#11
 923     0
Er testene til jøtul målt under optimale forhold eller en normal driftsituasjon.

Er det målt med normal ved, eller med hurtigbrennende småved som avgir mere varme.

Tviler ærlig talt på at de måler effekten under ekstremfyring som utgjør fare for ovnen, altså feil fyring.

Når jeg har greid å fyre 602 så jeg ser flammene gjennom siden på ovnen, da er det fyring utover det vanlige. Forøvrig ble det gjort med fyring av avkapp fra trelast, god å varm ovn, gjennomvarm gammel teglsteinspipe og særdeles gode trekkforhold, samt litt slarkete dør med falsk trekk og muligens litt falsk trekk i bakkant.


Men under normal hardfyring høres 6 kW sannsynlig ut, under normal fyring er vel kanskje 4-5 kW å forvente, kan bli litt lite på ett så stort volum, selvfølgelig mange variabler her.

Hvor finner man forresten data på effekten på eldre jøtuler?
Litt nysjerrig på hva 201 er oppgitt til fra fabrikk.



   #12
 206     Østafjells     0
Mener å huske at 201 ble oppgitt til 8kw,noen mener den gir mer.
Men de fleste slet med å få den til "å gå"
Jøtul hadde mange "hjemme hos" besøk p.g.a. 201.

121 derimot....
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 5     0
Hei...

Eg har en diskusjon med en venn om fore og etter 1997, då peiserne/ovnerne ble rent brennande..
Har kjopt en Jøtul F3 ovn og min venn siger han har en også MEN hans ovn har ingen askeskuff og inge røyk uttag på siderne...
Eg påstår at han har en FORE 1997 Jøtul 3 ovn uten rentbrennande system...

Har eg rett eller feil som vanligt ???  :o

   #14
 923     0
En frisk 201 med god pipe, god lufttilførsel, normal tørr ved, noe smått men stortsett venlige dimensjoner yter utvilsomt over 8kW ved det jeg kaller normal hardfyring, om den tåler det er noe helt annet, dessverre leverer ikke den jeg har her likegodt lenger, og den "nye" askerista ødelegger trekken en del, men den gamle typen smelter ved normal fyring.

Jeg har aldri vært borti rentbrennende 602, men ingen av de jeg har vært borti har hatt akseskuff, dog har jeg sett både med og uten sideuttak, men jeg tror det vanligste på de gamle er topp eller bakuttak.