444    6    2  

Utnytt plassen under terrassen!

 31     0
Uterom prioriteres høyt; det er dette området er som forteller mest om boligen til omverdenen. Terrasser og balkonger øker i størrelse og utforming, og det er ikke lenger uvanlig å ha både 50 og 60 kvadratmeter terrasse rundt huset.

Materialene som velges er i økende grad mer vedlikeholdsfrie og eksklusive.
Dette faktum gjør det mer interessant enn noensinne å ta i bruk alle potensielle uteområder. Områder som ikke ble vektlagt utnyttes nå i større grad, og tilfører boligen verdi.

TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv hjelper deg å utnytte allerede bebygget areal tilknyttet din bolig, og gir boligen et skikkelig ansiktsløft til en rimelig penge;  -på en smart måte!
 
Det kan være en trivelig uteplass med belegningsstein, utemøbler, puter, tepper, varmelampe, grill osv
 
Arealet under terrassen som tidligere var et fuktig og ubrukelig sted blir nå utnyttet til å lage trivelige uteplasser under tak, carport eller lagringsplass. Med dagens byggeskikk der utnyttelsesgraden av boarealet er høy, blir ofte bodplass/lagerplass en mangelvare. Utfordringen er å finne erstatningsarealer til sportsutstyr, redskap, bildekk, fyringsved  osv.
Utnytt plassen under terrassen! - 2017-04-17 02.00.21.jpg - Mr TIL-TAK
Tekniske løsninger og inspriasjon finner du på www.til-tak.no ev. kommentèr i denne tråden:)Utnytt plassen under terrassen! - 2017-04-17 02.00.21.jpg - Mr TIL-TAK
Signatur

   #1
 2 993     Gol     0
Kjempebra produkt som vi er forhandlere av Smile Genial løsning. Perfekt for deg som skal ha terrasse under terrassen Smile
Signatur
   #2
 836     0
Kan dette erstatte membran på garasjetak? Sliter med saltutslag gjennom betongdekket. Og hva vil ca m2 pris bli inkl. plater/lim etc.? I mitt tilfelle er det snakk om omtrent 50m2
  (trådstarter)
   #4
 31     0
Her er et utdrag fra fuktstopp.no:
"Hva er det hvite som kommer ut av betongen / muren?
Hvite utfellinger fra betong er vanligvis en blanding av kalk og salt. Kalk- og saltutslag kommer aldri frem av betong/ mur med mindre man har en fuktvandring.
Impregner du med Betongtett vil salt og kalkutslagene stoppe."

Jeg er usikker på om kondensdannelse også kan gi saltutslag, eller om det bare er fuktighet fra yttersiden til innsiden som gir saltutslag. Jeg tror kondens også er med på å gi saltutslag, da betongen kan trekke til seg luftfuktigheten i rommet, og vandre ut igjen når luftfuktigheten går ned igjen, men dette er jeg ikke sikker på.

TIL-TAK kan fungere som en takløsning oppå betongdekke over garasje dersom man ønsker terrassebord som gulv, og har plass til høyden av bjelker og terrassebord. Dette vil hindre vannet i å renne ned på betongen. Denne løsningen krever at det er gode løsninger på kantene, og som alltid: Man må gjøre ting riktig for å få et tett resultat. Jeg anbefaler TIL-TAK Light med svillepapp over bjelkene som den beste løsningen fra TIL-TAK i slike tilfeller.

Dersom kondensdannelse er problemet, er det bare en god tett løsning fra oversiden kombinert med isolering som vil gi et tilfredstillende resultat.

Jeg vil anbefale å sjekke nærmere om kondens kan være problemet før en avgjørelse tas.
Signatur
   #5
 1 785     Vestlandet     1
I ein informsjonstråd om Til-tak, er det vel på sin plass med pris per kvadratmeter for komplette Til-tak og til-tak light løysingar?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 31     1
Pris per kvm vil variere på TIL-TAK Original, på grunn av faste platestørrelser, med pris per plate.
Pris per kvm er konstant på TIL-TAK Light såfremt man holder seg til èn dukbredde; duken finnes i fire forskjellige bredder tilpasset bjelkeavstander på senter 30/40/50/60cm. Duken har samme løpemeterpris uansett bredde.

På en terrasse med målene 6x2,5 meter og senteravstand 60 cm mellom bjelkene, vil pris per kvm bli følgende:

TIL-TAK Original: kr 395,- per kvm etter veiledende pris fra leverandør (terrassebordskruer ikke medregnet)
TIL-TAK Light: kr 400,- per kvm etter veiledende pris fra leverandør

Disse prisene er komplett med riktige mengder festemateriell og TIL-TAK pakningsmasse, og gjelder for 2017.

Du kan enkelt beregne hva både TIL-TAK Original og TIL-TAK Light vil koste på din terrasse med beregningskalkulatoren på www.til-tak.no NB! husk å trekke fra 5 cm av lengden på bjelkelaget når du skal beregne hva du trenger.
Utnytt plassen under terrassen! - Beregningskalkulator.jpg - Mr TIL-TAK
Signatur