gående, så tørker også vannsøl på gulvet.

Det jeg ser for meg som mest økonomisk, er f.eks. 15-20 graders temp i flisene, og 20-25 grader i lufta. Hvis flisene skal varme opp rommet, så må de holde minst romtemperaturen, men da får du mye større varmetap til grunn pga større temperaturdifferanse.
  (trådstarter)
   #6
 103     Lillehammer     1
Det er ikke aktuelt å pigge dessverre. Drenerte i fjor og da må jeg evt. få lagt dreneringen dypere. Har rikelig plass så fant det ikke verdt å ta bryet med å pigge og senke gulvet, men klart det hadde vært kjekt for å kunne ha litt gulvvarme i kjelleren. Men, det skal bare være lys, enkel og ren standard uten noen form for opphold (matkjeller, vaskerom, furtebu og lagring) så da blir det nok gulvfliser uten varme under... Ja, ja. Synd, men slik er det. Takk for innspill!
   #7
 549     Skien     0
Bare for å dra denne tråden litt videre; hvilke varmekabler/folie bygger minst på markedet?

Har noenlunde samme problemstilling som trådstarter, "grovkjeller" fra 1967 med takhøyde på 205cm. Tenker fliser og varmekabler for å holde svak lunk i gulvet, men ønsker ikke å pigge opp.
Jeg tenker plater  Comboard eller Depron underst og varmekabler/folie, liten dæsj avrettingsmasse og deretter fliser.

   #8
 8,022     Bærum     0
Folie er folie...De bygger omtrent like lite alle mann. Selve folien er jo bare et par mm tykk.

Kabler på matte får du gjerne ned i 4-5mm tykkelse. Men du trenger en viss mengde avrettingsmasse over - regn 10mm.
   #9
 35     0

Bare for å dra denne tråden litt videre; hvilke varmekabler/folie bygger minst på markedet?

Har noenlunde samme problemstilling som trådstarter, "grovkjeller" fra 1967 med takhøyde på 205cm. Tenker fliser og varmekabler for å holde svak lunk i gulvet, men ønsker ikke å pigge opp.
Jeg tenker plater  Comboard eller Depron underst og varmekabler/folie, liten dæsj avrettingsmasse og deretter fliser.


Ta en titt på devi sine matter: http://devi.danfoss.com/Norway/Professional/Products/Collection+Product+Overview/iframe_Devimat_DTIF.htm

D-TIF 70 & 100 kan hvertfall legges rett i flislim. Bruk fleksibelt flislim isåfall.