(trådstarter)
   #22
 8,022     Bærum     0
Kunne ikke dy meg av nyskjerrighet, så putret bort på BT og kjøpte tangamperemeter.

Resultatene er da:

Posisjon 1: To sløyfer aktive, 112V over begge, strømstyrke 0.68A. Det skulle gi 150W.
Posisjon 2: En sløyfe aktiv, 225V over, strømstyrke 1.4A. Det skulle gi 315w
Posisjon 3: Begge sløyfer aktiv, 225V og 1.4 på begge. Det gir 630w.

Siden vi har hatt to bad i posisjon 1 de siste ukene, skulle det på målingen min utgjøre 2.7kwh.

Dette var jo for så vidt betryggende, ettersom dette er relativt lite tross alt. Mere bekymringsfullt er at det er mange kwh jeg ikke aner hva går til  ???

Regnskapet blir da i den 9timers perioden:

LL-vpumpe og vv bereder : 13.2kwh.
Varmekabler 2 bad: 2.7kwh
Frysere/kjøleskap: 1.4kwh
Utelys+server : 1.3kwh
-------------------------------
Sum: 18,6kwh.

Måler viste at det hadde gått 24kwh, så differansen er jo ganske interessant...Over 5kwh, eller 550w trukket i snitt kontinuerlig i perioden.

Må visst mere detektivarbeide til.... Har ikke tatt med standby strøm til TV, forsterker, dekoder osv. Får gjøre en ny test og trekke ut ALT av dusteapparater...  Wink

Hvor blir det av elektronene mine, og hvor mye bør varmekabler dra av strøm? - vkbl.jpg - cozmo
   #23
 21,481     Enebolig     0
Amperemeteret ditt er neppe helt nøyaktig (true rms, google it)

Du kan ha en jordfeil som ligger og lekker til jord.

Måleren kan gå for fort.

Du kan ha glemt noe  Wink
   #24
 4,255     0

Amperemeteret ditt er neppe helt nøyaktig (true rms, google it)

Du kan ha en jordfeil som ligger og lekker til jord.

Måleren kan gå for fort.

Du kan ha glemt noe  ;)

Amperemeteret er sikkert godt nok om det ikke er av sann rms typen. I en vanlig boliginstallasjon vil det være svært små differanser enten en måler med det ene eller det andre.

Jordfeil som sluker strøm er svært uvanlig, det er sjeldent at strømmen overstiger 1A. Det kan enkelt og unøyaktig sjekkes om det er store jordfeiler på kursene ved å ta tangen rundt begge eller alle faselederene. Hvis en da måler at det går noen strøm så er det nok en jordfeil.

Målere går sjelden for fort.

Jeg antar at TS har noe utstyr som han ikke har målt.
   #26
 57     0

Interessant test du gjør her - jeg ser frem til resultatet.
Har selv et par bad med samme 1-2-3 bryter du har, og jeg mener å ha oppdaget (uten å ha gjort nøyaktige målinger) at disse trekker veldig (!) mye strøm på "3". Jeg senket til 2, og oppdaget drastisk lavere strømforbruk på ett døgn.

Vurderer å skifte ut bryterne med termostater.


Hehe, det er nok slik at det går meir strøm i stilling 3 enn 1 og 2 ja. I somme gamle bad er det både 1-2-3 brytar i tillegg til termostat. Fordelen med 3 er då at det er rask oppvarming grunna stor tilgjengeleg effekt.  Det blir litt hipp som happ forbruksmessig om ein nyttar høg effekt/kort toppvarmingstid eller låg effekt/ lang oppvarmingstid. Total kvh blir sånn cirka det samme. Eg meinar personleg at det blir meir komfort av den førstnemde. I eldre bad igjen er det ofte nytta 1-2-3 brytarar utan termostat. Her blir det meir snakk om å justere brytaren til temperaturen ein ynskjer i rommet samtidig som utetemperaturen har ein del å sei.
Signatur
   #27
 130     Oslo     0


Interessant test du gjør her - jeg ser frem til resultatet.
Har selv et par bad med samme 1-2-3 bryter du har, og jeg mener å ha oppdaget (uten å ha gjort nøyaktige målinger) at disse trekker veldig (!) mye strøm på "3". Jeg senket til 2, og oppdaget drastisk lavere strømforbruk på ett døgn.

