5,068    4    0  

Kapasitet KW Smart

 2     0
Investrerte i KW smart med modul 1 (veksler for tappevann + vannbårent) for 1 år siden og begynte å bruke det i mars 08. Samtidig monterte jeg balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Huset på 300 m2 ble samtidig etterisolert med 20 cm. Jeg varmer ca 250 kvadrat (19 grader) og fulgte leverandørens anbefalinger om å bruke 4 meter vannrør pr kvadratmeter, dvs at jeg har 1000 meter rør. Det er tilsammen 16 kurser i huset . I betongulvene la jeg rørene i sirkel, noe som medførte at jeg fikk mange meter rør på f. eks badene ( Bad på 7 kvadrat fikk jeg lagt 88 meter rør). Fordelene her er at jeg klarer å holde 27 grader på badene når jeg tilfører 35 graders vann.

Vi er veldig fornøyd med temperatur og klima i huset. All oppvarming foregår med Kw smart systemet, men hvor smart den er i forhold til prioritering av varme til tappevann fremfor gulvvarme er jeg ikke så sikker på.
Jeg registrerer kun at den varmer tappevann med bruk av elektroelementet i bereder. Tidvis gir den også tilskudd via elektrokassett til det vannbårne systemet. I dag registrerte jeg også at varmepumpen ikke var koblet inn, men at oppvarming kun skjedde via elektro, både til tappevann og vannbårent. Alt dette tilsammen har medført at jeg sår tvil om intelligensen til systemet. Derfor vil jeg henvende meg til leverandøren for å finne forklaringer på dette. Huset er på vestlandet og temperaturen er fortsatt ikke lav nok her til at jeg kan skjønne at varmepumpen skulle få problemer med å levere nok varme.
Det som foreløpig kan gå til kw smarts inntekt er det faktiske energiforbruket som til nå er på 7800 kw timer, siden mars 08. Før vi rehabiliterte huset lå årsforbruket på 35-40000 kw timer. Slik det er beregnet nå skal vi ligge på mellom 16000-20000, så fremt det blir en normal vestlandsvinter. Så vi kan jo håpe at produktet KW smart likevel er behjelpelig med å halvere forbruket av strøm til tross for at den ikke er så smart som den skulle vært.

Er det noen som har tilsvarende opplevelser med dette produktet. Kan f. eks kapasiteten være for liten med en utedel. Kunne jeg løst problemet (benyttet mindre elektro til tappevann og vannbårent) ved å ha to utedeler?


   #1
 1,215     Norge     0
Flott med en slik beskrivelse av et produkt som kanskje en del personer lurer på å gå til anskaffelse av!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Må understreke at jeg ikke har felt noen dom over KW-smart produktet. Det virker jo på sett og vis, og det kan jo som nevnt være at jeg har et anlegg som er for liten kapasitet på i forhold til huset. På den andre siden så er det jo oppgitt kapasitet på opp til 250 kvadratmeter (som jeg har utnyttet til fulle). Samtidig har jeg balansert ventilasjon med varmeveksler i tillegg (ca 2000-2300 watt). Da strander jeg på 8-8,3 kw totalt og det burde jo være nok nå om dagen, temperaturen er f. eks i dag 8 grader. Likevel registrerer jeg at elektroelementer slår seg inn, i hovedsak på bereder. Dette skjønner jeg ikke og det er dette jeg vil søke svar på, for å finne ut om produktet holder mål, om det er gjort noe feil med monteringen/koblingen, vakumeringen av pumpen etc.  Det kan jo være mange årsaker til at den slår inn på elektrokassett, for eksempel skjer det jo tidvis avriming på utedel. Vedlikeholdsvarme til bereder som i watt ligger under energiforbruket til utedel kan jo også være årsak til at den prioriterer elektro fremfor varmepumpe.

Jeg må jo legge til at jeg heller ikke er så smart på dette området og at kw-smart dermed kan være smartere enn meg. Jeg føler med på strømforbruket og dette ligger foreløpig godt an i forhold til en halvering, som strengt tatt er en forutsetning for at investeringen skal forsvares i forhold til en nedbetalingstid på fem år. Jeg derimot opererer med en lavere nedbetalingstid, blant annet fordi jeg monterte balansert ventilasjon med varmeveksler i tillegg. Målet mitt er å overgå en halvering av strømforbruket, ned mot 16 000 kw timer i året.

Jeg har investert 220 000 kroner totalt, som kan fordeles slik: Kw-smart system med modul 1 + Balansert ventilasjon Nilan vpl15, tilsammen kr 110 000. Den andre halvparten på (110 000) tok rørlegger som leverte 1000 meter rør 20 mm, varmegjenvinningsplater og komplett uponor system med fordelingsstokker 16 kurser og fjernkontroller. Jeg la rørene, mens rørlegger koblet dem til fordelingsstokker og opp mot varmeanlegget.

Den balanserte ventilasjonen henter luft og fukt fra 3 bad, kjeller, kjøkken og loft og jeg lar all gjenvunnet varmluft gå ut i kjellerrom. På denne måten ble vi kvitt fuktproblemene som tidligere var der og vi tørker i dag klær der. Jeg er ikke i tvil om at investeringen i balansert ventilasjon er den beste vi har foretatt og at dette er et ypperlig supplement til vannbåren varme.
hmk
   #3
 311     0
ser ut til at kwsmart systemet dit er underdimensjonert.
vp bør kunne kjøre ned til noen -grader før el.tilskuddet må hjelpe til.

det er klart du sparer en del tusen kwh med kwsmart systemet, men med en riktig dimensjonert vp kunne nok spart deg flere tusen kwh ekstra.
   #4
 121     Østfold     0

ser ut til at kwsmart systemet dit er underdimensjonert.
vp bør kunne kjøre ned til noen -grader før el.tilskuddet må hjelpe til.

det er klart du sparer en del tusen kwh med kwsmart systemet, men med en riktig dimensjonert vp kunne nok spart deg flere tusen kwh ekstra.

Kw smart leveres kun i 6 Kw utførelse, det blir for lite i forhold til størrelsen på dette huset.Ved energiberegnig av gulvvarme, regner man mellom 40 og 50W/m2.
En varmepumpe bør dekke ca 65-70% av det totale energibehovet.
Siste redigering: Saturday, January 23, 2010 1:23:46 PM av Yzerman
Signatur