4,338    6    0  

Matlaging - komponenter for tilberedning

 1,333     Bergen     0
Fikk med i meste laget av ovner og platetopper ved innkjøp av flere utstillingskjøkken, og har slitt litt med å finne ut både hva vi vil beholde og hva vi har plass til. Går nå for dampovn og stekeovn med dampfunksjon i et høyskap og micro i overskap. I tillegg har vi en induksjon platetopp med 4 kokesoner og en induksjon wok med halv bredde.

Siden kjøkkenet er definert gjennom det vi har kjøpt og satt sammen, vurderer vi nå å erstatte den store platetoppen med en halv med 2 kokesoner. Vi får da denne og wok i samme utsparing og  en ventilator med standard bredde over disse.

Problemstillingen blir å tøre å ta dette skrittet. Vi tenker som så at med en «vanlig» platetopp så blir det meste kokt og stekt på denne av gammel vane. Med færre kokeplater, ovner og wok som utfyller dette så blir en også mer «tvunget» til å ta i bruk disse duppedittene. Har sett i tråder her på forumet at heller ikke alt av raffinert utstyr blir brukt som det var tenkt.

Noen med erfaringer - og synspunkter - på dette?
Signatur

   #1
 71     Opaker     0
har aldri skjønt helt hva dere hobby kokker skal med alt det såkalte restaurant utstyret. wok handler om høy varme hvor maten får kjapp behandling men hvis man gjør det som det er tenkt til så har man steke os overalt for for avtrekk er ikke dimensjoner for slikt. så restaurant har man hetter rundt viften som samler os.for ikke å snakke om inne grill..  damp og steke ovn er praktisk. tenk funksjonelt og etter behov.

lykke

hilsen en m mange års erfaring innen restaurant
   #2
 1,519     Oslo     0
Jeg har induksjonstopp med fem kokesoner (dvs den femte er en ordentlig sone og ikke en slik holde-varm-sak. Jeg bruker titt og ofte alle fem sonene samtidig, men det hører også med til historien at datteren min har en liten coktail med matallergier, så jeg lager ganske ofte to versjoner av samme rett samtidig. Men det er ikke så mange ventilatorer (og ventilatorskap ikke minst) å velge mellom for større bredder - jeg endre opp med en ventilator fra Røroshetta på 100 cm, et IKEA liggende skap på 92 cm bredde over og litt snekring for å få det til å passe sammen med overskapene på sidene.

Jeg har ikke dampovn, men har to stkeovner. Den ene er en mindre varmluftsovn kombinert med micro - synest det er greit å ha micro til tining, oppvarming av barnemat og slikt, men bruker microfunksjonaliteten selvsagt ikke til vanlig matlaging. Å ha to stekeovner synest jeg er veldig praktisk - har innimellom behov for å steke på to ulike temperaturer, holde noe varmt, varme tallerkener eller hva det nå måtte være. Jeg har ganske stort kjøkken og hadde selvsagt ofret noe av dette om det var lite plass tilgjengelig.

Jeg synest det er veldig greit å ha ting som oljer, krydder og slikt tilgjengelig ved koketoppen. Ditto at det er enkelt å bevege seg mellom vask, kjøleskap. Det er også veldig fint å ha plass tilgjengelig ved siden av koketoppen for å kunne sette fra seg ting som er varme. En gulvflis på 60x30 cm eller så er fint til det. Og gryter/kjeler bør befinne seg i umiddelbar nærhet av der du skal bruke de.
   #3
 1,421     Bærum     0
To kokesoner og en wok blir vel litt lite? Det kommer jo an på hva slags mat du skal lage og hvilke mengder det er snakk om, men jeg ville ikke hatt mindre enn fire kokesoner. Så kunne evt. wok komme i tillegg.
Signatur
   #4
 1,519     Oslo     0
Hva skal man egentlig med en separat induksjon wok?? Om man booster en vanlig sone på en induksjonstopp så har man en effekt på 3-4kW. Det burde holde til det alle meste. Å bruke halvparten av kokearealet til en woksak synest jeg er meningsløst - mye bedre å ha fire normale plater.

Jeg har ikke brukt wokpanne siden 2009 da den jeg hadde ikke virket på induksjonstoppen jeg kjøpte. Har ingen problemer med å få det fryktans varmt i en vanlig stekepanne.
   #5
 22,342     Akershus     0

To kokesoner og en wok blir vel litt lite? Det kommer jo an på hva slags mat du skal lage og hvilke mengder det er snakk om, men jeg ville ikke hatt mindre enn fire kokesoner. Så kunne evt. wok komme i tillegg.
Jeg må si at det jeg bruker på kjøkkenet er de fire "platene" og stekeovnen på "vanlig varme". En gang i blandt har jeg brukt kun undervarme på pizza og grillen.
   #6
 923     0
4 normal størrelse induksjons, micro og en stekeovn med mulighet for luftsirkulasjon, grill og over/undervarme for seg selv.
Dette er som jeg har det i dag, med unntak av at induksjonstoppen min har for små plater.

Ingen problemer med å slå støpejernspanner skeive av varme om jeg vil, og jeg vil påstå at jeg ikke savner så mye. stekeovnen har ikke varmluft en gang, men ei vifte som sirkulerer lufta og gir for meg samme nytte.

Familie på 4