#21
 681     Bergen     1
Jeg pleier å legge den mellom lagene med isopor. største fordelen er at isopor er mye snillere med plasten enn grus.. Det er altså mye mindre fare for hull i plasten..
Signatur

   #22
 18     0
Ifg NBI (Byggforsk
22 Glidesjikt og fuktsperre
For å beskytte golvkonstruksjonen mot vanndamp fra grunnen, benyttes fuktsperre av 0,2 mm plastfolie. Plastfolien må ha min. 200 mm omlegg. Er konstruksjonen slik at glidesjikt er nødvendig, benyttes et ekstra lag folie. I isolerte golv bør folien legges over isolasjonen. Plastfolie lagt under varmeisolasjonen kan føre til at det samler seg betydelige fuktmengder i isolasjonssjiktet fra nedbør og eventuelt støpevann i perioden fra folien er lagt til golvet er ferdig støpt.
Hvis det er lagt fjernvarmeledninger i grunnen under huset, fører det til en oppadrettet varme- og vanndamptransport. I slike tilfeller anbefales det i tillegg å legge en 0,2 mm plastfolie under varmeisolasjonen.
Dersom det benyttes stålfiberarmert betong, må plastfolien plasseres slik at den ikke perforeres av stålfibrene i den ferske betongen. Plastfolien kan da for eksempel plasseres mellom to lag av isolasjonsmaterialene.
   #23
 3,955     0

Var bygglederen som tok prøver, og sa når betongen var tørr nåkk, er ikke sikker på hva slags prøver han tok, tipper det var luftfuktighet (viss han i det hele tatt gjorde de da)


Håper han borra ned og ikke bare tok fuktsøk i overflaten på betongen Wink
  (trådstarter)
   #24
 1,768     Østlandet     0

Ifg NBI (Byggforsk
22 Glidesjikt og fuktsperre
...I isolerte golv bør folien legges over isolasjonen. Plastfolie lagt under varmeisolasjonen kan føre til at det samler seg betydelige fuktmengder i isolasjonssjiktet fra nedbør og eventuelt støpevann i perioden fra folien er lagt til golvet er ferdig støpt...

...Dersom det benyttes stålfiberarmert betong, må plastfolien plasseres slik at den ikke perforeres av stålfibrene i den ferske betongen. Plastfolien kan da for eksempel plasseres mellom to lag av isolasjonsmaterialene.



Slik jeg leser teksten er det ikke så veeeldig farlig om den ligger over eller mellom to lag, eller under for den saks skyld.
   #25
 9,677     Kysten     1
Under ville jeg uansett ikke lagt den. Skader når det kommer belastning på? Duggpunkt om vinteren - kondens?
   #26
 3,955     0
Anbefales ikke å legge den under... skal ingenting til å gnage hull på den ....

Om man ser på f.eks monteringsanvisningen til Radonsperre anbefales denne montert enten på topp eller i midtskiktet... Normalt skal det jo k131-matte i tillegg til avstandsholdere, så da blir det vel ikke problem med at isolasjonen løfter seg ved støpingen?
  (trådstarter)
   #27
 1,768     Østlandet     0
Da blir det nok mellom to lag 10cm isopor som blir aktuelt. Rørleggeren skal binde fast vannbåren til armeringsnett med 18v jernbinder"pistol", kan jo fort skje at de punkterer plasten når de holder på? For å minimere fukten/nedbør før støping kan man jo prøve å legge plast,isopor og vannbåren ene dagen, og støpe dagen etter.

   #28
 54     Fosen     0
Betongen bør ha glidesjikt. i vårt firma legger vi fuktsperra over isoporen
   #30
 4     0
Det som må bli det riktige mht radonsperre som er påkrevd er å ha f eks 2 lag med 10 cm eps, radonsperre kl B, så kommer 5 cm eps over radonsperren.
Så kommer plastfolie (0,8mm) på toppen av all eps (25cm)
På denne måten vil radonsperren bli beskyttet og betongsålen få et glidesjikt. Og ingen fuktighet i øverste laget med eps.
Viktig at man legger ut plastbøyler i min. 80 cm avstand til K-131 nettingen.