4,753    7    0  

Hvilken ESP/XPS

 943     0
Noen som kan komme med noen anbefalinger på hvilken produsent som jeg skal bruke for isolasjon , både for bankett og isolasjon under plate ?

Lener litt mot Jackon, men ikke med andre grunner enn at jeg skal bruke thermomur fra dem :)

Alle tips mottas med takk

   #1
 1,421     Bærum     0
Det spiller ingen rolle hvilken produsent du velger. EPS er EPS = vanlig hvit isopor og XPS er den litt mer hardføre fetteren. De er mer eller mindre like fra produsent til produsent. Ta det som blir billigst.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 943     0
Endelig et valg i denne prosessen som blir enkelt da :)

Takker for tipset.

En ting til, på markisolasjonen, brukes det vanlig ESP ? Går det greit å bruke samme isolasjon som for under plata ?
   #3
 1,421     Bærum     0
Vi brukte EPS innenfor ringmuren (under plata) og XPS under ringmur/vegger. Årsaken er at XPS fås i mere trykkfaste varianter. Bruk XPS der isolasjonen blir utsatt for større last og evt mye fukt/vann.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 943     0
Den er grei, gir jo mening siden det er der det er mest vann også...

Hva med tykkelse under banketten, noen formeninger om dette ? Tykkelsen på mark isolasjonen er gitt av frosttabeller vet jeg..
   #5
 1,421     Bærum     0
Tror 50mm XPS er vanlig. Det viktigste he e å bryte kuldebroen og hindre telehiv. Isolasjonen skal legges under og utenfor. Byggfork har datablader på dette som kan lastes ned på nett.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 943     0
Da tegner jeg inn 50mm både under, på siden og som markisolasjon så får vi se hva husleverandør sier :)

Takker for info
   #7
 22,342     Akershus     0

Vi brukte EPS innenfor ringmuren (under plata) og XPS under ringmur/vegger. Årsaken er at XPS fås i mere trykkfaste varianter. Bruk XPS der isolasjonen blir utsatt for større last og evt mye fukt/vann.
Både xps og eps finnes i trykklasser som er uaktuelle for hvermansen. Forskjellen for brukeren er fuktoppsuget. Det er større i eps.