490    20    0  

Mat og lureri.

 22,342     Akershus     0
Jeg så deler av reprisen av et debattprogram om mat og hva det inneholder.

Reitan var der og måtte ta i mot kjeft fordi maten han selger utgir seg for å være noe annet enn det den er.

Rema har begynt å selge noen produkter de kaller "Godt kjøp" eller noe slikt. Det er blant annet et skinkepålegg som de deklarerer med "tilsatt saltlake". Det som er interessant er at dette pålegget inneholder mindre saltlake enn de aller fleste andre "kokt skinke". Gilde sin inneholder faktisk mere saltlake.

En annen sak er palmeolje. Jeg fant bare en Tacolefse som ikke inneholdt palmeolje, og det var Remas egen.

Mills sine produkter har jeg sluttet å kjøpe da de pleier å inneholde xantangummi, palmeolje osv. Der kan man finne erstatninger som til dels er mye billigere som inneholder riktige råvarer og ikke bare fullstoff og mettet fett.

Kvalitet behøver ikke nødvendigvis å koste mere, det er bare forbrukerne som sløve. Når folk tror Melange er et kvalitetsprodukt og det selges til smørpris kan man begynne å lure...

   #1
 3,041     Akershus     0
Det virker som Rema forsøker å rydde litt i produktkatalogen sin. De har jo sluttet med egg fra burhøns (eller skal, husker ikke). Tunfisk i olje er nå merket med solsikkeolje o.l. Synes det er et flott tiltak.
   #2
 3,210     Vestlandet     0
Vi forbrukere er kanskje litt slappe, men produsentene gjør mye for å gjøre det så vanskelig som mulig å finne ut hva slags billig dritt de har blandet sammen med ellers gode råvarer. Synes mattilsynet/myndighetene virker litt tafatte og naive. Jeg kunne tenkt meg strengere krav til merking. Palmeolje kunne feks merkes på en standard måte på fremsiden av pakken, et rødt flagg eller tommel ned.
   #3
 3,234     Vestfold     0
Alt er for at de skal tjene mest mulig penger selv (og det er selvsagt lov). Men jeg er så lei at ting stappes fulle med alskens dritt som egentlig ikke trenger å være der. Men det at en matvare utgir seg for å være, eller inneholde noe den ikke har, ser jeg bare som ren svindel. Heter det lammepølse bør det være minst 50% lamm i den. Nå har vi jo italisensk salat og, og jeg forventer riktig nok ikke 50% italienere i den, men dere skjønner poenget.
  (trådstarter)
   #4
 22,342     Akershus     0
Jeg kom til å tenke på vanilje. Vanilje er dyrt og blir substituert med kunstig vanillin i omtrent alt mulig, feks vanilje krem, is, sukker... Det blir som å kalle margarin for smør.
   #5
 1,596     0
Ingen slår Herlige Hellstrøm på dette området - han er min helt!  ;D ;D ;D

Det faktum at denne industrielle maten bare er dritt, og at produsentene bevisst lurer oss forbrukere er en uting som så absolutt bør ryddes opp i. All honnør til Flesland for initiativet!

Dersom man vil selge hønsepølse som pålegg, så ja, kall det for hønsepølse og ikke kalkun! Få det på fremsiden med stor skrift, og ikke med liten skrift bakpå!

Tok meg en skikkelig "runde" med tanke på eget kosthold i fjor høst, og fikk regelrett et sjokk når jeg innså hva maten jeg spiste faktisk inneholdt. Og da har jeg kun fått med meg det som er deklarert på "baksiden..."

Etter å selva ha jobbet hos en av de større elektrokjedene har jeg virkelig fått en "annen forståelse" om hva moderne butikkdrift faktisk går ut på. Det er skruppelløst fokus på avanse, enkelt og greit.

Det hører også til sjeldenhetene at kassalappen faktisk stemmer, men det blir kanskje en annen debatt....  Tongue
  (trådstarter)
   #6
 22,342     Akershus     0

Etter å selva ha jobbet hos en av de større elektrokjedene har jeg virkelig fått en "annen forståelse" om hva moderne butikkdrift faktisk går ut på. Det er skruppelløst fokus på avanse, enkelt og greit.
"Elkjøpskolen" (som jeg ikke har gått på direkte) er noe alle burde ha gått på. Der er avanse alt som teller, alt annet er lite relevant.
   #7
 1,596     0

"Elkjøpskolen" (som jeg ikke har gått på direkte) er noe alle burde ha gått på. Der er avanse alt som teller, alt annet er lite relevant.

Som forbruker ville det ihvertfall ha vært svært lærerikt (og besparende...)

Men jeg tror egentlig ikke Elkjøp & co er verre enn matbransjen. Det er jo verdt å stille seg spørsmål ved at norsk dagligvarehandel i praksis kontrolleres av 3-4 mektige herremenn med tykk lommebok. Hvorfor Orkla kjøper opp den ene matprodusenten etter den andre. Hvorfor bøndene klager på stadig dårligere vilkår.

OG: Hvorfor jeg stadig vekk oftere må pelle av tykke lag med plast av frukt og grønt!? Når jeg var liten handlet vi dette på torget her i byen, direkte fra bonden. Kanskje litt vél bonderomantisk, men hvorfor all denne plasten?

  (trådstarter)
   #8
 22,342     Akershus     0

Det er jo verdt å stille seg spørsmål ved at norsk dagligvarehandel i praksis kontrolleres av 3-4 mektige herremenn med tykk lommebok. Hvorfor Orkla kjøper opp den ene matprodusenten etter den andre. Hvorfor bøndene klager på stadig dårligere vilkår.

OG: Hvorfor jeg stadig vekk oftere må pelle av tykke lag med plast av frukt og grønt!? Når jeg var liten handlet vi dette på torget her i byen, direkte fra bonden. Kanskje litt vél bonderomantisk, men hvorfor all denne plasten?

Kundene vil vel ha det slik. Lidl ble jo jaget ut av landet. Fordi: "Norske forbrukere er for dumme til å prøve noe nytt". Orkla gjør det vel bra fordi de klarer å selge billigmat dyrt. Bøndene klager alltid, noe har grunn til når de ser hvilken "god" jobb Tine,Gilde&co gjør og den lønnen lederne der får.

Plasten er jo der for at maten skal kunne eldes uten at det synes.
   #9
 7,685     Bærum     0
Sitter for øyeblikket i Spania med en god rødvin vi fikk på en uterestaurant vi besøker fra tid til annen. ( Når fikk dere med dere en gratis vin hjem fra rëstaurant i Norge sist). Vi har akkurat spist en middag hjemme med nydelig indrefliet av svin dere bare kan drømme om kvaliteten og og ikke minst prisen på. Jeg mener ikke at prisnivået skal være det samme, men hvorfor er kvaliteten langt under det man finner i utlandet? At Lidl ikke fikk etablert seg i Norge fordi vi synes synd på rikingene Reitan og Hagen er jo rørende naivt.
   #10
 3,234     Vestfold     0
Vi har blitt så oppfostra med at alt skal være så dyrt her i landet, og for å prøve å gjøre noe med det, så selger de lav kvalitet litt billigere.

Jeg er møkk lei av å kjøpe lavkvalitetsvarer. Det være seg mat eller andre ting. Og det jeg hater aller mest er når en eller annen skal prøve å selge meg denne dritten til priser som tilsvarer det ypperste i kvalitet.

Jeg elsket lidl, ikke så mye pga kvaliteten genrelt, men rett og slett fordi det gav meg noe annet enn det samme kjedelige norske utvalget.

Ola nordmann er et sært folkeslag. En kuriositet i den store sammenhengen......