2,114    6    0  

Ønsker innspill på planløsning

 5     Averøy     0
Huset er orginalt tegnet av en arkitekt student for så å bli tegnet opp igjen av en godkjent tegner.
Jeg er ikke helt fornøyd med løsningene på badet oppe. ellers
så tror jeg det er i orden. Men er interessert i å få innspill. Kanskje noe jeg har glemt å tenke på. Huset er tenkt som en livløpsbolig, hvor en skal kunne bo kun på hovedetasjen.
Sokkeletasjen er delvis i bakken, derfor er det ingen vinduer på 2 av veggene der.

   #1
 1,062     Lindesnes     0
Syns faktisk det var mange spennende og gode løsninger her.
Min samboer har ms og er derfor avhengig av rullestol til tider, så vi og driver å tenker og tegner bolig som er tilrettelagt for dette.
Men ett par ting ville jeg nok ha forandret litt på, wc oppe er noe lite syns jeg, er klar over at du har ett stort  wc ved soverommet, men det kan fort bli tungvindt om en hele tiden er nødt til å ta den lange turen gjennom soverommet for å komme på do.
Og det at det ikke er eget vakerom oppe, ser du har planlagt vaskemaskin inne på badet ved soverommet, men vi ønsker ikke å lage oss en flott soveromsavdeling med walk inn garderobe og eget bad for så å stappe inne en vaskemaskin her, tror det ville ødelagt en del for helheten av rommet.
Romindeling og løsninger kommer jo også selvsagt veldig mye ann på hvordan deres livsituasjon er i dag eller nær fremtid, er det noen som bruker rullestol i husholdningen i dag, eller som vil få bruk for dette i nær fremtid eller er dette bare med tanke på å tilrettelegge for alderdommen?
Signatur
   #2
 266     Sørlandet     0
Synes det var et spennende hus jeg. Likte veldig godt hovedetasjen!

Men jeg er litt nysgjerrig på hvorfor dere skal ha en ekstra do til det ene soverommet i sokkelen? For min smak blir det litt mye, men alle er jo veldig forskjellige i hva de ønsker:)
  (trådstarter)
   #3
 5     Averøy     0
Det er ikke noen som er i rullestol nå, men jeg tenker på når jeg blir gammel.
Jeg har tegnet inn et ekstra bad ned fordi jeg har vært inne på tanken med å ha au pair.
   #4
 22     Vestlandet     0
Det eneste jeg har noe å si på er at gjestetoalettet i hovedetasjen er litt "utsatt", jeg HATER å være på besøk hos folk som har toalett på en slik plass at jeg er redd de skal høre meg (typisk jenteting)... Så hadde jeg vært på besøk hos deg så hadde nok jeg enten latt være å gå på do, eller sett etter et annet toalett... Kanskje en løsning ville vært å trekke veggen litt lenger, eller helt bort til neste vegg. slik at du får litt mer stue-gang-toalett og ikke stue-rundthjørnet-toalett følelse. Bare en liten ting som kan hjelpe de litt mer sjenerte Wink
   #5
 584     Midt-Norge     0
Innovativt og orginalt!  ;)

Synes løsningen med bod/bad/kjøl tar opp for mye plass oppe. Hva skal gangen i bakkant brukes til? Gangen fortsetter gjennom hele huset, totalt over 20 m2, er det nødvendig? Sikkert fint og luftig, men ikke på budsjett.  :)

Stusser også på at der er kun toalett på ene soverommet nede. Få plass til en dusj også.  Smile (For eks: utvid rommet inn i gangen).