27,565    25    3  

Støpe garasjetak/verandadekke

 110     Nordmøre     0
Hei!

På huset vi skal bygge blir det laget dobbelgarasje sammen/ved siden av huset som det skal være verandadekke oppå, ca 7x8 m.

Dette dekket tror jeg blir rimeligst å lage hvis jeg kjøper forskalingsplater og forskaler med egeninnsats, legger inn en drager, og støper oppå med "vanntett" kvalitet. (støtter leier jeg hos et lokalt firma)

Tror dere denne løsningen lønner det seg iforhold til lecaplank o.l? Er det andre mer fornuftige måter å gjøre dette på?

En kan kanskje spare noen kroner ved å annonsere etter brukte forskalingsplater..?

   #1
 175     0
Jeg må betale 27000 + moms inkludert frakt for spennbetong til en garasje som er 7x7 m utvendig på muren. Dette er ett dekke som er 265 mm tykt  og består av fem hele og ett halvt element som er 6664 mm lange.

Kjenner daglig leder i ett murfirma og der var rådet å kjøpe elementdekke når prisen var så lav..

Chiefen
  (trådstarter)
   #2
 110     Nordmøre     1
Har ikke tenkt så mye på den muliheten, men kan jo høre på pris da det er et firma i nærheten som jeg tror lager elementer. Men var dette et etasjeskille eller har du dette som tak? Evt hva gjorde du for å få taket tett?
   #3
 51     Hurum     0
Med ett element dekke som på ingen måte er vanntett må du uansett ha en påstøp. På de hulldekkene du har fått tilbud på vil du nok klare deg med en påstøp på rundt 8cm med litt svinnarmering (alt. fiber). Ikke tykt nok til å være vanntett så vidt jeg vet. Ett plasstøpt dekke på 20cm skal være vanntett. Hør med unicon om detaljer. Dersom du skal fylle til over overgang mellom vegger og dekke må du bruke f.eks. Kombiject for å sikre vanntetting.
  (trådstarter)
   #4
 110     Nordmøre     2
Dekket må være tett, tenkte å legge frostsikkre fliser etterhvert.
Målene er: bredde=7,2 x dybde=8,2 meter. Garasjen skall ikke ha skillevegger.
Derfor tenkte jeg å legge en drager som dekket ligger oppå/støttes av, forskale, og støpe med c35 betong. Må sikkert ha dobbel/trippel armering her?? regner med tykkelsen på dekket blir rundt 25cm. En bygningsingeniør på jobb skal beregne dette for meg.

Håper denne løsningen er et godt valg mtp resultat og pris...??
   #5
 270     Østlandet     0
Et plasstøpt dekke på 20 cm er ikke uten videre garantert vanntett!
Men med riktig betong, armering og ikke minst støpe-utførelse er det absolutt mulig.
Smart å bruke membranherder og plast oppå etter støp, for å unngå riss i dekket.

En annen ting du burde tenke på er isolasjon, hvis det er kaldt der du bor. Under betongdekket vil det kondensere og rime når det blir kaldt, om du ikke på en eller annen måte isolerer. Når det blir mildt igjen, vil det dryppe fra taket. Om dekket er ubehandlet under, vil det da dryppe betongslam med dråpene. Dette er iriterende og etser på billakk mm.

Om du skal isolere dekke, er det mulig å gjøre dette både over og under.
Selv har jeg bygd meg en utvendig isolert garasje på 6 x 13 med bettongdekke (fall 1/100 sideveis), halvveis inn i terrenget. Jeg isolerte oppå med 10 cm xps, la to lag papp, 5 cm subbus og så betongheller. Betongdekket ble vanntett, men det betyr jo ikke noe når jeg har papp over. Det var litt knotete å tette rundt rekkverkstolpene, men ellers greit.
Om du syntes det er greit med himling under, er nok det enklere og biligere. Da legger du imp. spikerslag (98 x 36) for takhemlinga oppå dekkeforskalingen og 10 cm rockwool (eps/xps er ikke lovlig innvendig) markisolasjon i mellom spikerslagene, før du armerer. For å sikkre at spikerslagene blir faststøp og ikke faller ned, skrur du 120 x 5 mm syrefaste skruer c/c 500 mm (og i alle ender) halveis ned i spikerslagene. Når du har revet forskalingen, kan du montere en lett himling av gips eller bord i taket.

Ser ikke helt at du har behov for noen bærebjelke, når du kan ha frittbærende dekke.
7 m  spennvidde er i meste laget, men går. Du kan legge hovedamering begge veier når det er ca. 7 x 8 m. Pluss min. armering i OK dekke. Men dette hadde du jo en byggningsingeniør til å regne ut for deg.


   #6
 826     vestfold     0
Låner tråden litt til å stille et sp. ::)

Skal støpe en veranda utendørs. Den skal  gå fra et hjørne på huset ut på et støttemur
med et luftspenn på ca 2m. Total størrelse blir ca 3,7 lengde ganger 2,4 bredde.

Skal bruke 16mm jern den retningen som går fra vegg til støttemur den andre veien tenker jeg det holder med 12mm. Det jeg lurer på er i hvilken høyde armeringen bær ligge , skal støppe dekke med fall , max tykkelse mot vegg blir 19,5 cm med ca 2,5cm fall.

Min svigerfar som har greie på litt av hvert sier at armeringen bør ligge med ca 5cm høyde,
mens jeg trodde at den bør ligge ca midt i støpen.. ::)

Regner med å bruke B35 betong.
   #7
 270     Østlandet     0
Hvordan ser opplegget for plata ut ved husveggen?
Hvor tett har dere tenkt å legge Ø16?

   #8
 826     vestfold     0
Jeg har hengt opp en limtredrager på veggen og festet den med gjennomgående bolter
dim 24mm igjennom u blokka på grunnmuren. Betongdekket skal ligge ann på denne. På toppen av grunnmuren min er det et betongdekke som jeg har borret inn hull i. I disse har jeg støpt fast 16mm armeringsjern med hurtigherdende mørtel ca 20cm imellom hvert jern.

Regner med at dette vil være nok bæring på denne siden av dekket... 
   #9
 270     Østlandet     0
Så noe av den siden ligger på limtre og noe skal henge på dybler. Er det slik å forstå?
   #10
 826     vestfold     0
Ja , den korte siden ca 3,3m henger slik du har beskrevet, den andre siden skal ligge på toppen av en støttemur av granittblokker med støp på baksiden.