5,334
25
4
Komfyrvakt til 40a kurs
57
2
holder på å pusse opp et eldre hus. Har bestilt en Falcon komfyr på 110cm med induksjonsplate og to ovner i en komfyr. Komfyren skal stå felt inn i en øy, mens kjøkkenvifta , en heaven fra røros hetta , blir felt inn i taket 265 cm oppe. Noen som kjenner til komfyrvakt løsninger som kan fungere ? Helst også noe som ser ok ut også. Kursen er på 40a.
Ulempen er at en ved utløst alarm må i tavla for å nullstille. Fordelen over kontaktor er at det ikke blir noe brum i tavla.
Dessverre har de nå droppet å si noe særlig om hva som tilkommer ut over detektoren.
Hadde vært artig å hørt begrunnelsen for ikke-3-fas.
Hva i all verden mener du med det der?
med arbeidsstrømutløser som tar komfyrsikringen ved detektert feil.
Høres snodig ut å droppe 3-fas for så å velge en 40A kurs i stedet. Kostnaden blir jo tross langt langt høyere pga større kabeldimensjon, og kostnaden for 2-pol 40A JFA kontra 3-pol 20/25A JFA... Har du 400V vil du kunne klare deg med en 16A kurs.
16A 3-fas 400V = 11kW
40A 2-fas 230V = 9kW
Komfyrvakt for kontaktorstyring, alternativ 1:
http://ctmlyng.no/produktkatalog/?prod=328
Denne monteres i tavlen, og styrer en kontaktor. Kontaktoren må være dimensjonert for størrelsen på sikringen.
Dersom man tar kontakt med CTM kan du få sensoren levert både som sort og hvit utførelse.
CTM Mkomfy er en av de mest brukte komfyrvaktene på markedet, og finnes i en lang rekke kombinasjoner, utførelser og typer.
Jeg har montert dette produktet flere ganger, og beskrivelsen som "arbeidsstrømsutløser" er helt feil, da enheten slår av strømmen via signal fra sensor om overoppheting - som er plassert ved platetoppen.
Definisjonen "arbeidsstrømsutløser" benyttes vanligvis i de sammenhenger hvor enheten detekterer overbelastning, hvor strømmen så kuttes ved for høyt strømtrekk.
Om en enhet som slår av en sikring, punktum. Hva som er begrunnelsen for avslaget kan variere. Et tenkbart senario er om en åpner den sikkerhetsdør. Enheten inngår ikke selv i noen test av feilsituasjonen, den betjener kun sikringen.
I mitt vokabular finnes to: strømutløser og nullstrømsutløser. Den første trenger en strømpuls for å ta sikringen, den andre tar sikringen om strømmen i sikringen blir borte.
Mulig det er flere oppfatninger av hva en "arbeidsstrømutløser/strømutløser" er og utfører?
Ellers kan det se ut til at du har rett i at noen norske importører definerer utløserspole som "arbeidsstrømutløser". Jeg har ikke sett den definisjonen vært brukt før, da de fleste beskriver denne "dingsen" som en utløserspole - som den nettopp er.
En "arbeidsstrømutløser" er vanligvis en innretning i hovedstrømmen, som overvåker strømtrekket til en enhet. Dersom strømtrekket blir for høyt, trigges en funksjon.
En utløserspole blir aktivert når den blir tilført spenning.
Strøm er noe man forbruker, spenning er noe man tilfører.
Nullstrømutløser: en innretning som overvåker dersom strømtrekket plutselig faller bort. For eksempel dersom et kabelbrudd oppstår i en krets hvor man vil forvente å ha et konstant strømtrekk.
Nullspenningsutløser: en innretning som overvåker om det er spenning til stede eller ikke. Benyttes mest i kombinasjon med motorvernbrytere og tilsvarende, hvor man ønsker at bryteren skal automatisk koble ut dersom spenningen faller bort, eller at det ikke skal være mulig å koble inn bryteren dersom spenningen ikke er til stede.