#21
 384     0

Det er fullt mulig å bruke lydbøyler uten å måtte gå særlig på bekostning av takhøyden. Ved å feste lydbøyler på siden av bjelken med et avstandstykke og kappe lektene mellom hver bjelke. Da med noen mm klaring til bjelken. Da trenger ikke undersiden av de nye lektene å være mere enn 5mm under det orginale bjelkelaget.

Dette vil selvfølgelig være mye mere tidkrevende. Men jeg mener det er verdt det for å beholde takhøyde.





De to bøylene du postet bilde av? Den ene var kortere en den andre. Den korte har jeg ikke sett før, hvilken produsent er det?

   #22
 15     Oslo     0



De to bøylene du postet bilde av? Den ene var kortere en den andre. Den korte har jeg ikke sett før, hvilken produsent er det?


Vet ikke hvilke produsent. Jeg brukte bare google bildesøk for et eksempel bilde. Er braketten for lang vil en vinkelsliper og en skrustikke kjapt korte ned en eske med bøyler;)
   #23
 24,685     Akershus     0


Det er det jeg mente ja. Man har gjerne 20cm høye bjelker. Hvis man da bruker 10cm eller 15cm isolasjon øverst mot gulvet over, vil man fortsatt kunne ha 5-10cm luftspalte selv om det nye taket henger i lydbøyler 5mm under det gamle bjelkelaget.



Dette er ikke i henhold til NBI håndbok 45 trehus 1997, side 172.
Der legges isolasjonen direkte ned på lydhimlingen. De viser ca 5cm luftspalt over, men en kan like gjerne fylle hele bjelkelaget med isolasjon.

En eldre utførelse anviste å bruke sekundærbjelker i stedet for lydbøyler og ca 5 cm sand oppå gipsen før isolasjon som beste løsning.

Et alternativ om en vil pine takhøyde kan kanskje være å bruke bare ett lag gips og fylle sand mellom lektene som bærer himlingen.

De angir videre for gulv med lydhimling og trinnlydplate som skille mellom boenheter: luftlydisolasjon: Rw bedre enn 55 dB, trinnlyd Ln,w mindre enn 53 dB

Tilsvarende for bare lydhimling og hardt gulv: 52 og 58 dB. De skriver om denne løsningen: "I en del brukssituasjoner (hybellelighter i underetasje i enebolig, internskille i samme boenhet..) kan løsningen likevel være tilfredststillende."

Husk at 3 dB forskjell normalt vil si dobling av effekten. (men er usikker her da dette ikke er noe jeg kan noe med)
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 32     Planet Earth     0
Fant ut at det er såpass lytt mellom soverommene i 1 etg og sokkelleilighet at man faktisk kan rope til hverandre og ha en samtale...

PÅ soverommet så er det 2 lag gips og 1 lag med panel,skrudd rett i bjelkelag.
mens på stuen så er det 2 lag gips rett i bjelkelag..

Jeg skal uansett opp med gulvet i 1 etg,hva burde jeg gjøre?

Borre hull og legge i rockwoll ovenfra eller sand?

Bør jeg da fjerne den gule glavaen som ligger imellom bjelkelaget da?

Eller holder det med å ta 2 lag gips og lydtrinnplater + parkettunderlag og tilslutt parkett eller laminat hvis det er mer lydtett?

Takker for svar,begynner å se mørkt på å leie ut sokkelleiligheten når det skal være så sykt lytt...
Orker ikke ha en leieboer som kan høre hver gang far og mor skal hygge seg!
Signatur
   #25
 14     0
Himling i 1. etg består kun av himlingsplater. Men grunnet for mye arbeid med 2 lag med gips og bøyler, har vi tenkt å legge 3 lag med gips med parkettunderlag imellomm lagene, + hunton silencio 6mm + laminat. Håper å ta unna mest mulig av trinnlyd og støy på den måten, selv om det idelle er selvfølgelig lydbøyler i himling i tillegg. Kan gi en tilbakemelding senere.
   #26
 202     østfold     0
Hei.
Lurte på om du gjennomførte planene med lydisolering, hvilken fremgangsmåte du brukte, og om du synes  resultatet ble som forventet?
Mvh. Bj
  (trådstarter)
   #27
 32     Planet Earth     0
Har fortsatt ikke fått fullført prosjektet men planlegger følgende:

fra 1 etg og nedover:
Parkett
Lydmatter
Gulvspon
Bjelkelag
Cellulose blåseisolasjon
Lydbøyler som er skrudd i siden av bjelken og med lekter som går imellom bjelkelaget som Hiawata beskriver
2 lag gips

Signatur

HSt
   #28
 36,636     Lillestrøm kommune     0
Ja med lyd er det ja takk begge deler mht trinnlyddemping og lydbøyler nede. At en snekker sier at lydbøyler ikke hjelper viser hvor utdatert han er. Men korrekt utførelse er viktig, lufttetting er krav nr 1.

Ellers er trinnlydplater av den tynne typen beregnet på betonggulv iht leverandør så ikke forvent for mye hvis en ikke bruker den tykke.