46,002    10    1  

Gulv over sjø

 3     Kristiansund     0
Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal bygge opp gulv mot grunn, hvor halve gulvet stikker ut over sjøen. Det er en brygge som ligger på steinsøyler ut i sjøen. Ved full flo og bølger, kan enkelte bølger slå opp under gulvkonstruksjonen. Det er ikke fare slik vi ser det for at det skal komme vann inn i bygget, men ved stor fuktighet og fare for bølger opp i ytterkonstruksjonen på gulvet, lurer jeg på hvordan jeg skal bygge dette opp med isolasjon, eventuelle fuktsperrer, vindtetting og materialer.

Det ligger i dag tresperrer, og plank på gulvet. Dette er jo ikke isolert, men det skal isoleres for å kunne benyttes til fritidsformål.

Er det noen med erfaring fra dette, eller som har noen tanker å dele med meg om dette, hadde det vært fint.

   #1
 22,342     Akershus     0
Vanligvis når man bygger bruker man to skikt. Et ytterskikt som stanser fukt og et indre skikt som stanser vind. Du bør prøve å bygge slik. Grunnen til at man gjør det slik er at fukt som kommer seg gjennom første skiktet skal få dampe/tørke.
   #2
 5,432     Akershus     0
Dette høres forferdelig dyrt og vanskelig ut. Spar deg selv for disse problemene, ikke ødelegg nattesøvnen.

Send meg en PM så skal jeg overta hele greia og spare deg for dette.

Om du allikevel vil plage deg med dette prosjektet kan jeg foreslå noe du bare må ta som kvalifisert gjetting. Isola har et undertak som heter Isola Pro/Pro super. Dette er ment å fungere nesten som Gore tex. Slipper fuktighet ut, hindrer vann inn. Det spesielle med dette undertaket er at det kan legges tett inntil isolasjonen, lufting skal foregå på utsiden.

Min tanke er da at dette undertaket skal fungere på samme måten hos deg, men på en måte som om du snudde huset på hodet. Du må ha et beskyttende takbelegg - unnskyld gulvbelegg, dette skulle jeg tro kunne være f.eks en trykkimpregnert kledning som du legger utlektet nedenfor Isolaen. Kledningen vil da ta av for verste spruten, Isola Pro tar den endelige tettingen samtidig som den kan "puste" ut eventuell fuktighet innenfra.
  (trådstarter)
   #3
 3     Kristiansund     0
Tror ikke det blir gitt bort nei, men det er vel som å kjøpe seg jobb dette.

Isola pro/pro super er beregnet for skrå ta, slik jeg har lest. Har liksom ikke funnet en oppbygging som jeg er helt fortrolig på.

Har vurdert å støpe en såle på eksisterende gulv, men helst ikke.
   #4
 4,110     Akershus (Follo)     0
Tenk også på at vannet skal ut igjen etter springflo!
Hvis du har et vanntett belegg under så vil dette danne et "trau" som hindrer vannet å renne ut igjen etter oversvømmelse. Jeg ville laget fall på dette mot et sentralt punkt. Der ville jeg laget en enveisventil som normalt holder lukket men åpner ved vanntrykk ovenfra.

Og Tyvek er vanntett selv om den er fuktåpen.

Men det er en potensiell hodepine du er på vei inn i. Gamle naust varer lenge til tross for at de av og til har vann langt over gulvet. Men noe av årsaken er at det renner ut når springfloa er over. Og er så glissent at det tørker raskt. Saltet som blir igjen virker tildels også som impregnering. Pakk det inn og fyll det med isolasjon så har du en svamp når det flør over.


Signatur
   #5
 5,432     Akershus     0


Isola pro/pro super er beregnet for skrå ta, slik jeg har lest. Har liksom ikke funnet en oppbygging som jeg er helt fortrolig på.

Har vurdert å støpe en såle på eksisterende gulv, men helst ikke.

Isola Pro er kanskje beregnet for skrå tak, men det er nok pga at vann/kondens skal renne av. Hos deg blir det bare en sprut av og til, unnskyld uttrykket, som sikkert kan sammenlignes med det lille av vann som kommer i befatning med et undertak, altså ingenting som trenger fall. Jeg ville tatt en telefon til Isola og hørt med dem om de har tro på produktet i en slik sammenheng.
Er enig med Einar_S at slik tetting kan virke som et trau om sjøen virkelig skyllet over, men for å sikre deg mot slike ting må du i tilfelle bruke Lecaplank med Styropor som isolasjon, event støpe gulv.
   #6
 2     Nordland     0
Hei.. Jeg henger meg på tråden her ettersom jeg selv skal igang med tilsvarende prosjekt neste år.... Jeg har fundert en del på hvordan man skal få til dette på en måte som både er kostnadsmessig og som vil tåle en eventuell springflo..

Hva med å lage selve dekket først, akkurat som en veranda med f.eks 21x95 imp trelast, for deretter å tekke dette dekket ovenfra med f.eks isola selvbygger, eller man kunne brukt platon hvis man klarte å få skjøtene ordentlig sveiset tett. Så ville jeg isolert med isopor. Deretter kan man jo enten støpe gulv, eller legge flytende gulv. Skal man dele inn rom og slikt ville jeg støpt gulv for deretter å dele inn rommene...

  (trådstarter)
   #7
 3     Kristiansund     0
Har fått noen råd fra lokale håndtverkere jeg har snakket med, og samtlet dette litt. Det som ser ut til å bli en løsning, er å legge XPS isolasjon på dagens dekke. Derretter legge en sveiset duk, 80mm armert påstøp, knotteplast og så flytende gulv over dette. Etter på å ha lest om XPS isolasjon, og sett dette i sammen med oppbyggingen, tror jeg dette skaper sikre løsninger.

   #8
 3,258     Akershus     1
Høres ut som en klok løsning.

Løsninger med duk som er så og så diffusjonstette har jeg ingen tro på, salt/saltvann har det med å ødelegge funksjonen til denslags. Saltkrystaller henger igjen i membranen osv.
Signatur
   #9
 2     Nordland     0
interessant lesning dette. Jeg har nå forhørt meg med ingeniører og håndverkere som akkurat nå driver restaurering av Nord-Norges lengste sammenhengende bevarte trehusbebyggelse. Trehusbebyggelsen er fra 1800-tallet, og er tatt meget godt vare på. Se eventuelt www.sjogata.no
Når man skal bygge en brygge slik som diskusjonen her går på, så må man innse at man kan ved ekstremsituasjoner få oversvømmelse. Selv ikke de beste løsninger kan forhindre skader ved slikt. Men slike situasjoner oppstår heldigvis sjeldent. Jeg har laget en prinsippskisse ut fra samtaler jeg har hatt med fagfolk.. kom gjerne med kommentarer.
   #10
 142     Sogn og fjordane     0
Synes det høres sikrest ut å ha en sprutsikker barriere under selve konstruksjonen. Sveiset membran eller lignende (Vet ikke om knotteplast/fonda spesial brytes ned av vær og vind? Har sett rimelig sprø knotteplast...).

Settes Tthrana sin konstruksjon over dette bør det vel bli bra? Må vel og merke ha lufting mellom den sprutsikre barriæren og selve konstruksjonen.
Forutsetter selvfølgelig at selve konstruksjonen løftes så det ikke er risiko for springflo/bølger.

Din løsning bør vel og fungere amund69. Regner med at knotteplasten lufter så pass at det ikke regnes som to membraner... Er XPS er bestandig mot vær og vind?