Vurderer å skifte ut bryterne med termostater.


Hehe, det er nok slik at det går meir strøm i stilling 3 enn 1 og 2 ja.

Ja.. det regner jeg faktisk med at alle forstår..

   #28
 537     0
Du lurer på hvor det blir av elektronene dine? De vandrer nok frem og tilbake i varmekablen din takket være vekselstrømmen  :)

Kronene dine forsvinner nok bare en vei, og det er vel det som er problemet...
Signatur
   #29
 4,110     Akershus (Follo)     0

Amperemeteret er sikkert godt nok om det ikke er av sann rms typen.

Kan du forklare meg hvorfor, og hva som da er godt nok?

Om det er bare resistive laster så blir det vel det samme.
Og om det er dimmere e.l. på kretsen så vil vel et true RMS instrument vise riktigere?
Nå forutsetter jeg at vi snakker om et true true RMS instrument da.  Tongue Er det AC koblet så burde det ikke kalles true RMS ettersom DC komponenten ikke taes med.

Signatur
mrc
   #30
 195     0
Det er vel ellers vanlig nå at det ikke installeres wattmeter i nye anlegg og at gamle wattmeter fjernes ved rehab av det elektriske?

Jeg valgte å beholde mitt da jeg fikk skiftet sikringsskap. Greit nok at det kanskje ikke er helt nøyaktig, men det kan gi en indikasjon. Egentlig burde vel de nyere digitale målerne som benyttes også kunne vist forbruk i sanntid? Fant dog ikke noe slikt på den vi har. Wattmeter skulle vel ellers være mulig å få satt inn i sikringsskapet i en mer moderne "innpakning" enn det man gjerne har på kjøkkenet i eldre boliger?

Når det ellers gjelder varmekabler - jeg fant jeg skjemaet for varmekablene til huset som ble bygget for 35 år siden. Jeg vet ikke hvordan det er med tegninger og slikt, men når husene ble bygd med dette, kan dette være noe som ligger i papirene levert inn til kommune?

Er det noen som har erfaring med IR-termostater for varmekabler? Snakket så vidt med en elektriker om endring til termostat for varmekablene noen steder, og han nevnte at dette kunne være en løsning som var rimeligere å installere, men riktignok i seg selv dyrere. Han hadde dog ingen erfaring med det.

Tenker jeg skulle få gjort noe rundt styringen av varmekablene etter hvert nå kjøkkenet skal pusses opp. I dag har jeg et fantastisk vakkert "panel" på kjøkkenet med 11 stk. "1-2-3"-bryterene for alle varmekablene rundt i huset.... (greia er over kjøkkenbenken og måler vel 40x25 cm elns).

Er litt spent på hvordan gulvet i stua blir når nytt gulv er lagt. Er fliser per i dag lagt på betongen, som naturligvis er iskalde. Hadde jeg tenkt litt mer når jeg begynte oppussingen der kunne det kanskje vært en ide å bygge opp gulvet noen cm og isolere og evt. lagt folie - minste trinn på varmekablene for stua er vel 1kW, men samtidig blir ikke folie noe mindre effekt egentlig, men med isoleringen og termostat hadde de ikke stått på hele tiden. Slik det er nå slår jeg på kvelden av varmekablene en del steder, for så å slå de på om morgenen igjen - er bare for å få lunk i gulvene. Samtidig hjelper varmepumpa på stua noe på gulvtemperaturen (virker det som - har ikke brukt stua egentlig etter at vi flytta inn pga. oppussing - som har dratt ut i tid....). En ulempe med gammelt hus på én flate dette med gulvtemperaturen....