4,105    6    3  

Erfaringer med Corian

 9     2
Hei alle sammen. 
Vi har kjøpt et hus fra 1978 som vi nå er i full gang med å pusse opp. Saftige budsjettsprekker har ført til at vi må velge kjøkken fra IKEA, men vi vil heller legge lott mer penger i benkeplate og hvitevarer. Kjøkkenet har en rekke med benkeskap som måler 60 x 380 cm og en kjølkenøy som måler 100 x 320 cm. Benkeplaten skal gå ned til gulvet på den ene siden av benkeskaprekken og på begge kortsidene av kjøkkenøyen. Vi kunne egentlig tenke oss kompositt som f.eks silestone el.l, men siden maksimal lengde på kompositt som regel er 320 cm, vil ikkje komppsittstein kunne leveres i tilstrekkelig lengde. Skal man bruke 50 000 på en benkeplate, ønsker man jo ikke en synlig og følbar skøyt midt på øya mi. Vi vurderer derfor kompaktlaminat eller corian. Vi lurer derfor på om noen har positive og negative erfaringer med benkeplater i disse materialene. Stemmer det f.eks at hvit corian tar til seg farge fra maten, slik at om man skulle være uheldig å skvette litt med tomatsausen når man kokkelerer, så må man frem med pussepapiret? Er det noen ulemper med kompaktlaminat?

   #1
 8     0
Hei ! jobber med kjøkken daglig.
Det stemmer corian-platen kan trekke til seg fargestoffer. Spesielt ved lyse varianter
Corianer er matte og da synes det veldig. Får stadig tilbakemeldinger fra kunder som også er missfornøyde med integrert corian-vask. De opplyser at farge-tiltrekning er verts der.

Komposittsteinen er vel noe av det fineste etter min mening. Det er jo 95% stein og 5% "akryl". Takket være denne blandingen er platen lik gjennom hele veien med tanke på fargen.

Når det gjelder kompaktlaminaten har jeg dessverre ikke noe erfaring med.
  (trådstarter)
   #2
 9     0
Jeg synes også at kompositt er penest, men der er det begrensninger på lengden. Skulle gjerne ha hørt fra noen som har en komposittplate som er skøytet.

For oss er det snakk om en lys benkeplate, men med stålvask. Lurer derfor på hvordan det vil bli rundt koketoppen. Vil jo ofte sprute litt når men koker tomatsaus f.eks...
   #3
 223     1
Hei!

Vi har hvit Corian-plate, og har ikke opplevd misfarging fra mat enda i hvert fall. Tror ikke det er noe stort problem. Vi vurderte Silestone - hos oss ble det bittelitt billigere, men likte veldig godt det at Corian er uten synlige skjøter. Har også Corian vask, men med stålbunn.

Godt fornøyd så langt, men har bare bodd her tre-fire måneder... Kan altså hende jeg sier noe annet om et par år, men tror ikke det Smile
  (trådstarter)
   #5
 9     0
Diapol kunne levere hit hvor jeg bor, men de hadde ikke mulighet til å montere benkeplaten. Følte derfor det ble litt risikabelt å kjøpe så dyr benkeplate uten at man får garantien ved at de selv monterer den...

Benkeplaten.eu hadde personell som kunne montere corian i det området hvor jeg bor...
   #6
 349     Drammen     0
Vi har hvit "Core"-benkeplate, som er KVIK sin Corian-versjon som så vidt jeg har forstått har en kjerne av finér med Corian-stoff utenpå. Vi har ikke hatt noen misfarging på det 1,5 året vi har hatt den, og den har fått det meste av fargerike matvarer på seg (tomatsaus, blåbær, kaffe, rødvin).