980    0    0  

Ovn med gode brødbakings-egenskaper

 29     Oslo     0
Hei. Er på utkikk etter en ovn som skal være minimum grei generelt, og god til brødbaking da surdeigs-prosjektet skal tas opp til våren.

Har en 10k bosch-ovn i gamlekåken som etter lang tid med "kaste-vann-i-bånn"-trikset for å få damp ikke er helt på høyden, altså er det ting som taler for ovn med dampfunksjon. Problemet er at det er rimelig dyrt å anskaffe en ovn med både varmluft og dampfunksjon.

Unntaket er IKEA's OV9, men kjenner skepsisen røske i alarmbjellene, i underkant av 5000 høres utopisk ut, det må være noe alvorlig mangelfullt med den ovnen.

Ellers ser jeg Siemens reklamerer med "hydrobaking" på den del av sine ovner som fortsatt ligger og vaker rundt 10.000.

Alternativt blir det å vansmekte med gammel ovn til jeg har råd til en ovn i 20.000 - klassen, her er det nok å velge i.

Noen som har erfaringer med enten Siemens variant, eller kan gi gode skussmål til IKEA-ovnen, eller har andre alternativer?