13,915    11    2  

Steinplate for steiking av kjøtt?

 598     Midt-noreg     0
Litt vanskelig å formulere ei overskrift, og litt vanskelig å velge kategori å legge det i men here it goes;
Julegavetia er i gang og et julegaveønske fra min bror er en type steinplate som man forvarmer i steikeovn, legger platen på rist på bordet og steiker kjøttet på denne på bordet.
Er dette kleberstein? Eventuelt hvilken steinsort er det snakk om og hvor får man kjøpt det?
Signatur

   #1
 371     0
heh har sett det på restauranter, men tror beste tipset er å søke etter en pizzastein som vil kunne gjøre nytten. Miele har en som sikkert koster skjorta, og jeg vil gjette på at jernia eller elkjedene har noen billigere varianter.

Du er jo egentlig bare på jakt etter en stein med høy varmekapasitet Wink
  (trådstarter)
   #2
 598     Midt-noreg     0
Hehe ja sant det. Har handlet pizzastein på jernia før men de holder ikke godt nok på varmen for å ettersteike kjøtt. De har vel best nytte når de blir brukt I ovnen..
Signatur
   #3
 372     trøndelag     2
Du vil ha en kleberstein med god tykkelse , helst ca 5-6 cm. Kjøpes på et steinsenter , spesialbestilt på mål. pizzasteiner  fra jernia og lignende er før tynne til å holde god nok på varmen . Jeg har pizzastein i kleber på 3cm, steker pizza på 3,5 min på 300 grader
hro
   #4
 1,574     Trondheim     0
Dess tykkere dess bedre. Kleberstein er ofte benyttet pga jevn struktur og liten fare for sprekkdannelse. På resturanter (for eks Jonathan - Britannia - Trondheim) får man kjøpt kjellerbiff som tilbredes på denne måten. Ut i fra sist jeg fikk slik servert, prøver jeg her å beskrive hvordan man bygger en tilsvarende anretning som brukes der.

Steinen vil med fordel være plassert på noe annet enn rist. En "modifisert" skjærefjøl vil være hensiktsmessig. Tilpass platen til  å være litt større enn steinen - og bygg "vegger" på utsiden. Eik er utmerket - og du får ubehandlet trevirke som duger til formålet  rimelig (om du ikke har kapprester fra før). Pass på å lage foringer mot listverket og undersiden. Dette for unngå at hele steinen får hele kontaktflata mot trevirket. Ved en glipe på 2-3 mm vil du oppnå et isolerende luftlag, som gjør at varmen holder seg.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 598     Midt-noreg     0
Var i kontakt med et steinsenter i dag og fikk bestilt en 5 cm tykk klebersteinsplate på 35*35 cm. Prisen ble rundt 650 kr, litt mindre enn hva jeg hadde forventa igrunn.
Signatur

   #8
 1,019     Rogaland     0
Undrer meg på om det ikke er en slik støpegodspanne han egentlig mener?, som blir ofte brukt på mexikanske restauranter til sizzling fajitas?
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 598     Midt-noreg     0
Nei, jeg mener en stein, ikke støpejernspanne. Tjasj, jeg vet ikke om så mange fordeler, bortsett fra at det er litt pornofaktor å steike sin egen biff på prevarmet sten, hehe. Det er sikkert en grunn til at resturanter rundtomkring har tatt det i bruk, ikke vet jeg. Men det var nå endog dette min bror og sambo har ønsket seg til jul et par år nå uten at jeg har funnet noe.
Frodor; imponerende at du ikke presterer å lese mitt siste innlegg hvor jeg skriver at jeg faktisk HAR funnet stenen som jeg leita etter:)
Signatur
   #10
 42     Norge     0
Frodor:
Undrer meg på om det ikke er en slik støpegodspanne han egentlig mener?, som blir ofte brukt på mexikanske restauranter til sizzling fajitas?

Dette har jeg vært på jakt etter i årevis uten å finne,noen som vet hvor man kjøper en slik?