3,534    11    0  

Innspill til planløsning

 171     Steinkjer     0
Heisann.

Prøver å lande en planløsning på en enebolig hvor alt er på ett plan. Kunne godt ha tenkt meg innspill på denne både med tanke på løsninger og deres tanker på byggekostnader.

Vi vurderer også om vi skal bygge i resverk/elementer til en norsk leverandør, eller om vi skal plassbygge. Førstnevnte har jo fordelene med tørrere bygg og mindre byggelån da vi ikke må betale elementene før de leveres byggeplass.

Kunne godt ha tenkt oss plass til et lite kontor, men da øker kvadratene og kostnadene så det spørs om vi må begrense oss til dette (se vedlagt jpg fil).

På forhånd takk for innspill!

-E-ø
Innspill til planløsning - Hus 155m2.jpg - wutech
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 171     Steinkjer     0
ingen? Er det "perfekt" ? Smile
Signatur
   #2
 575     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     0
synst det ser bra ut! men hadde heller kuttet vekk det lille badet i gange,og heller hatt 2 store flotte bad,istede for 3 "små". reknet ut ca total kostanden på huset?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 171     Steinkjer     0
Jeg får nok ikke røre Gjestetoalettet til fruen Smile Vi har valgt å heller ha to mindre bad enn ett stort, mye fordi vi også har valgt å la ungene ha sin egen "fløy" i huset.

Dersom vi bygger med elementer burde vi klare å komme i mål for ca 2,6 med plate på mark, vannbåren varme, garasje.. + kostnadene til tomten inkl. grunnarbeider kommer da i tillegg.

Reguleringsplanen sier i bunn og grunn at vi må ha et vanlig saltak, men selv om vi skal ha alt på et plan kunne jeg ha tenkt meg en høyere takstol slik at vi fikk mer hemsplass over garasjen og kanskje høyere takhøyde på stua...?
Signatur
   #4
 575     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     0
okei. Men blir nok et flott hus tipper eg Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 171     Steinkjer     0
Takk for innspillene, flere som har ideer/innspill om ting som kunne/burde vært løst på et annet vis?
Signatur
   #6
 5,415     Langhus     0
Gjestedoen kan nok stå, men jeg hadde latt veggen videre ved boden gå rett opp. Slik det er nå vil en få følelsen av å komme til en trakt  når man kommer inn hoveddøra. vurder også å sette inn en dobbelt skyvedør der.

Ellers er det langt fra vaskerom til alle soverom, men skal man ha soverom i hver ende av huset, så blir det gjerne slik :-)
Kan også være en utfordring med barn som trenger "attention" nattestid, men du kjenner vel dine egne barn best :-)

Ellers synes jeg det var bra, vaskerommet ser litt "rart" ut på tegningen, men ser ut til å fungere for de berørte rommene.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 171     Steinkjer     0
Hei!

Takk for dine innspill. Årsaken til at veggen til boden et trukket opp på skrå er ganske enkelt ønsket om å få mest mulig bodplass. Men jeg ser poenget ditt med tanke på romfølelsen. Mulig det kan være en like god løsning med en skaprekke i Hallen.

Når det gjelder vaskerommet ser jeg for meg en sjakt mellom det største badet og vaskerommet - det vil lette "transporten" den ene veien. Et alternativ er selvfølgelig å la døren gå mellom vaskerom/allrom istedet for vaskerom/stue for å redusere avstanden der hvor klesmengden trolig blir størst :-)

Vår tanke er å bruke et av rommene ved allrommet som soverom selv, til at ungene er såpass store at, det er greit å ha litt avstand til oss "gamlingene"... Smile
Signatur

ACP
   #8
 9     Akershus     0
Hei! Jeg ønsker å pirke på én ting (prøve i hvert fall, kanskje du er helt uenig). Vinduet til "voksensoverommet", går jo rett ut på trappa.  Kan det ikke være veldig upraktisk at gjester blir stående å titte rett inn soveromsvinduet ditt når de har ringt på døren og venter på at noen skal åpne opp. Når det gjelder vinduer, mener jeg at det er viktig å tenke på fasaden på huset ift til plasseringen av disse, men hvis dette vinduet ikke er veldig viktig for fasaden, så bør dere tenke igjennom utformingen og plasseringen av vinduet slik at dere får lys inn, men ikke så mye innsyn fra trappa...
Signatur
   #9
 5,415     Langhus     0
Det du taper på boden får du igjen i gangen, samt du måtte ha spesiallaget hyllene for å få utnyttet plassen Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 171     Steinkjer     0

men ikke så mye innsyn fra trappa...


Hei, ser poenget ditt men utfordringen er å få plassert alle soverommene på den "kalde" siden av huset. I dag har vi soverommet på baksiden av huset, slik at en nabo teoretisk har innsyn. Her har vi løst det ved å legge på speilfilm på glassene, pluss at en lystett rullegardin som skjelden blir trukket helt opp. Ser for meg samme løsning på denne boligen såfremt vi skal ha soverommet der det er tegnet inn.
Signatur