7,206    14    0  

Heliotherm Varmepumpe (COP 5,7): Erfaringer og synspunkter

 476     0
Etter å ha surfet igjennom finske varmpumpeforum kom jeg over denne varmepumpen fra Heliotherm med CO[sub]2[/sub] som har COP på 5,7 !!

Fant også en norsk side med noe informasjon (side 47 stod det på 5,7 i COP):

Ikke sett så mye på co2 pumper til nå, kanskje jeg skal kikke litt mer.... Forvirringen er total.

   #1
 681     Bergen     0
Så jo utrolig bra ut! skal leite litt jeg også etter info;) når det begynner å nærme seg 6 i COP blir det bra ;D ;D

edit: så forresten at man kan bruke drikkevannsbrønn også Smile da kan det jo hende jeg slipper med bare en brønn. DET må undersøkes nøyere ;)

Edit2: På nettsiden lover de en COP på utrolige 6.50!! 
                             output     input        COP
HP08S10W-WEB   10,93 kW   1,68 kW   6,50

Testet ifølge EN255. Noen som vet hvordan den teststandarden er iforhold til den norske teststandarden?


Signatur
   #3
 681     Bergen     0
Testen på siden du linket til var jo 3 år gammel, så den er kansje ikke representativ lenger. Nei, jeg tror heller ikke du får ut 6.5x, men om du får ut 5.5 så er det fremdeles best. Noen som har funnet ut pris på denne pumpen?
Signatur
   #4
 681     Bergen     0
Jeg er nå i kontakt med den danske leverandøren, og han skal gi meg en pris på pumpen aleine, og en med buffertank og bruksvannsystem.

For de som er god i tysk kan jeg legge ved informasjonsskrivet jeg fikk. Legger også ved et koblingsskjema.
Signatur
   #5
 681     Bergen     0
Hej Sverre.


Der er korrekt med COP på 6,5  lket er opgivet ved en grundvandsteperatur på +10º C og 35 º fremløb.- dog skal der fratrækkes effektoptag til pumper.


Buffertanken er en kombineret buffertank med 2 teperaturset, f.eks. 35 grader til gulvvarme og 50 grader til brugsvand. systemet opbygges som vist på PI diagram, Heliotherm legionelafri brugsvandssystem, d.v.s at der er ingen varmvandsbeholder på anlægget, men brugvandet produceres når der åbnes for en varmvandshane. ( Flowkontakt starteR brugsvandspumpen, samt regulerer hastigheden alt efter hvor meget vand der tappes ) det er derfor ikke nødvendigt at varme vandet op på 65 º og en elpatron er heller ikke nødvendig.

Du kan godt bruge samme vandforsyning som til drikkevand- jeg kender dog ikke lovgivningen i Norge om det er tilladt, du skal bar være klar over at f.eks. en HP 08 kræver 2.3 m/3 vand i timen, så det skal brønden kunne levere.

En HP 08 Grundvand koster DKR. 56417,50 +  (buffertank Reflex PH500) samt brugsvandssytem  cirkulationspumpe motorventiler m.m.  DKR 17.400,-

Begge priser er excl. moms, jeg er ikke klar over om jeg må sælge uden moms til Norge, dette skal undersøges nærmere, men jeg tidligere solgt til Spanien uden moms, dette krævede blot et spansk momsnummer.

Obs. Der er ingen Heliotherm kompetencepartner i Norge.

Med venlig hilsen/ kind regards


Svend Nielsen
Heliotherm Kompetencepartner- DK  Aps
Nørremarksvej 21
8830 Tjele

Dette var prisen jeg fikk fra den danske importøren. så kommer jo norsk moms på i tilegg, så da blir jo prisen 73 817.5dkr =87 200nkr
87200nkr*1.25= 109 000 kr.

Dette er samme pris som en Ekowell evt 500.

Da blir jo utfordringen å få erfaringer fra disse pumpene.

(ps: CO2 pumpen kostet ca dobbelt så mye, men var ikke kommet på markedet i danmark.)
Signatur
   #7
 1,421     Bærum     0
Pumpen som gir COP på 6,5 baserer seg på grunnvann. Skissen som lå inne hos Energisentrum forutsetter to brønner, en for innløp og en annen for utløp med en viss avstand i mellom. I tillegg må du være sikret et visst volum på brønnen. Det kjipe er jo hvis brønnen skulle gå tørr, da er jo 101 ute, men det skjer vel ikke så ofte.
Signatur

   #8
 681     Bergen     0
spørsmål ang grunnvannspumpen:

Jeg må ta vann fra brønn. kan jeg lage et system som kombinerer dette? tenkte f.eks å ha en 4000 liters tank som kobles etter at pumpen har tatt ut energien. når tanken er full, så er en utgang som fører vannet ned i en kortere brønn (føre vannet tilbake til grunnen)

Noen som vet om dette går?? Vil vannet som tas opp av pumpen utsettes for kjemikalier?? Vil vannet gå igjennom hus sløyfen også? eller er dette et eget lukket system?

Har ikke så god peiling dette.. hehe
Signatur
   #9
 1,421     Bærum     0

Jeg må ta vann fra brønn. kan jeg lage et system som kombinerer dette? tenkte f.eks å ha en 4000 liters tank som kobles etter at pumpen har tatt ut energien. når tanken er full, så er en utgang som fører vannet ned i en kortere brønn (føre vannet tilbake til grunnen)

Hvorfor skal du lagre 4000 liter i en tank? Skal det være drikkevannslager eller noe slikt? Fryktelig mye vann da?

Edit: Kan du ikke ha to kollektorer i brønnen samtidig? En som henter drikkevann ved behov og en til varmepumpen? Så slipper du å lagre vann på land? Mindre mikk og mindre feil.
Signatur
   #10
 681     Bergen     0
vi er 4 tomter som ligger veldig tett. ved å ha en 4000 liters tank kan alle bruke en brønn. Om alle skulle bruke vann samtidig vil vi ha en god reservekapasitet:)
Signatur