12,111    12    0  

Fuktig kjeller

 119     Skedsmo     0
kjøpte i fjord et rekkehus, der var det gravd ut kjeller i etterkant, som i mitt tilfelle er en råkjeller.
i takt stod det at det var etablert grunnvannpumpe i en bod. det er ikke kommentert noe mer om kjeller, hverken i takt eller prospekt. på selgers egenerklæring stod det: vann i kjeller en gang pga defekt grunnvannpumpe. det skal også nevnes at naboer har utbygget kjellere med kjellerstuer.

vel kjelleren virket tørr og fin, og når jeg kom på min første general forsamling i borettslaget, så får jeg høre at de fleste leiligheten har slitt med vann i kjeller, og at dette har vært et problem siden 1981, da de ble gravet ut!! Styret har sådan advart mot og bruk kjelleren til noe annet enn lagring og at vann og fukt må påregnes siden det kun er leireforhold. drensledningen ligger også 40-60cm over kjellergulv.. og er skjøtet der hvor de har laget nedgang til trapp utvendig.. denne er sannsynligvis tett eller noe slik at det faktisk står vann i veggen, det er meget synlig. da dette er et rekkehus så sliter vi også med og få drenert på nytt, og vannet kommer nok i fra grunnen.

Tok kontakt med Protector og hadde i dag besøk av takstmann, han konkluderte med at det var vann som kom ifra grunn, sannsynligvis mangler det både drenering og plast under dekket.

så da står jeg der med en fuktig kjeller, som jeg ikke får drenert om!
borettslaget har frasagt deg alt ansvar for kjellerne med tanke på vann!
(det stod i vedtektene med liiiiten skrift) dette så man selvfølgelig ikke før man fin-leste dette etter et år)

Men hverken prospekt eller takst inneholder noe som kan tilsi at det har vært problemer der med fukt!


Men regner egentlig ikke med og få noe fra Protector , selv om dette er tilbakeholding av informasjon!
ifølge takstmann var det fukt, men ikke skummel fukt, det lå på ca 10% og var ikke farlig med tanke på soppdannelse osv. Men det jeg er ute etter er hva slagt tiltak jeg kan gjøre i min kjeller for og få den så tør som mulig? det er dårlig ventilasjon der i dag, men ville blitt bedre dersom jeg satte inn innvendig trapp. Det skal også etablere flere luker i kjeller.

leser om flere "vidundermiddel" både betongtett, EPS systemer og Rotoravfukter..
noen som, kan dele litt erfaringer? eventuelt tips`?

Fukten kommer når det regner krafting.
Signatur

   #1
 740     0
Elektrisk fuktfjerner ble "slaktet" av bygg og bedrag på TV3. Skrevet om det på forumet tidligere, så søk etter det så finner du det nok.

Videre så spurte vi om det gikk å smøre noe på leca vegg for å unngå å grave ny drenering, men det ble frarådet. Det er jeg glad for nå for nå skal jeg grave ut resten av kjelleren og nå er dreneringer ferdig for det prosjektet. ;D
  (trådstarter)
   #2
 119     Skedsmo     0
ja, så den episoden! men dette er jo TV! det er et sold firma, sjekket de på purhelp! samt at flere uavhengi kilder kan bekrefte at det har virket hos de! tilogmed takstmannen som gjorde taktsten min
Signatur
jaf
   #3
 6,305     tromsø     0
Hva med en 1 meter bred sandfangerkum i betong som senkes 1 meter under kjellergulv egned plass (i hagen eller gårdstun). Få lokalt overflatevann bort i rør. Slikt vart ikke montert i 1981 for å spare. Sintef/NBI har veiledning for slikt..(overflatevannhåntering/takvann)..Ønsker ikke å forsvare protektor, men håndtering av overvann er naturlig i en prosjektering og utførelse,vedlikehold....ikke noe som oppstår plutselig. Som å skifte ut dekka på bilen etter noen år.... Smile
  (trådstarter)
   #4
 119     Skedsmo     0
enig i det med overflatevann, men det er ikke det største problemet her, mulig jeg ordla meg litt dårlig;)
hovesaken her er grunnvann! og det faktum at drensledningen ligger langt over kjellergulv! de viste tidligere eier.. de visste også at dette var et stor problem hos alle huseierne her... inkludert sin egen kjeller.

det har vært så ille at boretslaget i 2005 valgte og gjøre om vedtektene slik at hver seksjonseier selv stod annsvarlig for kjeller med det som måtte følge! skulle det skje en setningskade eller lignende pga vann og utgravd kjeller må jeg stå personlig annsvarlig for dette!! og det var ikke nevnt et ord i hverken prospekt eller takst! kun en liten notis i vedtektene som jeg leste første gang flere mnd etter at jeg flyttet inn. Dette skulle vært opplyst da det er unormalt at slike ting er i borettslag

Signatur
   #5
 7     norge     0
Hei.

Så også den episoden i TV3, men så du sesongavslutningen. Den hadde fulgt opp sakene i ettertid.

EPS systemet ble da ihvertfall IKKE negativt omtalt, tvertom...
   #6
 43     Ski Kommune     0
Beklager å poste noe som er litt på siden kanskje, men kjøpte du boligkjøperforsikring? I så fall - har du kommet noen vei med det?

Grunnen til at jeg spør er at vi muligens er i en liknende situasjon med avløpsrør med motfall på grunn av bevegelser i grunnen som vi frykter må graves opp og byttes ut. (Intet nevnt i prospekt eller lignende)

Høres jo ut som om du har en god sak om du har boligkjøperforsikring eller kanskje til og med vanlig boligforsikring?
jaf
   #7
 6,305     tromsø     0
Høyt grunn vann bør senkes...går det rett under kjeller så blir kjeller en dampmaskin... Smile Høyt grunnvann gir også mer telehiv når det er 10 minus ute... Smile Går det ikke å grave en grøft for å senke grunnvann...

   #8
 336     Ålesund     0

Før du går igang med store tiltak her så vær obs på at om du prøver å senke grunnvannsnivået så vil du mest sannsynlig også kunne oppleve setningsskader for både deg selv og andre... DET kan bli dyrt det...
  (trådstarter)
   #9
 119     Skedsmo     0
HAr desverre ikke noe boligkjøperforsikring! men det skal jeg ha neste gang!
så mitt mål er og klå protector, men tror jeg skal bruke en advokat fra første forsøk, det er mye som ikke er tatt med i takst og salgsoppgave. Fant i dag ut at takrenne nedløp for flere bo enheter går ned og inn(???) i min kjeller!! det som er en kum med etablert grunnvannspumpe!

Det som er gresk for meg er hvordan et borettslag kan tillate utgravning av kjeller! for så deretter avskrive seg alt annsvar når de ser at det er gjort mye dårlig jobb! da dette ikke kommer frem av salgsoppgave+takst+egenerklæring så er det nesten umulig og oppdage som kjøper!
Signatur
jaf
   #10
 6,305     tromsø     0
Senker en grunnvann på harde masser kan en få en sprek eller 2. Med for høyt grunnvann som ligger og dunster inn i huset så blir det lett mygling og kondens rett bak kledning og bjelker mot den kalde siden. (råte)....... Smile Har vært i kjellere som er hvite av mygling og sopp. Så det er ikke et lett valg..