60    2    0  

hvordan få min Sony telefon til å lagre bilder som dato

 113     0
Kjøpt meg en billig Sony telefon da jeg hater å bruke penger på nettopp telefoner. Gikk fra en Huawei til Sony L1. På Huaweien så lagrer den bilder med dato,måned,år og klokkeslett som en del av filnavnet. På Sony DSC0001, DSC0002 osv... Ikke nok  med det, sletter jeg feks. DSC0167.jpg og DSC250.jpg. Fyller telefonen inn de neste bildene jeg tar på de "ledige" plassene DSC0167.jpg og DSC250.jpg. Jeg har ikke sjekket enda, men jeg bruker dropsync som laster opp til Dropbox automatisk. Mulig gammel DSC0167.jpg blir overskrevet av ny DSC0167. Filsystemet er helt på trynet. Jeg vil ha dato i stede for. Er det mulig? Knota rundt på telefonen men ikke funnet ut av den enda.

   #1
 780     Sørvikmark     0
Hei,

Jeg fant denne tråden angående Experia Z3 (vet ikke hvilken modell du har).. samme utfordring og det virker ikke å være en løsning "innad" i telefonen som lar deg endre formatering. Men det kan være at du kan bruke en tredjeparts kamera-app som lar deg definere navneformat selv.

Eller en app som rendyrket fungerer som en rename-app - denne lar deg rename alle filene med formatering som du ønsker. Fungerer dog ikke på videoer og forutsetter at bildets EXIF inneholder nødvendig info.
TSt
   #2
 2 913     0
Overfør bildene automatisk med Dropbox så ordner Dropbox dette. Sett opp at den kun skal synkronisere via WiFi. Jeg har gjort det til flere som ikke er så erfarne på bruk av PC og det er definitivt den letteste løsningen å lære bort å bruke også.